Personvern

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Komplett.no samler inn og behandler personopplysninger.

Komplett.no, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer dette frem under hvert enkelt punkt i denne erklæringen. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

Komplett.no har et eget personvernombud. Oppgavene til personvernombudet er å gi ansatte informasjon og råd om personvernlovgivningen, overvåke etterlevelse av personvernforordningen og interne retningslinjer. Samt gi råd om personvernkonsekvenser og være kontaktpunkt for de registrerte og tilsynet.

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos Komplett.no, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Komplett deler ikke personopplysninger med andre, eller bruker opplysningene til annet formål enn det som er angitt i denne personvernerklæringen

 

1 Personopplysninger

For å gjennomføre et kjøp på Komplett.no trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post.
Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til dine ordre.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes etter ti år. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av sikkerhetshensyn.

For forskjellige formål kan vi trenge andre personopplysninger. Hvilke personopplysninger og formålet med disse er beskrevet her i personvernerklæringen.

 

1.1 Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Komplett.no har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Du har rett til å få utlevert egne personopplysninger som du har gitt til komplett.no -  dataportabilitet. Dersom det er teknisk mulig kan vi sende disse opplysningene direkte til ny virksomhet. Hvis ikke vil vi sende opplysningene til deg via e-post.

Alle personopplysninger vi sender til deg i disse sammenhenger vil sendes i kryptert filformat.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke du har gitt oss. Samtykkene finner du på min side.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

 

1.2 Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år. For å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og Komplett.no sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

 

1.3 Sikring av personopplysninger

Komplett.no har gode rutiner og omfattende tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, implementering av organisatoriske og fysiske tiltak, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

Du kan være trygg på at Komplett.no lagrer dine personopplysninger på en sikker måte.

 

2 Utlevering av varer

Vi samarbeider med Postnord og Posten for transport av varer. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted. Opplysningene slettes innen 36 måneder.

 

3 Betalingsløsninger

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra.  Betalingsopplysninger hos Komplett er: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

 

3.1 Kortbetalinger

Kortnummer oppbevares ikke utover det som er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Det er ikke mulig for Komplett.no å se hele ditt kortnummer i noen av våre systemer etter gjennomført kjøp. Skulle det oppstå problemer med en kortbetaling kan betalingsansvarlige hos Komplett.no finne de 6 første og de 4 siste sifrene i ditt kortnummer (IIN/BIN nummer) for å identifisere hvilken bank som har utstedt kortet slik at vi kan bistå i å løse problemet.

Velger du kort som betalingsmetode vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli delt med vår betalingsleverandør for kort: Worldline e-payment services og vår kortinnløser Bambora. Betalings- og kortopplysninger blir kun brukt til å utføre en betaling.

For å gjøre det enda enklere når du handler, kan du i kassa velge å lagre kortinformasjonen din sikkert. Vår Betalingspartner, Worldline e-payment services, vil da lagre kortet i sine sikre systemer slik at du kan kjøpe gjennom dette. Vi lagrer ikke kortinformasjonen din utover å referere til det med en identifikator. Senere kjøp på det lagrede kortet er enkle å utføre, det er derfor viktig at du logger deg ut av kundekontoen din når du har avsluttet handelen, evt. sikrer at uvedkommende ikke har tilgang til enheten du surfer på. Du er selv ansvarlig for å ikke dele ditt brukernavn og passord med andre.

Informasjonen du oppgir ved nettbetaling vil kun være knyttet til din kundekonto. Informasjonen er lagret i henhold til gjeldende lover. Hensikten er at du skal slippe å oppgi kortinformasjonen hver gang du foretar et kjøp hos oss.

Du kan enkelt legge til nye kredittkort og slette lagrede kort i kassen. For å utføre betalingen videreformidler vi kortinformasjon til vår betalingsleverandør Worldline e-payment services. De oppbevarer informasjonen på en sikker og forsvarlig måte og er sertifisert etter kortselskapenes strengeste regelverk, PCI Level 1.

