Oppgrader gamingen med nytt grafikkort

Råvaremangel, containermangel og feilparkerte fraktskip – utfordringene har vært mange for de som ønsker å oppgradere gamingriggen sin. De siste årene har vært preget av en enorm etterspørsel på alle tenkbare produkter, fra konsoller til kabinett – og ikke minst, skjermkort. Endelig kan vi skimte lyset i tunellen, med flere modeller av både GeForce og Radeon på lager for umiddelbar leveranse. Hva passer vel bedre enn å oppgradere og få tak i et skikkelig lekkert spill hvor skjermkortet får jobbe ordentlig?

Cyberpunk 2077 – på tide å gi det en sjanse?

Let’s face it – Cyberpunk 2077 ble ikke den suksessen som utviklerne CD Projekt RED hadde håpet på. Ved lansering var spillet preget av alt fra buggs til dårlig ytelse, og kritikken fra fansen var ikke nådig.

Nå, litt mer enn et år etterpå, ser mye annerledes ut. Spillet har blitt finpusset i flere omganger, hvor det i siste oppgraderingen har blitt lagt til mer dynamisk oppførsel blant menneskene som beveger seg i byen. I tillegg er ytelsen betydelig forbedret, noe som gjør det lettere å nyte den kule grafikken med blant annet ray tracing og deilige lyseffekter.

Kort og godt – det har aldri vært et bedre tidspunkt for å ta på seg rollen som hovedpersonen V og herje i Night City. Opplev byen, karakterene og intrigene med grafikken skrudd opp, slik at neonlyset reflekteres i vannpyttene når du blåser forbi på din futuristiske motorsykkel. Med andre ord, en perfekt mulighet til å virkelig lufte det nye skjermkortet.

Assassin’s Creed Valhalla – slip øksa og heis seilet

Når Assissin’s Creed-serien besøker vikingtid stiger selvfølgelig pulsen litt ekstra hos oss nordboere. Ikke nok med det, Valhalla er et virkelig bra spill som ble hyllet både ved lansering og for kontinuerlig nytt innhold det siste året. I tillegg til Englands frodige skoger og Skottlands snødekte fjell, tilbyr DLC-pakkene på både smaragdgrønne Irland og duften av baguetter i Paris.

En rød tråd gjennom spillet er, utenom økser, vikingskip og det der, at alt ser fantastisk ut. Assassin’s Creed Valhalla er et spill som virkelig utnytter moderne hardware for å presse grafikken opp i skyene. Utsikten når solen står opp over horisonten er intet mindre enn fantastisk, og når lyset leker mellom trærne er det lett å stoppe opp bare for å se.

Med en lang og solid historie, flere fargerike karakterer og flere besøk i Norge, er det tydelig at Assasin’s Creed Valhalla er noe du ikke vil gå glipp av. Benytt anledningen til å gi skjermkortet noe å bite i – bli en viking i dag!

Horizon Zero Down – robotdinosaurene tar over

Når Horizon Zero Down lansertes eksklusivt for Sony PlayStation 4 I 2017, var det mange PC-gamere som kastet lengtende blikk på de mystiske robotene i de grønne, vakre miljøene. Så på slutten av 2020 fikk de sin mulighet – spillet ble rullet ut til PC, komplett med blant annet forbedret grafikk og reell støtte for mus og tastatur.

Med etterfølgeren Horizion Forbidden West ferskt ut av det digitale trykkeriet, er det en perfekt mulighet for å tre inn i Aloys sko for alle som enda ikke har testet Horizon Zero Dawn. Her venter dynamiske og raske kamper, blendende vakre omgivelser, en reell verden å utforske og ikke minst, alle de mystiske maskinene som er alt annet enn harmløse. Og for ikke å glemme en fengslende historie. Hva har egentlig skjedd med verden?

Horizon Zero Dawn er rett og slett et spill du ikke bør gå glipp av, og også en perfekt kandidat til å presse ditt nye grafikkort til det maksimale. Så fest på begge deler, fyll opp posen med medisinplanter og legg ut på eventyr med maskinene. Du kommer ikke til å angre!