Slik velger du rett student-PC
Studenter velger forskjellige studieretninger som stiller ulike krav til en student-PC. Vi har snakket med tre studenter om hva de ser etter når de skal velge PC og kommet med våre anbefalinger.
Amund Owen
19 år - Bachelor ingeniør, bygg
Behov
Studenter på ingeniørstudiet innen bygg bruker krevende programmer som stiller krav til en rask og god PC. Det er store filer som skal lagres og vi anbefales å bruke en PC med minst 8 GB ram og god lagringsplass. Ellers bruker jeg PC til å spille sjakk og den trenger ikke noen spesielle egenskaper for å gjøre det.
Andre behov
Vi jobber ofte på rom med mange andre, og da kan det bli støy. Derfor er det veldig greit med støyreduserende headset, som jeg ofte har behov for. Ellers bruker jeg printer for å scanne papir og printe ut diverse ting. Når jeg jobber i grupper bruker jeg TV-en siden det er enklere å få vist fram det man driver med. Mitt idelle studiested har et stort bord med PC, PC-mus, skrivesaker, bøker, vann og en lampe som lyser godt. Også sitter jeg i en god stol, typ gamingstol.
En typisk studiedag
Står opp i syv tiden, dusjer og spiser frokost før jeg går til skolen. Er på skolen rundt 8. En gjennomsnittlig studiedag består av 1-2 forelesninger, 1-2 øvinger og gruppearbeid/selvstudium. Er som regel på skolen til 16. Etter skolen går jeg hjem og lager meg middag. Deretter slapper jeg av, spiller, går tur, trener osv.
Kompletts anbefaling
Amund bruker tekniske tegneprogrammer, og trenger derfor mye RAM. Vi anbefaler minimum 16 GB, prosessor med flere kjerner og helst dedikert grafikkløsning. Det kan bli store filer, og en rask og stor SSD vil være å foretrekke. Vi kan også anbefale en 3D-mus. Til treningsøktene anbefaler vi en smartklokke fra Huawei med 14-dagers batteritid, og vanntett ned til 50 meters dyp. Klokken kommer i flere farger, og med GPS.
Andri Papanicolas
27 - Grafisk design
Behov
Jeg er helt avhengig av at den har mye RAM og klarer å håndtere de tunge Adobe-programmene jeg bruker i studiene. Ofte har jeg opptil tre programmer åpne samtidig og da er det viktig at maskinen klarer å virke med null lægging. Andre viktige egenskaper er vekt og størrelse. Den må være lett og liten slik at jeg enkelt kan ta den med på buss/tog/kontoret.
Andre behov
Jeg bruker mye tid på foto og video. Derfor må min maskin ha en god touchpad og god skjerm. Nå har jeg retinaskjerm hvor jeg kan justere lysstyrken og det er gull! Jeg er avhengig av en ekstern harddisk, så det er ikke viktig med mye minne. I tillegg trenger jeg headsett, USB adapter med minnekortplass og en tynn PC-veske/lomme. Jeg trenger lys og luft når jeg jobber. En bra høyde på pulten og helst en ergonomisk stol, det blir veldig statisk å sitte lenge med redigering/illustrering.
En typisk studiedag
Jeg står opp og koker kaffe. Hører litt på podcast i fred og ro før jeg i det hele tatt åpner pcen. Jeg ser på hva som er dagens gjøremål og setter opp tidspunkter til når jeg skal fullføre dem, og jeg inkluderer pauser. Så stikker jeg på trening før jeg gjør ettermiddagsøkta.
Kompletts anbefalinger
Andri studerer grafisk design, og en fargekorrekt skjerm på PC-en kan være god å ha. Asus leverer 100% DCI-P3 fargespekter, Pantone godkjent og høy oppløsning. I tillegg jobber Andri med store bilder og programmer som Photoshop, som krever mye RAM. Derfor anbefaler vi minimum 16 GB og rask SSD som gjør det å bruke flere programmer samtidig lekende lett. Rask prosessor med flere kjerner er å foretrekke.
I tillegg vil vi anbefale en ekstern skjerrm. Proart-serien til Asus har to gode alternativer som vi tror passer bra for studenter når de er i gang med content creation. ASUS ProArt PA148CTV er en 14-tommer portabel skjerm designet for kreatører. PA148CTV leverer eksepsjonelle farger takket være 100% dekning av sRGB- og Rec. ProArt Display PA278QV er en 27 tommer skjerm som er designet for å tilfredstille behovene til kreative profesjonelle, fra foto- og videoredigering til grafisk design.
Til treningsøktene anbefaler vi en smartklokke fra Huawei med over 100 forskjellige treningsmoduser, pulsmåling, automatisk SpO2-måling, søvn- og stressmåling.
Markus Jæger Jacobsen
21 - Spillutvikling, Fagskole
Behov
I mitt studie jobber jeg med 3d-modellering, animasjon, og da har selv ikke de dyrere laptopene ytelse nok til å henge med. Jeg har behov for et oppdatert grafikkort med de nyeste driverne og en kraftig prosessor. Stort og raskt minne er også viktig da jeg ofte jobber i flere programmer samtidig. I utgangspunktet bruker jeg en stasjonær PC for spillutvikling, teknologien utvikler seg også såpass raskt at det er lurt å ha en PC man kan bytte delene i etterhvert som de blir utdaterte.
Andre behov
Mitt ideelle hjemmekontor består av en kraftig stasjonær PC og en laptop som jeg kan ta med på skolen og ta notater på. En god gamingstol og 2 skjermer kommer også godt med i tillegg til et godt nok headset til å mixe lydeffekter.
En typisk studiehverdag
I studiehverdagent er det mye selvstendig arbeid som åpner for å jobbe mer hjemmefra, og faget er mer praktisk enn teoretisk.
Kompletts anbefalinger
Vi vet at animasjon og 3D-modellering krever sitt av en maskin, derfor trenger Markus mye av alt. Minimum 32 GB RAM, en lynrask flerkjernet prosessor og rask harddisk. En kraftig grafikkprosessor er også et must, spesielt godt egnet er 3000 serien fra Nvidia. Vi har tatt med én bærbar som kanskje vil kunne matche ditt behov. Maskinene vi har valgt ut er i hovedsak stasjonære med rå ytelse som gjør at man ikke vil ha noe problem å kjøre selv de tyngste programmene eller spillene.
Vi vil også anbefale en ekstra skjerm til Markus. Husker selv hvordan det er å bruke en skjerm der kontrollpanelene tar opp mer plass enn selve modelleringsbildene, og tenker at jo bredere jo bedre. Da kan en ultra wide skjerm være noe. Siden Markus studerer spillutvikling er denne gamingskjermen et godt alternativ: Samsung 34" Curved gamingskjerm C34G55T har en optimal bue som gir ekte fordypning. Den altomfattende 1000R-skjermen fyller alle deler av synsfeltet og trekker deg rett inn i spillkarakterens ståsted.

Ergonomisk kontorstol justerbar

OBH Nordica Crispy Sandwich Maker
Populære FLEX-produkter
Er du blant de som liker enkle måter å skaffe seg den nyeste elektronikken på? Med FLEX betaler du 0,- i dag, kan velge mellom 1000-vis av produkter, til en fast, lav månedspris og oppgradere til et nytt produkt etter 24 måneder.