Ghost of Tsushima lover vakker samurai-action

Hva ville du gjort hvis hele livet ditt ble snudd på hodet? Hvis fremmede soldater stormet hjemmet ditt, og nesten alle du kjenner ble tvunget til å sette livet til?

Den neste erobringen

Vi reiser tilbake i tid, til slutten av 1200-tallet. Det mongolske riket brer seg over Asia, og den neste erobringen er rettet mot det japanske fastlandet. Som en torn i øyet ligger imidlertid øya Tsushima, som blokkerer veien for den enorme invasjonsflåten. Det stopper imidlertid ikke mongolene, men i 1274 går de i land for å åpne veien til Japan en gang for alle.

I Ghost of Tsushima tar du på deg rollen som Jin Sakai, en av de få overlevende samuraiene etter den mongolske invasjonen av den japanske øya Tsushima. Til tross for heroisk motstand har fienden vunnet det første slaget, og Tsushimas fremtidige frihet henger i en tynn tråd. For å redde sin elskede øy og hele Japan er det ikke nok for Jin Sakai å være samurai, han må utfordre de gamle tradisjonene og bli noe mer, noe dødeligere – han må lære å kjempe etter Åndens vei.

Jin Sakai

Spillet foregår i en åpen verden, som likevel byr på en lineær fortelling – glem altfor store valgmuligheter eller intrikate forgreninger. I stedet er fokuset på Jin Sakai som person, og hvordan han over tid trenger å ha samuraienes edle vei bak seg for å ha en sjanse mot de mongolske inntrengerne. Ghost of Tsushima foregår i tredjeperson, og du kan tilpasse figuren din på flere måter slik at den passer til din stil.

Utviklerne Sucker Punch lover med Ghost of Tsushima en helhet utenom det vanlige. Det skal føles som å reise 800 år tilbake i tid, til en annen verden langt borte i Asia. Selv om spillet er basert på fiktive personer og har sin egen tolkning av øya Tsushima, er historien forankret i virkelige hendelser, der det er lagt ned mye arbeid for å gjøre verden realistisk. Dette er ikke minst tilfellet med grafikken – til tross for at Playstation 4 begynner å dra på årene, ser spillet fantastisk vakkert ut.

YouTube Video - Ghost of Tsushima - State of Play | PS4

(18 minutter gameplay)

Ghost of Tsushima lanseres den 17. juli 2020. Spillet er så langt kun tilgjengelig for Playstation 4, men ryktene tyder på at en Playstation 5-versjon allerede er under utvikling.