Prismatch*Prismatch*Digitale dingser for barn - Gøy, lærerikt og smart!

Teknologi er mer enn bare nettbrett og telefoner. Ulike teknologiske duppedingser kan bidra til at barn får utfolde seg kreativt, og være med på å utvikle egenskaper som problemløsning og utholdenhet. De kan også brukes som hjelpemidler til å tilegne seg kunnskap som å kode, lese og regne. Lek og lær på samme tid! Som med så mye annet i livet, er det viktig med sunn fornuft. Det skal godt la seg gjøre i dagens samfunn å holde barna helt borte fra skjermer, teknologi og digitale løsninger. Samtidig bør de ikke få «ubegrenset tilgang». Råd om skjermtid (og mer) kan du lese om i artikkelen nettbrett til barn

              

Få barna ut og i aktivitet med smarttelefonen og digitale dingser.

Du har sikkert hørt noen si at barn ikke er ute og leker lenger – de sitter heller inne med nesa i telefonen. La telefonen være med på å få de ut! Her er noen forslag til aktiviteter og apper dere kan prøve sammen som familie, eller som barna kan gjøre alene (avhengig av alder, selvsagt):

  • Geocaching – litt som en «skattejakt». Fin aktivitet for hele familien. Les om geocaching hos barnevakten.no
  • Eller la de gå på «ordentlig» skattejakt med metalldetektor (bare vær oppmerksom på retningslinjene og reglene som gjelder om dere finner noe!)
  • Pokémon (ja, fortsatt aktuelt)
  • Fuglelyder, stjernebilder og mer finnes det også apper til – du finner noen tips her hvor vi skriver om tur-apper.
  • Et aktivitetsbånd/skritteller kan også være morsom motivasjon for de yngre til å være ute og leke. Bare husk at det skal være lystbetont!

             Kreativitet i lek og spill – også digitalt.

Ikke la barna være digitale konsumenter, men legg heller til rette for at de bruker teknologien til å produsere noe, og la kreativiteten blomstre. La de få klippe sammen egne animerte videoer, eller sette sammen musikk. Gå online for å produsere «offline»: Om barnet ditt for eksempel liker å tegne eller perle, kan dere gå på nettet sammen og finne mønstre de kan følge, eller videoer med tips og triks.

Det er også morsomme løsninger hvor barna kan fargelegge og tegne på papir, og så se figurene komme til live ved hjelp av AR-app (augmented reality). Sjekk ut for eksempel quivervision.com

                


Trygghet og oversikt både ute og hjemme

Skal barnet begynne å gå hjem fra skolen alene? Smarte hjem-løsninger kan gi deg trygghet og kontroll. Digital dørlås, ringeklokke med kamera, smarte lyspærer – alt dette er bare noen eksempler på hvordan teknologiske løsninger kan gi deg en trygghet i hverdagen.

For de yngre barna er Xplora telefonklokke et godt alternativ til mobiltelefon - om du har behov for å komme i kontakt med dem når dere ikke er sammen. Som forelder har du full kontroll fra din smarttelefon – du kan aktivere og deaktivere skolemodus, barnet kan kun ringe forhåndsbestemte numre, den har GPS med definerbare «trygge soner». Og så har den skritteller, så om du er bekymret for om barnet ditt ikke er aktivt nok, kan du sjekke. Sannsynligheten er stor for at barnet gjennomsnittlig har flere daglige skritt enn deg?

 

Vi har mange kule gadgets og gavetips. Her ser du et utvalg av våre mest populære produkter.

Du kan også finne et større utvalg dingser for litt mer voksne på vår andre side med dingser og gadgets.