Prismatch*Prismatch*

Macbook - Macbook Pro

Apple har satt en ny standard for bærbare datamaskiner med Macbook, både når det gjelder design og innmat. Her får du full pakke uansett hvilken modell du velger, men det er likevel noen spørsmål du bør stille deg før du velger den du vil ha.

Macbook Pro: En solid arbeidshest

Macbook Pro er Apples kraftigste bærbare datamaskin, og kommer nå i to varianter: Macbook Pro 13 og Macbook Pro 16. Tallene refererer til antall tommer på skjermen, der den største gir mer plass til hakket heftigere komponenter og en bedre skjermopplevelse. Dersom du er på utkikk etter en mellomting, altså en Macbook Pro 15, har Apple valgt å erstatte den med 16-tommeren.

Hva er så forskjellene på tidligere generasjon, for eksempel Macbook Pro 2019, og en Macbook Pro 2020?

De siste Macbook Pro-modellene er utstyrt med kraftige prosessorer, et solid skjermkort og den lys- og den fargesterke Retina-skjermen med høy oppløsning. Maskinene er fullstappet med teknologi, blant annet berøringsfunksjonen Touch Bar og adaptive lysinnstillinger med True Tone, som kan gjøre deg enda mer effektiv når du manøvrerer deg rundt i operativsystemet.

Magic-tastaturet har ytterligere støydemping og en utforming som forhindrer støvoppsamling mellom tastene. Sammen med styreflaten, som Apple har vært blant de beste på i årevis, har det aldri vært mer behagelig å jobbe digitalt.

Macbook Pro 13 for deg som ønsker en praktisk og kraftig datamaskin. Her får du mer enn nok av arbeidskapasitet til det meste, og en rask maskin som utfører alle oppgaver du kaster mot den med glans.

Macbook Pro 16 er for de som vil ha full pakke når det kommer til maskinvare, lagring og skjerm. Du har flere muligheter for å oppgradere minne og RAM, noe som kan være en fordel om du skal bearbeide bilder og video i 4K.

Macbook Air: Solid lettvekter for deg på farten

Macbook Air er som skapt for studenter eller de som trenger en bærbar datamaskin som er enkel å frakte med seg. Den er syltynn og veier rett i overkant av en kilo. Selv med komprimert design er komponentene svært overbevisende.

Macbook Air 2020 er lynrask og har to USB C-porter, Retina-skjerm og god batteritid. For å få den så liten er det gjort noen kompromisser, der blant annet Touch Bar har måttet vike. Det betyr ikke at lagringskapasiteten er noe dårligere, der du kan ha opptil 2 TB lagringsplass. Det har skjedd noen endringer fra Macbook Air 2019, der det nye Magic-tastaturet har erstattet forgjengeren. I tillegg har komponentene fått en overhaling, slik at 2020-utgaven er den raskeste hittil.

Alle Macbook-maskiner har også muligheten til å konfigurere ønsket prosessor, minne og andre lagringsalternativer. Derfor kan du skreddersy din Macbook Air og Macbook Pro slik du ønsker å ha den, enten du vil pusle med litt gaming eller kjøre tyngre video- og bilderedigeringsprogrammer. Et siste punkt er at alle Apple-enheter enkelt snakker sammen for overføring av bilder og annet. Det er veldig praktisk dersom du er Iphone- og Ipad-eier.

*Sammenlignet med forrige generasjon MacBook Pro.