Prøv nettbrett til studiene

Dropp notatblokken - notér med nettbrett til studiene

Publisert 10. aug 2018 08:29, Oppdatert 09. jan 2020 14:52

Det er ikke alle studenter som behøver laptop, men det er vanskelig å komme seg gjennom studiene uten å notere og løse oppgaver. Hvorfor ikke gjøre det helt digitalt?

- Med noen nettbrett kan du gjøre nesten alt det du kan på en laptop: Streame serier, logge inn i nettbanken, spille spill og kjøre ulike programmer. Alle studenter trenger ikke en kraftig PC, og for mange kan nok et nettbrett være en bedre løsning, sier Malene Sollie, ansvarlig for Komplett Retail Store.

Fire fordeler med et nettbrett  

1. Lag smarte notater

I blant holder det simpelthen ikke med penn og papir. Ved å bruke en digital notatblokk, for eksempel Microsoft OneNote eller notatblokken på nettbrettet, kan du organisere alt i livet ditt på en smartere måte.

- Du kan tegne, skrible, ta bilder og notere – eller ta lydopptak fra hele forelesningen. Notatene kan lagres i skylagring og enkelt deles med medstudenter, sier Sollie.

Les også: Lag den beste studieplassen hjemme.

2. Last ned pensumbøkene

Lei av å bære tunge pensumbøker? Stadig flere pensumbøker blir tilgjengelig for nedlastning på nett. Å lese pensum som e-bok er enkelt. Alt du trenger å gjøre er å laste ned en leser på ditt nettbrett, kjøpe en bok og du er i gang.

3. Koble til tastatur og mus

Skal du skrive lange oppgaver, kan det være mer effektivt å bruke et tastatur enn å notere rett på nettbrettet. Mange nettbrett har egne cover med tastatur som tilleggsutstyr, eller du kan kjøpe et trådløst tastatur og mus som kan kobles til med blåtann.

Tastatur og stylus til nettbrett fra Logitech, Microsoft, Apple og Belkin.

4. Lader fort og varer lenge

Nettbrett er hurtige å lade opp og holder batteriet fint gjennom en hel skoledag.
Klassens beste, Samsung Galaxy Tab S3, har batterikapasitet på 6000 mAh, og kan strømme video i hele 12 timer før den må lades – du trenger altså ikke begrense bruken.