Få den ultimate spillopplevelsen med en lynrask oppdateringsfrekvens

Se våre AOC gamingskjermer her

Når du ser etter en ny skjerm, er det lett å bli overveldet av alle de ulike spesifikasjonene og tallene. Men du trenger ikke å bekymre deg, for vi vil forklare deg hva oppdateringsfrekvens er og hva det betyr for deg i detalj.

Hva er oppdateringsfrekvens?

Oppdateringsfrekvensen til en skjerm indikerer hvor mange enkeltbilder skjermen leverer per sekund. En 60 Hz-skjerm viser deg et nytt bilde hvert 16. millisekund. Et 144 Hz-panel derimot, leverer et nytt bilde hvert 7. millisekund.

Hvorfor er det viktig å ha en høy oppdateringsfrekvens for spill?

En høyere oppdateringsfrekvens resulterer generelt sett i et jevnere spill. Ved lave oppdateringsfrekvenser kan bilder stå i fare for å gå tapt, noe som kan føre til hakkete og trege spill. Skjermen din må også kunne holde tritt med skjermkortet ditt, siden bildefrekvensen til syvende og sist er begrenset av oppdateringsfrekvensen. Hvis du kjører et spill med 150 bilder per sekund, men skjermen bare har en oppdateringsfrekvens på 60 Hz, vil skjermen fungere som en flaskehals, og alt du får se, er 60 bilder per sekund. Det spiller ingen rolle hvor godt datamaskinen din kjører spillet, så lenge skjermen fysisk sett ikke er i stand til å vise deg sluttresultatet.

Finnes det en ideell oppdateringsfrekvens for bestemte spill?

Det finnes ingen optimal oppdateringsfrekvens for forskjellige typer av spill. Den generelle regelen er: jo høyere, jo bedre. Men enkelte spill har definitivt fordel av en høyere oppdateringsfrekvens, spesielt spill som involverer raske reaksjonstider, for eksempel konkurransebaserte førstepersonsskytespill for flere spillere, som CS:GO og Overwatch. Hvis motstanderen din kan se deg tidligere fordi bildene hans blir oppdatert oftere, vil det være en ulempe for deg.