Gjør TV-opplevelsen helt rå med smartbelysning

Gjør TV-opplevelsen helt rå med smartbelysning

Publisert 02. sep. 2021 15:25, Oppdatert 28. sep. 2021 09:12

Høsten bringer med seg kaldere luft og mørke kvelder, noe som betyr at det blir mye mer tid i godstolen hjemme. Med smartbelysning kan du løfte gamingen og film- eller serietittingen til nye nivåer. 

Mange produsenter har lansert smarte lyssystemer de seneste årene, men Philips Hue er nok det meste kjente av dem alle. Produktserien ble lansert allerede i 2012, men siden da har det blitt utviklet en hel haug av muligheter til å modifisere disse smarte dingsene.

Den mest spenstige løsningen er å samkjøre denne belysningen med TV-en eller PC-en, der lyset vil speile det som foregår på skjermen. Se for deg en gigantisk eksplosjon i en fartsfylt actionfilm, og det ser ut som at flammene også brer seg opp langs stueveggene – vi drister oss til å kalle det surround-belysning. Mer altoppslukende blir det neppe!

Slik virker det

Philips Hue har en egen underholdnings-app som sørger for at belysningen endrer seg i takt med det som skjer på skjermen. Appen heter «Entertainment» og kan brukes både til gaming, filmer og musikk.

Det finnes flere varianter av lamper fra Philips Hue-serien, men for TV og PC-skjermer kan lightstrips (eller lysstriper på norsk) eller Philips Hue Play være gode alternativer. Disse monteres på baksiden av skjermen og vil lyssette det som måtte stå bak. Du kan også få spotter, lamper og lyspærer til å følge de samme instruksjonene.

Du er også avhengig av å ha en «bridge» – selve hjernen i systemet. Denne lille boksen må kobles til internett med kabel og bør være i nærheten av underholdningsområdet ditt. Bridgen sørger at alle lyspærene og lampene snakker sammen, slik at du kan begynne å eksperimentere med oppsettet.

Her kan du se en rask demonstrasjon fra Philips selv:

Ta filmene ut av skjermen og inn i stua

For å synkronisere Philips Hue-belysningen med TV-en bør du ha en egen HDMI-boks. Selve oppsettet er såre enkelt: Sett inn HDMI-kabler fra enheter som PS5, Apple TV eller XBOX og følg instruksjonene i appen. Hues HDMI-boks støtter Dolby Vision, 4K og HDR10+. 

Du kan selv velge hastigheten og styrken på lysene, enten det er subtile fargeendringer eller full baluba fra fargesprakende animasjonsfilmer. Huben vil også registrere hvilken HDMI-inngang som er aktiv, så det blir ingen kåling i appen om du vil hoppe fra film til en runde på konsollen.

Når alt er på plass får du et fantastisk fargespill som uten tvil vil ta deg ut fra sofaen og inn i filmuniverset på skjermen. Lysgjengivningen skjer umiddelbart og klarer å tyde ørsmå endringer i bildet.

Om du ikke har noen Philips Hue-produkter fra før, finnes det ulike pakkeløsninger som gir deg alt du trenger for å komme i gang. For TV-en kan du for eksempel gå for en Hue Play-pakke med to lamper og en HDMI-boks.

De mest magiske TV-opplevelsene krever også et bra bilde og god lyd. Her finner du TV-er til gode priser og lydplanker (med og uten subwoofer).

Bli fullstendig betatt av spilluniverset

For gamingstasjonen kan du også tilpasse med ulike lamper og lysstriper. Eksempelvis kan du velge en bundle med Hue Play, slik at du kan plassere lampene akkurat slik du ønsker det.

Når alt er satt opp og synkronisert vil lyset endre seg dynamisk etter hva som skjer på PC-skjermen. Er du dypt nede i en hule på jakt etter skjulte skatter, vil Hue gå i sort, men du vil kanskje skimte et lysglimt i det fjerne når du kravler ut. Om du spiller Spider-Man Miles Morales vil refleksjoner og neonskilt i New York videreformidles gjennom lampene. Det vil være det nærmeste du kommer å fly gjennom avenyene i metropolen!

Philips Hue Play 2 pk Bundle Smartbelysning underholdning
SPAR 200,- -200 KR

Philips Hue Play 2 pk Bundle

Inkludert HCOL HUE LightStrips+
(2)
50+ stk. på lager.
Før 1 790,-
1 590,-

Mulighetene er nærmest uendelige

I tillegg til innendørsbelysning har Philips Hue en hel serie for utendørsbelysning. Du kan installere lyspærer, stolper, lamper og annet der du måtte ønske og kan kontrollere belysningen i hele husholdningen med mobilen.

Her finner du en oversikt over innendørs- og utendørsbelysning fra Philips Hue.

En annen snedig ting er at Philips Hue er såkalt «open source». Det betyr at alle kan lage apper og produkter til Hue. Akkurat nå er det antakeligvis mer enn 800 ulike apper tilgjengelig, så det er bare å leke seg. For eksempel kan du velge at Hue-lyspærene skal lyse blått når det er meldt regnvær eller stille inn en egen lyssetting for morgen og kveld. Hue er også kompatibel med andre smartsystemer slik at du kan bruke stemmestyring.

Installer Philips Hue, trykk på play eller «new game» og skap magiske film- og gamingøyeblikk!