QuikStories: Den enkleste måten å redigere video på

Synes du videoredigering er vanskelig og tidkrevende? Da bør du prøve GoPros QuikStories. 

Dersom du har tilbragt mer enn fem minutter på sosiale medier, har du nok fått med deg at «Stories» er populært. Pudder på fjellet, spektakulære solnedganger og trikkeskinner i marka gir svært gode delingsmuligheter, og med litt hjelp fra et riktig redigeringsverktøy kan du enkelt lage imponerende filmsnutter – uten at du trenger noen forkunnskaper. Et verktøy du kan bruke, er GoPros QuikStories – en app som gir deg ferdig redigerte «klar-til-å-dele»-videoer rett på telefonen din. 

– Folk elsker å dele videoer med venner på sosiale medier, og de fleste vil gjerne dele med en gang. QuikStories er laget for at det skal bli lettere for deg å dele «proffe» videoer – uten å måtte bruke masse tid på redigering, forteller Brage Smith, som er markedsansvarlig i Response Nordic AS.

Les mer: Slik er nye GoPro Hero7 Black

Mindre jobb, mer lek

Da GoPro lanserte QuikStories, uttalte sjefen bak actionkameraene, Nicholas Woodman, at Quikstories var den største nyskapingen fra GoPro siden oppfinnelsen av selve kameraet. Redigeringsverktøyet i seg selv er imidlertid ingen nyhet, forskjellen nå er at QuikStories gjør alt arbeidet for deg.

Appen henter automatisk filmer og bilder fra GoPro-kameraet over til smarttelefonen din. Den bruker predefinerte maler for å tilpasse klippene, og legger på musikk og effekter etter tempoet i filmen. Når videoen er ferdig kan den deles rett fra appen ved kun noen få «touch». Latterlig enkelt, ifølge Smith. 

– Appen er en «game changer». Du kan filme en tur ned skibakken og dele en ferdig redigert film med høydepunktene i løpet av turen opp stolheisen, sier eksperten og fortsetter: 

– Quik kan også bruke videoer og bilder tatt med telefonen din til å lage «stories». Men da må du manuelt inn i appen og hente filene.  

Appen gir deg altså mindre jobb med redigering og mer tid til å ha det gøy. Smart tok med seg en GoPro Hero 6 og QuikStories i skibakken for å finne ut av hvordan man bruker funksjonene i appen. Slik gjør du det:

1. Installer og konfigurer 

Alt du trenger å gjøre for å lage en QuikStory er å pare ditt GoPro Hero kamera med telefonen din. Det gjøres ved å først laste ned de to appene «GoPro» og «Quik». Dersom du allerede har «GoPro»-appen klar på mobilen, må du sjekke at du har den nyeste oppdateringen. Deretter kan du konfigurere «GoPro»-appen med kameraet ditt. 

Slik gjør du: Skru på kameraet og åpne appen på mobilen din. Deretter følger du stegene slik appen viser deg. Når konfigureringen er ferdig er du klar for å lage klipp i «pro»-klassen.  

1-2-3-FERDIG: På noen enkle steg er appen koblet opp mot GoPro-kameraet ditt og klar til å skape mesterverk.  SKJERMDUMP APP

PS! Skal du, som oss i Smart, teste dette i skibakken, anbefaler vi at du gjør ferdig konfigureringen før du går ut. I lett vind og minusgrader rekker du nemlig å bli rimelig kald på hendene før kameraet og mobilen er koblet opp mot hverandre – selv om det kun er snakk om kort tid. 

2.  1-2-Action!

Når appene er installert og kameraet lagt inn, er det bare å begynne å leke seg. Du velger selv hvor lange sekvenser du vil filme, men appen fungerer bedre med flere korte klipp og bilder, enn én lang video. Har du kameraet festet på hjelm, brett eller sykkelstyret bør du aktivere stemmestyring før du begynner, tipser Smith.

– Med stemmestyring har du begge hendene fri til det du holder på med, og du slipper å ta av og på hanskene, noe som er en fordel nå på vinterhalvåret, sier eksperten. 

På nettsidene til GoPro finner du en liste over ulike talekontroller. Talekontroll er foreløpig ikke tilgjengelig på norsk, så appen må styres på engelsk. 

3. Lag ditt mesterverk

Når du har fanget det du vil av triks og magisk landskap på tape, er det bare å lene seg tilbake og la appen kopiere over det nyeste materialet fra kameraet ditt, og deretter klippe sammen en film til deg. Dersom du ikke har stilt inn appen på at den skal hente filene automatisk, kan du gjøre det manuelt ved å sveipe ned. Husk at kameraet må være skrudd på for at appen skal kunne få tak i filene. 

SMART LAGRING: Appen sletter jevnlig filer slik at ikke minnet på telefonen din blir brukt opp. SKJERMDUMP APP

På noen få sekunder blir klippene dine redigert og klippet sammen til en «story», og du blir sendt videre til «Quik»-appen. Her kan du velge mellom 26 forskjellige temaer med ulik redigering, og tilpasse musikk, tekst, lys og lengde som du vil. 

– Innhold som automatisk overføres til appen blir slettet etter syv dager, så du trenger ikke bekymre deg for videoene skal spise opp all plassen på mobilen din, forklarer Smith. 

FINPUSS: Du kan enten dele videoen slik appen leverer den, eller gjøre egne justeringer. SKJERMDUMP APP

Les også: Slik bruker du appen "Skjermtid"

4. Del øyeblikket

Så fort du er ferdig med eventuell finpuss av videoen er den klar til deling direkte fra appen. QuikStories er kompatibel med Instagram, Facebook, Messenger, Snapchat og mail. Du trenger ikke tenke på å tilpasse videoen til å passe de ulike formatene, det klarer appen utmerket på egen hånd. Du kan også lagre videoen som en link for å sende på melding. Her er det med andre ord svært gode delingsmuligheter – og best av alt: Du trenger ikke lenger vente til du kommer hjem.  

Slik ble reusltatet av vår aller første QuikStory, slik appen leverte den. Det ble dessverre ikke utført noen imponerende triks i løypa denne gangen – men vi hadde i det minste sola med oss. 

YouTube Video - Vår første QuikStory

 

Opprettet: 23.01.2018

Sist oppdatert: 16.01.2019