Prismatch*Prismatch*
Far og datter med smartklokke for barn

Smartklokke til barn – en trygghet

Publisert 28. jun. 2019 11:46, Oppdatert 03. feb. 2023 14:16

Smartklokker for barn har vært på markedet noen år, og mobilklokkene er spesielt populære blant norske foreldre. Mange lurer på hvilken mobil de skal kjøpe til barnet sitt, og ikke minst, når det er på tide å gå til anskaffelse av en.

Det er mye skepsis blant foreldre rundt når barnet bør få sin egen smarttelefon, da de eksponeres for nok skjermtid på andre enheter. Under utvikling av mobilklokker var nettopp dette grunntanken til Xplora: å gi barna en mulighet for kontakt med foreldrene helt uten internett, spill og andre fristelser på skjermen.

 

Smartklokke for barn – Xplora

Vår mest solgte smartklokke til barn er testvinneren Xplora. Det finnes også andre klokker på markedet, men flere foreldre har gitt gode tilbakemeldinger på Xplora, og redaksjonen for teknologimagasinet TEK sier seg enig.

Enkel i bruk for barn

Grensesnittet er laget for å være enkelt for barn ned til 4 års alder. Gjennom foreldreappen legges ønskede kontakter inn med bilde, slik at barnet ikke trenger å kunne lese for å skjønne hvem som ringer. I foreldreappen kan barna se hvor mange skritt de har gått, samt bli varslet med alarm.

En mobilklokke er i tillegg et tryggere kjøp enn en mobiltelefon til de minste, da en klokke sitter på armen, mens en mobil ofte sklir ut av lomma eller sekken. I tillegg er det større sjanse for at en mobil blir stjålet enn en klokke. 

 


Smartklokke til barn – sikkert med GPS

Smartklokkene til barn er ikke bare en enkel mobil. Den er i tillegg utstyrt med GPS, som lar deg se hvor barnet befinner seg. Slik kan du følge med på om barna har kommet seg trygt hjem fra skolen, eller fortsatt er på besøk hos venner. I appen kan du i tillegg opprette en sikkerhetssone der du blir varslet med alarm dersom ditt barn er på vei utenfor et område dere sammen har definert som «trygg sone».
   

 

Les også: Mobiltelefoner til barn