PlayStation 5 – Sony med ny konsoll

PlayStation 5 kommer. Det er ikke lenger rykter, nå er det offisielt og Sony bekrefter at det jobbes med en arvtaker til PS4. Vi gleder oss vilt til å teste verdens mest populære spillkonsoll i ny PS5-drakt, vi vet bare ikke når den kommer.

Det har vært mange rykter angående en mulig PlayStation 5-lansering, men nå begynner de løse trådene å danne et mønster. Konklusjonen er at Sony er i full gang med en ny konsoll. Bakgrunnen for dette er blant annet ulike uttalelser fra Sony-sjefen Kencichiro Yoshida blant annet til medier som Financial Times.

Hva vil skille PS4 fra PS5?

I en artikkel i Financial Times fra 9. oktober bekrefter Sony-sjefen at det vil være behov for oppdatert hardware. I intervjuet benytter Yoshida terminologien: «Neste generasjons hardware». Trolig vil vi se ett oppgradert minne i nye PS5 spesielt hvis ta steget opp til 4K. I dag er fireren utstyrt med 8GB GDDR5 og det vil være naturlig at neste generasjon vil utstyres med 12GB RAM og GDDR6 eller DDR4 med 16GB RAM.

PS5 i 2019 eller 2020?

Det er en uenighet i bransjen rundt en mulig lanseringsdato. Michael Pachter i Gamin Bolt er en av flere som antar at Sony er så godt som klare med en ny versjon. Han anntar at Sony trolig venter på at publikum skal oppgradere TV-ene sine til 4K. Pacher tror ikke vi vil se nye PlayStation 5 før i 2020, men benekter ikke at det kan komme noe allerede i 2019.

Søker folk til å jobbe med femmeren

Sony har gått ut med en søknad der de er på jakt etter “senior product manager” og i utlysningsteksten fremkommer det at vedkommende skal jobbe videre planer for PlayStation 4, heller ikke her avsløres navnet på den nye satsningen, men de skriver at man skal: “own the roadmap for next-generation PlayStation campaign".

5 år med PS4

PlayStation fans er mer enn klare for en ny versjon nå over 5 år etter lanseringen av fireren i 2013. Sony har solgt over 80 millioner PS4-konsoller, men nå ser vi begynnelsen på slutten uttalte PS-sjefen John Kodera. Uttalelsen kom under investor-eventet SONY IR Day i mai 2018. Kodera er CEO i Sony Interaktive Entertainment og han beskrev at PS4 var i sin siste fase i livssyklusen. Med andre ord nok et signal på at arvtakeren, PS5 er på vei for å ta over.  

Blir navnet PlayStation 5?

Selve navnet er hverken lekket eller offentliggjort, men vi i Komplett og bransjen forøvrig vil bli overrasket dersom Sony ikke fortsetter på navnestrategien. Med andre ord tipper de fleste at arvtakeren fra Sony vil hete PlayStation 5.

Bedre VR

Dagens toppmodell, PlayStation 4 Pro VR leverer både 4K og HDR-bilder for enda mer realistisk gaming, og en videreutvikling av grafikken vil være en oppdatering vi bør kunne forvente. I tillegg vil en forbedret VR-opplevelse være en naturlig vei å gå med PS5.

Kontrollere til PS5

DualShock er populære spillkontroller, og trolig vil Dualschock 5 se dagens lys under lansering av en PS5. Der fortsatt usikkert hva vi har i vente, men touchscreen vil være en naturlig evolusjon videre. Hvor bra hadde det ikke vært å få nyttig info på kontrollen og frigjøre plass på skjermen?

 

På Komplett venter vi utålmodig på PlayStation 5,  og informer så snart vi vet noe her på denne siden.!