Hva er greia med Cyberpunk 2077?

Det er sannsynligvis få gamere som ikke har hørt om Cyberpunk 2077. Spillet er utviklet av polske CD Projekt Red, og er en av de absolutt største lanseringene i år, uansett kategori. Men hvorfor? Hva er det som gjør Cyberpunk 2077 så vanvittig populært? Vi spør Emil Åkered i Komplett Sverige, dedikert gamer og datanerd!

98
DAGER
:
10
TIMER
:
40
MINUTTER
:
53
SEKUNDER

The Witcher?

- Det finnes flere grunner. En av de viktigste grunnene er studioet bak Cyberpunk 2077, CD Projekt Red. Deres siste store spilltittel heter The Witcher 3: Wild Hunt, og regnes av mange for å være et av de beste spillene som noen gang er laget. Fargerike karakterer blandes med vakre miljøer og en interessant historie på en måte som få andre har klart å overgå.

The Witcher 3: Wild Hunt ble lansert for PC, Playstation 4 og Xbox One våren 2015, og historien ble fullført i mai 2016 via DLC-pakken Blood and Wine. Siden den gang har mange fans ventet på det neste storspillet fra CD Projekt Red – Cyberpunk 2077.

Mike Pondsmith?

- At CD Projekt Red jobber med Cyberpunk 2077 har egentlig vært kjent siden 2012. Utviklingen tok imidlertid ikke for alvor fart før i 2016, og det er først i løpet av de to siste årene at vi har fått mer informasjon om spillet. Derfor har interessen fått fart på seg.

Alt handler imidlertid ikke om CD Projekt Red og spillstudioets tidligere suksesser. Universet rundt Cyberpunk ble skapt av den amerikanske forfatteren Mike Pondsmith, og spillet Cyberpunk 2077 er bare det siste innskuddet. Fra begynnelsen av er serien basert på klassiske rollespill for penn og papir, som er blitt elsket av nerder rundt om i verden siden slutten av 80-tallet.

- Selv om mange først nå har fått opp øynene for cyberpunk-sjangeren, ligger papir- og penn-rollespillet Cyberpunk 2020 av Mike Pondsmith i blodet hos en hel generasjon av nerder. Mange bryr seg kanskje vanligvis ikke om dataspill, men er likevel interessert på grunn av verdenen som spillet utspiller seg i.

Keanu Reeves?

Et tredje aspekt handler om markedsføring. CD Projekt Red er veldig dyktige til å vise frem spillet sitt på rett sted til rett tid. Vi har fått se blendende grafikk, raske kjøretøyer, avanserte kamper og listig smyging. For ikke å snakke om da skuespilleren Keanu Reeves steg opp på scenen på E3 2019 og fikk stående ovasjoner fra publikum.

- CD Projekt Red vet allerede at de har en suksess på bordet, bare de spiller kortene sine riktig. Og foreløpig gjør de nettopp det – spiller kortene riktig. Heftige bilder og videoklipp avløser hverandre i akkurat passe tempo for å holde spillet i gang. Selv om lanseringen ble utsatt til i høst, har interessen ikke blitt mindre – snarere tvert imot.

Når blir spillet lansert?

Cyberpunk 2077 blir lansert den 19. november for PC, PlayStation 4, Xbox One og Google Stadia. Senere kommer spillet også til neste generasjons konsoller – Xbox Series X og PlayStation 5.

Cyberpunk 2077 Spill til PC
Lagerstatus: Bestillingsvare. Bestilles ved ordre. Leveringstid 2-3 uker.
549,-
Cyberpunk 2077 Spill til Xbox One
Lagerstatus: Bestillingsvare. Bestilles ved ordre. Leveringstid 2-3 uker.
648,-
Cyberpunk 2077 Spill til Playstation 4
Lagerstatus: Bestillingsvare. Bestilles ved ordre. Leveringstid 2-3 uker.
649,-
Cyberpunk 2077 Collectors Edition Spill til Playstation 4
Lagerstatus: Ikke på lager. 39 stk. forventes sendingsklare 16.okt.2020 (usikker dato)
2 999,-

Spill som en fredløs leiesoldat 

Bli en cyberpunk, en urban leiesoldat utstyrt med kybernetiske forbedringer og skap din legende i gatene i Night City.

  • Bruk en rekke forskjellige oppgraderbare våpen, hackingferdigheter og kroppsforbedrende implantater for å bli den beste leiemorderen i byen.
  • Ta dem alle, fra sikkerhetsvakter og politiet til gjenger og andre leiesoldater, for å få street cred og få tilgang til bedre oppdrag.
  • Bruk dine hardt opptjente penger på våpen og cyberware eller ha det gøy ved å kjøpe biler, motorsykler og vanvittige klær.

Bo i fremtidens by

Tre inn i den enorme, åpne verden Night City, en megalopolis som setter nye standarder for grafikk, kompleksitet og dybde.

  • Reis gjennom en by som er større enn livet, utforsk krigssoner der gjenger herjer, handle i det travle sentrumet og plyndre bedrifter.
  • Gjør avtaler med sleske fiksere, desperate kjendiser og fredløse roboter – alle kjemper med nebb og klør for å gjøre det stort i Night City.
  • Foreta valg på din reise og se hvordan historien endrer seg basert på dine handlinger.