Slik velger du rett veggfeste til din TV

Hvilket veggfeste passer ditt TV?

Publisert 13. mar. 2018 09:24, Oppdatert 09. jan. 2020 14:52

Det er tøft å ha TV på veggen, men mange synes det er tryggest å ha den stående på TV-bordet. Her er guiden for valg av rett og sikkert stativ, utvalget vårt er stor og vi har alle varianter på lager.

Utvalget er stort og vi har det meste innen veggfester. Utvalget har blitt enormt, og våre produkter kommer i alle prisklasser. Om du fortrekker å henge opp TV i vaier som et maleri, ønsker et fleksibelt feste du kan svinge eller tilte, eller fortrekker tradisjonell og flat montering, vi har det meste.

  

Velg feste etter ditt behov

Hvordan du bruker TV-en er avgjørende for valg av feste. I enkelte stuer er det nødvendigvis ikke en rett vegg foran sofaen og kanskje ønsker du muligheten til å se skjermen både fra stue og kjøkken. Med fleksible fester øker bruken til glede for alle i huset.

I vårt utvalg finner du vegg- og bordfester fra iiglo, B-Tech, Vogel's og Samsung.

      

TV-feste med ledd eller arm

Våre skjermfester med svivel eller arm øker bruksmulighetene. Fordelene er den varierte bruken, og at du som oftest kan se skjermen fra større deler av boligen. eksempel velger mange en TV med tilt til soverom og kjøkken da skjermen gjerne blir montert høyere enn man ligger/sitter. Haken er at de bygger litt mer ut fra veggen, krever bedre feste og ligger noe høyere i pris.

  

Universelle veggfester

De fleste av våre veggfester passer på kryss og tvers av produsenter. Det viktigste er å finne opphenget som er kompatibelt med størrelse, vekt og skruemål til din TV. Med andre ord lønner deg seg å sjekke spesifikasjonen til både TV og stativ før du handler.

  

Flat montering

Fast feste er fortsatt den mest vanlige måten å montere TV-en på veggen og i tillegg bygger disse lite ut av vegg. Denne typen er også best for de som trenger plass til kabler, og som er opptatt av pris. På denne type veggfeste monteres braketter til TV-en som enkelt hektes på når stativet er montert til vegg.

  

Ulik pris

Som på de fleste andre varer er kjente merkevarer priset høyere enn ukjente og uoriginalt tilbehør. iiglo er en av de nyere merkevarene som har gode priser og høy kvalitet på veggfeste til din TV.

  

Vekt og størrelse

Det er viktig å ha et riktig veggfeste etter størrelse og vekt på din TV. På alle våre TV-produkter finner du informasjon som vekt, antall tommer og VESA-mål oppgitt under spesifikasjoner. På eldre TV-er kan du måle dette selv.

Dersom du er usikker på hvor stor eller tung din TV er, vil størrelsen være en god indikasjon for å finne rett oppheng til en nyere TV. En ny 40’’ veier rundt 8 kg, men det finnes TV-er opp til 30 kg ettersom størrelsen øker. Hvis ditt TV er gammelt, og du er usikker på hvor mange tommer du har, kan du måle skjermen diagonal. Det vil si at du trekker målebåndet fra nedre venstre hjørne og opp til høyre – eller omvendt. I tillegg bør du sjekke VESA-målene.

Trenger du nytt TV? Stort utvalg av TV-er fra blant annet Samsung, Sony, LG og Philips.

   

Hva er VESA?

VESA er en standard som definerer avstanden i millimeter mellom de fire monteringshullene på baksiden av en TV. Tallene angir avstanden mellom skruehullene horisontalt og vertikalt. VESA er en standard som går på tvers av produsentene, tilpasset de fleste TV-merker og veggfester. De vanligste VESA-størrelsene er 200 x 200 for TV-er opptil 32 tommer, VESA 400 x 400 for TV-er opptil 60 tommer og VESA 600 x 400 for større skjerm TV-er som 70 eller 84 tommer.

  

Hvor finner jeg VESA-størrelsen min?

Vi har de oppgitt dette målet i alle vår skjerm-produkter og veggfester. Dersom du ikke vet målene på ditt eldre TV og det ikke lenger ligger på nett, er den raskeste og enkleste måten og mål mellom fire hullene på baksiden av fjernsynet. Finn frem målebånd eller tommestokk å mål avstanden mellom hullene horisontalt og vertikalt, vipps har du VESA-målene til ditt TV.

   

Gjør plass til kablene

Det blir en rekke kabler som skal ha plass bak TV-en. En enkel HDMI er ikke lenger nok, nå skal kobling for PlayStation, nettverk, dekoder, PC og chromecast ha plass mellom vegg og skjerm også. De fleste TV-er har liggende tilkobling av dette, men dersom du må koble til rett ut bak din TV finnes det en rekke adaptere som gjør at vinklene blir annerledes.

Kablene som gir deg bedre lyd og bilde.

  

Skjul kablene

Vi har produktene som holder orden i kablene på vei ned til gulvet. 

Les også: Slik monterer du TV på veggen

  

Huskeliste for kjøp av veggfeste

  1. Har du behov for fast eller fleksibelt TV-feste?

  2. Hva veier din TV?

  3. Hva er VESA-målene på din TV?

  4. Hvor mye plass trenger kablene på baksiden av TV-en?