PlayStation 5 – den nye konsollen fra Sony

Sony har lansert PlayStation 5 (PS5), selskapets hittil kraftigste konsoll. I tillegg til nye PlayStation-spill har vi fått en overflod av heftig teknologi, slik som HDR, strålesporing, og støtte for høy 4K-oppløsning. På denne siden samler vi alt vi vet om PlayStation 5!

PlayStation 5

Dette er PlayStation 5

PS5 har fått mykere linjer og buede paneler, en stor forandring fra det vinklede designet vi husker fra de forrige generasjonene. Nå er designet mer gjennomført der de hvite sidene og sorte mellomdelene også ligger i DualSense-kontrollene.

Du kan kjøpe en PS5-konsoll i to varianter. Den ene har en Ultra HD Blu-ray-spiller og den andre er uten støtte til fysiske medier. For deg som vil kjøpe PS5 for noen kroner mindre, kan det være en idé å vurdere den siste – også kalt Playstation 5 Digital Edition. Om du er på utkikk etter en PS5 Slim har ikke Sony annonsert noen planer om dette ennå. Det nærmeste du kommer er Digital Edition som er en brøkdel smalere i midjen.

Utover dette er det ingen forskjeller i maskinvaren. Begge har samme prosessor, grafikkdel og lagringsdel. Konsollene er også like utvendig, med en USB C-port og en klassisk USB A-port.

Vi har valgt å utsette muligheten for å forhåndsbestille PlayStation 5 inntil vi har mer informasjon om tilgjengelighet.
Du som allerede har bestilt beholder din plass i køen så lenge du ikke avbestiller. Vi kommer til å levere ut ordre fortløpende i den rekkefølgen bestillingene har kommet inn, så snart konsollene kommer på lager.

Spesifikasjoner for PlayStation 5

Lynraskt

Utnytt kraften til en tilpasset prosessor, GPU og SSD med integrert I/O som gir nye muligheter for en PlayStation-konsoll. 

SSD med svært høy hastighet

Maksimer spilløktene dine med så godt som umiddelbar innlastingstid for installerte PS5™-spill.

Integrert I/O

Den tilpassede integreringen av PS5-konsollens systemer gjør at skapere kan hente data fra SSD-en så raskt at de kan utforme spill på en måte som ikke har vært mulig før.

Fantastiske spill

Opplev utrolig grafikk og nye PS5-funksjoner.

 • Strålesporing
  Fordyp deg i verdener med et nytt nivå av realisme når lysstråler simuleres individuelt, noe som skaper livaktige skygger og refleksjoner i støttede PS5-spill.
 • 4K-TV-spilling
  Spill PS5-favorittspillene dine på den flotte 4K TV-en.
 • Opptil 120 bilder i sekunder med en utgangseffekt på 120 Hz
  Gled deg over jevne og sammenhengende bilder med opptil 120 bilder i sekundet for kompatible spill med støtte for en utgangseffekt på 120 Hz på 4K-skjermer.
 • HDR-teknologi
  Med en HDR-TV kan støttede PS5-spill vise et utrolig levende og livaktig utvalg av farger.
 • Støtte for 8K
  PS5-konsollen er kompatibel med 8K-skjermer via HDMI 2.1-støtte.

Flere funksjoner for PS5-konsollen

 • Bakoverkompatibilitet
  Spill et utvalg PS4™-spill på PS5-konsollen
 • Spillforbedring
  Gled deg over raskere og jevnere bildefrekvens i utvalgte PS4- og PS VR-spill.
 • Oppgrader PS4-spill til digitale PS5-spill
  PS5-konsollen gir spillutgivere muligheten til å la spillere oppgradere de diskbaserte og digitale PS4-spillene sine til digitale PS5-spill.1
 • PlayStation®VR-integrering
  Koble PlayStation VR til PS5-konsollen for å spille støttede PS VR-spill. Hvis du vil konfigurere PS VR med PS5-konsollen, trenger du PlayStation Camera2 til PS4 og en PlayStation Camera-adapter (du trenger ikke å kjøpe noe)

Spill til PlayStation 5

Playstation-spill vi gleder oss til

Det er allerede flere friske spill klare til PS5, mens flere spennende titler avsløres på løpende bånd. Blant gullkornene er racinggiganten Gran Turismo 7, siste kapittel i snikmorder-triologogien Hitman 3 og episke Horizon Forbidden West. Denne teksten er skrevet i mai 2021, så sjekk gjerne vår nettbutikk om disse nå er lansert.

