Far og datter med smartklokke for barn

Smartklokke til barn – en trygghet når barnet går til skolen

Publisert 28. jun. 2019 11:46, Oppdatert 09. jan. 2020 14:52

Smartklokker for barn har vært på markedet noen år, og mobilklokkene er spesielt populære blant norske foreldre. Mange lurer på hvilken mobil de skal kjøpe til barnet sitt, og ikke minst, når det er på tide å gå til anskaffelse av en. Kanskje er en mobilklokke et rett valg for din familie?

Det er mye skepsis blant foreldre rundt når barnet bør få sin egen smarttelefon, da de eksponeres for nok skjermtid på andre enheter. Under utvikling av mobilklokker var nettopp dette grunntanken til Xplora: å gi barna en mulighet for kontakt med foreldrene helt uten internett, spill og andre fristelser på skjermen.

 

Smartklokken Xplora er testvinner

Vår mest solgte smartklokke til barn på Komplett, er testvinneren Xplora. Det finnes også andre klokker på markedet, men flere foreldre har gitt gode tilbakemeldinger på Xplora, og redaksjonen for teknologimagasinet TEK sier seg enig. Det knytter seg store forhåpninger til at etterfølgeren Xplora 4 vil levere like god trygghet og funksjonalitet. 

I testresultatet vektlegger TEK den intuitive berøringsskjermen som en av årsakene til seier. Redaksjonen skriver at barn i dag er vant med berøringsskjerm på andre enheter, og nettopp dette gjør Xplora enkel i bruk for de minste. Mobilklokken får gode skussmål av kunder som har testet den, og med 8 av 10 poeng, faller Xplora inn under betegnelsen «meget bra».

 

Enkel i bruk for barn

Grensesnittet er laget for å være enkelt for barn, helt ned til 4 års alder. Gjennom foreldreappen legges ønskede kontakter inn med bilde, slik at barnet ikke trenger å kunne lese for å skjønne hvem de ringer til eller får innkommende anrop fra. I foreldreappen kan barna se hvor mange skritt de har gått, samt bli varslet med alarm. Perfekt dersom du for eksempel vil gi barnet en påminner om når det er på tide å gå til skolen.

En mobilklokke er i tillegg et tryggere kjøp enn en mobiltelefon til de minste, da en klokke sitter på armen, mens en mobil ofte sklir ut av lomma eller sekken. I tillegg er det større sjanse for at en mobil blir stjålet enn en klokke. Klokka er vanntett med IP67-serifisering, noe som gjør den robust og velegnet for barn.

Andre foreldre anbefaler mobilklokke

Andre kunder som har kjøpt og testet XPLORA 3S skryter av klokka, som ofte blir barnets første mobiltelefon. Foreldre oppgir at klokka er til god hjelp når barn og foreldre er i en fase der man skal begynne å slippe opp litt, men likevel ønsker en viss kontroll. Her har vi hentet noen av sitatene fra andre foreldre som kan være nyttig informasjon for deg som vurderer å kjøpe smartklokke til barn.

Mamma til 1.klassing:

– Vi bor et stykke fra skolen og hun ønsket å gå selv. Det har hun fått lov til med denne. Mobil kunne jo vært et alternativ, men det synes jeg hun er altfor ung til og det var ikke et tema for oss. Denne klokken er en perfekt overgang til det!

 

Ekstra sikkert med GPS klokke

Smartklokkene til barn er ikke bare en enkel mobil. Den er i tillegg utstyrt med GPS, som lar deg se hvor barnet befinner seg. Slik kan du følge med på om barna har kommet seg trygt hjem fra skolen, eller fortsatt er på besøk hos venner. I appen kan du i tillegg opprette en sikkerhetssone der du blir varslet med alarm dersom ditt barn er på vei utenfor et område dere sammen har definert som «trygg sone».

Voksne velger hvem som kan ringe barnet

Smartklokken lar deg som forelder bestemme hvilke kontakter barnet kan ringe, og du vil få full oversikt over hvem som kan kontakte barnet i tillegg. Klokketelefonene kommer med medfølgende SIM-kort der du kan tegne abonnement for 12, 6 eller 1 måned av gangen.

Pappa til gutt:

– Vi er imot at en 7åring skal ha en iPhone med tilgang til så mye som internett byr på. Vi er ganske beviste på skjermbruk og egen smarttelefon hadde ikke hjulpet. Da kom XPLORA på banen - vi kan ringe hverandre, tekste og holde kontakten uten tilgang til Internett og spill. Produktet har overgått alle forventinger og maset om mobiltelefon sluttet.

Jente-mamma:

– Vi valgte å prøve ut denne for å trygge frøkna vår til å klare flere ting alene. Nå går hun til skolen alene og har vært på fotballtrening alene. Den har god lyd og den er lett i bruk. Den er bedre enn det vi forventet. Anbefales på det sterkeste.

Les også: Mobiltelefoner til barn