The Last of Us Part II - lover oss en historie utenom det vanlige

Da The Last of Us ble lansert for Playstation 3 i 2013, begynte et uforglemmelig eventyr. Historien om Ellie og Joels reise gjennom et USA ødelagt av infiserte mutanter, gikk rett inn i hjertet til mange, ikke minst takket være utviklerne Naughty Dogs unike evne til å formidle følelser gjennom TV-skjermen.

Nå venter fortsettelsen.

Historien i The Last of Us Part II starter fem år etter at vi forlot Ellie og Joel i slutten av det første spillet. Ellie har fylt 19 år, og er også hovedpersonen i historien. Nøyaktig hva spillet handler om, vet vi ennå ikke, men det er avslørt at en tragisk hendelse snur opp ned på det relativt rolige livet i bosetningen Jackson. Det sender Ellie ut på en tur til Seattle i hevnens tegn, hvor en farlig kult kalt Serafittene havner i fokus.

Spillet skal kjennes i hjertet

Akkurat som for det første spillet, lover Naughty Dog stort fokus på relasjoner og følelser. Ifølge utvikleren kan vi forvente en kompleks historie full av plutselige vendinger og vanskelige avgjørelser, der spilleren selv må ta stilling til hva som er rett eller galt. Som i The Last of Us Part I handler mye om å se hvordan Ellie formes av hendelsene rundt henne – både positive og negative.

YouTube Video - The Last of Us Part II - Official Story Trailer | PS4

Positive anmeldelser fra spillkritikere

At The Last of Us Part II er et av årets mest etterlengtede spill er ingen underdrivelse, og det meste peker på at alle fans vil være fornøyde. Spillet er hyllet for sin grafikk og forbedringene av spill som Naughty Dog introduserte siden originalen The Last of Us. Tittelen ser veldig bra ut og har en stabil bildefrekvens, til tross for at PlayStation 4 og PlayStation 4 Pro på dette tidspunktet begynner å bli betydelig eldre med årene. Anmeldere fremhever også mellomsekvensene, skuespillet og historien som veldig sterke kort - akkurat som vi forventer av Naughty Dog.

"Den du elsker er noen ganger den du kritiserer mest, og det er umulig å anta at The Last of Us Part II, til tross for alt jeg har skrevet over, er en overbevisende reise. Og det er viktig at en slik tittel kommer akkurat nå. For før vi kommer inn i en helt ny generasjon, vil vi vite akkurat det. En siste gang. En siste sang." skriver Joakim Bennet for FZ.se og tildeler den sterke karakteren 4/5 - "Veldig bra". Sånn er det bare. Med The Last of Us Part II legger Naughty Dog den siste spikeren i kista for en hel konsollgenerasjon, og de gjør det med all respekt - dette spillet må du ikke gå glipp av.

"The Last of Us II er et interaktivt, cinematisk mesterverk"

NRK: Terningkast: 6 

"Det er så bra det er mulig for spill å være i 2020."

"Teknisk overlegent og nydelig fortalt. The Last of Us Part II er et knallgodt snikespill. "