 

3.2 Betalingsmetoder fra Komplett Bank

Hvis du ønsker å inngå avtale om faktura, delbetaling eller betalingsutsettelse med Komplett Bank, må du samtykke til at Komplett Bank utfører en kredittsjekk basert på fødselsnummeret ditt. Dersom du ønsker dette vil vi overføre fødselsnummeret ditt til dem. Inngår du en delbetalingsavtale, vil Komplett Bank lagre betalingsopplysninger og fødselsnummer frem til lånet er avsluttet.

For betalingsmetoder levert av Komplett Bank vil deres personvernregler være gjeldende for ditt forhold til dem, se deres personvernregler.

For å unngå at du kan velge betalingsmetoder med uforholdsmessig høy rente, og grunnet sikkerhetshensyn, viser vi kun betalingsmetoder som er relevante for ordren. For eksempel tilbyr vi ikke 36 måneders delbetaling på lave kjøpsbeløp, da effektiv rente vil bli uforholdsmessig høy. Komplett Bank, som er vår samarbeidspartner, vurderer om kunder som har benyttet betalingsmetoder fra dem tidligere vil kunne få ny kreditt. Hvis det ikke er mulig å tilby ny kreditt vil ikke betalingsmetoder fra Komplett Bank kunne velges. Komplett Bank sjekker dette fra Komplett.no sine sider. Ansatte ved Komplett.no har ikke innsyn i Komplett Banks kredittvurdering. En slik vurdering utføres uten å sende persondata til Komplett Bank.

For å gi en enklere kjøpsopplevelse ved betaling forhåndsvelger vi det betalingsalternativet du benyttet ved forrige kjøp. Ved første kjøp er forhåndsvalgt betalingsmetode faktura fra Komplett Bank etter gjeldende regler.

 

3.3 Komplett Bank MasterCard

For å kunne gi deg som bruker av Komplett Bank MasterCard muligheten til å se bonussaldo og valgfritt benytte oppspart bonus på kjøp, vil Komplett.no dele personopplysninger med vår samarbeidspartner Komplett Bank. Opplysningene vil bestå av navn, e-postadresse og mobiltelefonnummer, og vil deles med Komplett Bank først når et Komplett Bank Mastercard lagres på din konto. Hvilken informasjon leverandøren har tilgang til, og hvordan den skal behandles, reguleres i en databehandleravtale mellom Komplett.no og Komplett Bank.

 

3.4 Trygghetsavtale

Om du velger å legge til trygghetsavtale til et eller flere produkter du kjøper hos oss, vil vi dele personopplysninger med vår forsikringspartner Vardia Forsikring. Opplysningene vil bestå av: Navn, adresse, e-post adresse og mobiltelefonnummer. Hvilken informasjon leverandøren har tilgang til, og hvordan den skal behandles, reguleres i en databehandleravtale mellom Komplett.no og Vardia Forsikring.

 

4 Retur / Servicepartnere

I forbindelse med retur og reparasjon av produkter, så samarbeider Komplett.no med utvalgte servicepartnere. Dersom en vare vi har solgt har en mangel etter reglene i forbrukerkjøpsloven eller kjøpsloven, har kunde rett til å få den reparert kostnadsfritt. Varen blir da håndtert av en av våre servicepartnere, og vi vil dele personopplysninger med servicepartner. Opplysningene vil bestå av navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, kjøpskvittering(kjøpshistorikk).

I tilfeller hvor varen ikke lar seg reparere kan servicepartner dele kvittering videre med produsent. Dette er for at Komplett.no skal få melding om at varen kan erstattes med ny eller krediteres.

Her kan du se hvilke servicepartnere vi samarbeider med.

