Slik velger du rett student-PC

Studenter velger forskjellige studieretninger som stiller ulike krav til en student-PC. Vi har snakket med fire studenter om hva de ser etter når de skal velge PC. Se husets PC-ekspert Lars Christen Førisdals anbefalinger, for en enklere jakt etter rett laptop for deg og ditt studium.

Gode råd til studenter

Førisdal presiserer at det er mer enn vekt og batteritid som bør avgjøre hvilken laptop du velger. Ytelse, lagringsplass og ekstrafunksjoner bør også inngå i vurderingen.

– En student-PC må holde gjennom lange dager med forelesning og blir drasset rundt. Et generelt tips er 13 tommers skjerm. Disse vil ofte være passe store uten å veie for mye, og et godt valg for studenter. Men dagens PC-er tilbyr en rekke andre bruksmuligheter, som kan gjøre hverdagen som student enklere, sier Førisdal.

Som skapt for notater under forelesning

Det har kommet praktiske funksjoner på de nye PC-ene som kan være nyttig spesielt for studenter, slik som touchskjerm eller «inking». På disse skjermene kan du tegne og skrive rett på skjermen. Med andre ord, perfekt for notater under forelesning.

Nok lagring til ditt bruk

Hva du skal bruke PC-en til på skolen er avgjørende for hvor mye lagringsplass, minne og prosessorkraft du trenger.

– Dersom laptopen stort sett brukes til Office-pakka, trenger du ikke en like sterk laptop som for tyngre tegne- eller redigeringsprogram. Likevel vil det alltid lønne seg å tenke fremover og vurdere PC-valget ut fra at maskinen skal vare hele studiet og kanskje lenger, legger Førisdal til.

 

   

  

Tips og anbefalinger til et knippe studenter

Våre utvalgte studenter har oppgitt hva de ønsker og ikke minst hva de studerer. Basert på dette gir vår spesialist tips til hva man bør se etter og legge vekt på i en PC som passer til ønsker og krav.

Student og på jakt etter ny laptop?

I denne filmen forteller Malene i Komplett Store om hva du bør se etter når du skal velge din nye student-PC. Hun drar deg gjennom vekt versus skjermstørrelse, batteritid, lagring, minne og prosessor.  Snurr film - Trolig lærer du noe nytt og nyttig om bærbar PC.