Smartklokker

En klokke er ikke lenger bare en klokke. Nå er det langt i fra bare tiden armbåndsuret kan vise deg, den har blitt smart. Men hva skal du egentlig med en smartklokke, trenger du virkelig denne?

Hva er en smartklokke?

Smartklokker har fått sitt navn fra smarttelefonene, og med de viktigste funksjonene på klokka, har du en miniversjon av de brukervennlige telefonene. De fleste mobilleverandører har en smartklokke-variant som enkelt kobles til din mobile enhet.

Klokkene ble utviklet med tanke på å gi publikum en rask oversikt over de viktigste app-ene og funksjonene, slik at man ved et kjapt blikk holder seg oppdatert i ditt digitale liv. Smartklokker kan oppgraderes og tilpasses etter eget behov. Det utvikles stadig nye App-er og funksjoner som er velegnet og tilpasset smartklokkene. Sett inn SIM-kort og bruk den som mobil, eller bruk den som en sportsklokke med GPS og målefunksjoner.

Informasjon, mailer og beskjeder er alltid lett tilgjengelig på din smartklokke.
Med disse kan du smugkikke på mobilen uten å ta den opp og det er mindre tydelig at du sjekker mobilen. Klokken er en perfekt liten hjelper i en hektisk hverdag. For eksempel når du venter på en viktig beskjed og ikke kan forstyrre andre under møter på jobb eller privat, er på kino, eller når du kjeder deg under sammenkomster. Med en smartklokke er du alltid på nett uten at det går utover andre hendelser i livet ditt, men om det tar seg bedre ut å sjekke tiden hyppig, er en annen sak.

Se Samsung Galaxy Watch her
Se Apple Watch her

Vanntett, smart klokke

Med mobilen trygt i en bag, ryggsekk eller veske minsker du sjansene for vannskade på den ved ski- og badeferier. Med en intelligent klokke på armen kan du hoppe i havet samtidig som du ser om folk prøver å få tak i deg, det samme gjelder om du stuper innn i en snøfonn. Merk at ikke alle smartklokker er vanntette.

Design

Når det gjelder design, er utvalget bredt. Det er stor variasjon i farger og materialvalg. Urskivene kommer i runde og firkantet design, og du kan velge ulike bakgrunner eller hvilke varsler/meldinger du ønsker å ha synlig i urskiven. De fleste modeller har flere typer remmer i ulikt materiale som; metall, plast eller lær. 

Trådløs lading

Her er det også forskjeller på markedet. Noen av klokkene kan lades trådløst, mens andre må ha ladekabel. Batteritid og hyppighet på lading varier også en del mellom de ulike modellene. Det kan være verdt å merke seg at klokkene som har fargeskjerm bruker mer strøm og da også må lades hyppigere.

Ta pulsen på livet

Flere av smartklokkene er velegnet til trening. Og trolig kan du klare deg med en dings mindre nå. Flere av klokke-modellene kommer med pulsmåler direkte i klokken, noe som gir enkel tilgang til aktivitetsmåling uten bruk av pulsbelte. Disse leser avstand, tid og puls gjennom funksjoner som skrittmåler og hjertefrekvens.

TOPP 10 PÅ KOMPLETT - AKKURAT NÅ!