 

5 Markedsplass

Komplett.no selger produkter fra andre partnere etter markedsplassmodellen. Kjøper du varer fra en annen partner enn Komplett.no vil bestillingsinformasjon bli sendt til den aktuelle partneren, slik at de kan sende deg varen. For transaksjoner som involverer tredjepartsbutikker benytter vi en markedsplassløsning. Markedsplassløsningen blir benyttet til å videreformidle opplysninger mellom Komplett.no, tredjepartsbutikker, fraktformidlere og betalingsformidlere. Utveksling av personopplysninger mellom Komplett.no og partner er regulert av en databehandleravtale og Komplett.no er den behandlingsansvarlige.

 

6 Informasjonskapsler (Cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er, slik at du forblir innlogget.

Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.

Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere.
Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

Generell informasjon om bruk av informasjonskapslene finner du under punkt 6.1 til 6.5.

Her kan du se en oversikt over informasjonskapsler som brukes på Komplett.no.
 

6.1 Slik kan du unngå informasjonskapsler (Cookies)

Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at dersom du velger å utelukke informasjonskapsler, vil flere av funksjonene på Komplett.no ikke fungere.

 

6.2 Analyse

Komplett.no samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på Komplett.no til analyse.
Med anonymiserte opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en bruker eller en person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotorene på websiden. Dette er kun for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen, og det samles ikke inn info som kan spores tilbake til brukeren.

 

6.3 Personalisering

For å kunne gi deg en relevant og god opplevelse i vår nettbutikk bruker vi funksjoner og systemer for å personliggjøre innholdet slik at det tilpasses deg og dine interesser.

 

6.4 Markedsføring

Behandlingsgrunnlaget for e-post og sms markedsføring er samtykke.

Vi ønsker at vår markedsføring skal oppleves relevant og verdifull for deg til enhver tid, derfor vil innholdet som oftest være tilpasset deg. Vi samarbeider med utvalgte partnere for å få til en god løsning knyttet til SMS og e-post forsendelser.

Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonse du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse butikken etter dine interesser, og vise deg relevante annonser ved neste anledning. 

 

6.5 Personopplysninger til tredjepart

Komplett.no vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for Komplett.no. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten, i tillegg vil Komplett.no bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå. Mer informasjon om tredjeparter vi benytter finner du i linken under punkt 6.0.

 

7 Nyhetsbrev og kommunikasjon

Vi tilbyr nyhetsbrev på epost og/eller SMS. Innholdet i disse vil ofte være tilpasset deg, med relevant informasjon og tilbud.  Det er frivillig å motta disse nyhetsbrevene, og du må eksplisitt gi ditt samtykke i forbindelse med kampanje, registrering eller på «min side». Alle dine samtykker kan administreres under «mine samtykker» på «min side», du kan også avslutte nyhetsbrevene ved å klikke på linken nederst i nyhetsbrevet eller sende STOPP melding på SMS.

Dersom din handel av noen anledning blir avbrutt, sender vi deg en e-post der vi informerer om at vi spart på handlevognen din. Dette gjør vi som en ekstra kundeservice for å gjøre kjøpsopplevelsen hos oss så smidig og enkel som mulig. Du kan takke nei til denne service ved å klikke på linken nederst i e-posten.

Vi sender også ut bestillings- og sendingsdokumenter, spørreundersøkelser og oppfølgnings e-post relatert til gjennomførte kjøp hos oss 

 

8 Komplett Mobil AS

For Komplett Mobil kunder er personvernerklæringen en del av avtalevilkårene som kunden aksepterer ved avtaleinngåelse. 
Disse kan leses under avsnitt 10 her: https://www.komplett.no/mobil/ubo-content/vilkar/

 

9 Endringer i erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside eller sosiale medier.

 

10 Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger kan du kontakte Komplett.no sitt personvernombud på e-post personvernombud@komplett.com.

 

Ønsker du at Komplett.no rette eller sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger lagret av Komplett.no, så ta kontakt med oss på e-post personopplysning@komplett.com

Postadresse:

Komplett.no

Postboks 2094

3202 Sandefjord

 

Les mer om GDPR og hva komplett gjør i forbindelse med den nye forordningen.

 

Siste endret: 28.05.2018