Slik velger du rett student-PC i 2019

Studenter velger forskjellige studieretninger som stiller ulike krav til en student-PC. Vi har snakket med fire studenter om hva de ser etter når de skal velge PC. Se husets PC-ekspert Lars Christen Førisdals anbefalinger, for en enklere jakt etter rett laptop for deg som er student i 2019.

Gode råd til studenter

Førisdal presiserer at det er mer enn vekt og batteritid som bør avgjøre hvilken laptop du velger. Ytelse, lagringsplass og ekstrafunksjoner bør også inngå i vurderingen.

– En student-PC blir drasset rundt og må holde gjennom lange dager med forelesninger. Et generelt tips er 13 tommers skjerm. Disse vil ofte være passe store uten å veie for mye, og er et godt valg for studenter. Dagens PC-er tilbyr en rekke bruksmuligheter, som kan gjøre hverdagen som student enklere, sier Førisdal.

Ta en titt på vårt utvalg av pc-sekker og pc vesker.

Slik rengjør du PC-en og tilbehøret mest skånsomt og effektivt

Slik velger du riktig PC - guider for valg av både bærbar og stasjonær PC

Som skapt for notater under forelesning

Det har kommet praktiske funksjoner på de nye PC-ene som kan være nyttig spesielt for studenter, slik som touchskjerm eller «inking». På disse kan du tegne og skrive rett på skjermen. Med andre ord er de perfekte for notater under forelesning.

Hvordan velge riktig  bærbar PC for ditt bruk

Nok lagring til ditt bruk

Hva du skal bruke PC-en til på skolen er avgjørende for hvor mye lagringsplass, minne og prosessorkraft du trenger.

– Dersom laptopen stort sett brukes til Office-pakka, trenger du ikke en like sterk laptop som for tyngre tegne- eller redigeringsprogram. Likevel vil det alltid lønne seg å tenke fremover og vurdere PC-valget ut fra at maskinen skal vare hele studiet og kanskje lenger, legger Førisdal til.

Viktig å tenke på ved valg av stasjonær PC

 

  

Tips og anbefalinger fra et knippe studenter

Våre utvalgte studenter har oppgitt hva de ønsker seg i en laptop til studiene, og ikke minst hva de studerer.
Basert på dette gir vår spesialist tips til hva man bør se etter og legge vekt på i en PC som passer til ønsker og krav for deg som er student i 2019.

Opprettet: 07.08.17

Sist oppdatert: 25.07.19