Av Playstation-spillene som er tilgjengelig allerede nå finnes det masse snadder. Om du ikke har problemer med zombieapokalypse og det å være livredd kan kanskje Resident Evil 8: Village være noe for deg. Du har også det søte eventyret i Sackboy: A Big Adventure, den dystre fremtiden i Returnal og mye, mye mer. Vi har ikke engang nevnt det mektige Assassins Creed: Valhalla!

Med en PS5-konsoll vil du raskt merke at spillene har gått både to og tre steg opp i grafikk fra gamle Playstation 4. Den kraftige maskinvaren hjelper bra til, men mye handler også om smarte triks fra utviklerne og støtte for nye teknologier som strålesporing (eller ray tracing).

 

DualSense-kontrollen

 

Heighten Your Senses™

Den trådløse DualSense™-kontrolleren til PS5 har oppslukende haptisk feedback5, dynamiske adaptive avtrekkere5 og en innebygd mikrofon, alt integrert i et ikonisk design.

Haptisk tilbakemelding

Opplev haptisk feedback via den trådløse DualSense-kontrolleren i utvalgte PS5-spill, og føl virkningen av handlingene dine i spillet gjennom dynamisk sensorisk feedback.

Adaptive utløsere  

Benytt fengslende adaptive avtrekkere, med dynamiske motstandsnivåer som simulerer den fysiske virkningen av spillaktiviteter i utvalgte PS5-spill.

YouTube Video - DualSense Wireless Controller | PS5

 

Tilbehør til PlayStation 5

DualSense - Den nye kontrolleren til PS5

Sony Playstations nye DualSense-kontroller danker ut forgjengeren DualShock. Den nye kontrollen har fokus på haptisk feedback, noe som gir en følelse av mer presise og nøyaktige vibrasjoner. Adaptive triggere gir deg mer motstand når du for eksempel sikter på noe. Share-knappen er erstattet av Create-knappen, som nå gjør det svært enkelt å ta screenshots og gjøre opptak.

DualSense har en innebygd mikrofon slik at du kan snakke med dine medspillere uten headset. MikroUSB er nå historie, og USB-C vil være den nye overføringsstandarden.

Tilbehør til din PS5-konsoll

Sonys Playstation 5 kommer også mer nytt tilbehør. Blant annet får du et HD-kamera som erstatter modellen som er tilgjengelig for PS4. Dette er ikke kompatibelt med VR ennå, men er en solid oppgradering i kvaliteten fra forrige generasjons kamera..

Tilbehørslisten inkluderer også Pulse 3D Wireless Headset. Som navnet antyder er dette trådløse hodetelefoner med støtte for Sonys nye 3D-lyd. Designet følger den samme futuristiske malen som PS5-konsollen, med feiende linjer og en blanding av sort og hvitt.

Du får også en ladestasjon for to DualSense-håndkontrollere og en fjernkontroll for media. Ladestasjonen bruker trådløs teknologi, slik at behovet for kabler er eliminert.

Gaming-TV

Få den beste gamingopplevelsen med riktig valg av TV

Du bør ha en TV som evner å utnytte hver eneste bit av potensialet i din PS5. For en best mulig gamingopplevelse på TV-en bør du se etter egenskaper som lav input lag (under 25 ms), en høy oppdateringsrate (144HZ eller mer), høy oppløsning (4K og HDR) og gode tilkoblingsmuligheter.

Det er selvsagt mulig å spille PS5 på eldre TV-er, men vi lover deg at en ny spillverden vil åpenbare seg når du har skikkelig utstyr på plass!