Tips for møbler og elektronikk til studenthjemmet

Møbler og tech til studier

Publisert 10. jun. 2021 13:44, Oppdatert 05. jul. 2022 19:24

På tide å innrede hybelen til studiestart? La oss ta deg gjennom noen essensielle ting som sørger for å gjøre studielivet ditt enklere, bedre og mer behagelig.

Er du på utkikk etter en god student-PC? Sjekk våre studentanbefalinger her!

Router:

For studenter i 2022 er det ingen underdrivelse å påstå at et stabilt og pålitelig internett kanskje er den viktigste investeringen du gjør. Dette gjelder både for deg som skal inn i et kollektiv med flere internettbrukere og du som skal innrede en hybel for deg selv.

Det viktigste du bør se etter i en router er utvilsomt ytelse, både i form av dekning og hastighet. Skal du inn i et større kollektiv hvor det allerede finnes WiFi, kan det være en idé å utvide med et mesh-system. Et mesh-nettverk består av flere mesh-routere, hvor den ene er koblet til modemet og de andre fungerer som satellitter og sørger for både bedre og bredere dekning. 

Kaffemaskin:

Det sorte gull er mange studenters bestevenn, eller blir en fast følgesvenn utover i studieperioden! Her finnes det en rekke ulike produkter å velge mellom – alt fra en tradisjonell kaffetrakter til kaffemaskiner som lager både Café au lait og espresso. Er du nokså fersk på kaffefronten, kan det være fint å unne seg en kaffemaskin som kan lage de deiligste drikkene og gi deg flust av variasjon. Er du derimot en storforbruker av den gode, gamle sorte kaffen og drikker mer enn gjerne et par kopper før du tar fatt på dagen, kan den tradisjonelle kaffetrakteren være riktig valg for deg.

TV:

Ikke undervurder viktigheten av å ha en solid TV i studentrommet. En god og pålitelig TV med høy oppløsning og god fargegjengivelse vil være både et samlingspunkt, en arena for gaming og et verktøy for faglig påfyll. Riktig TV kan dessuten speile din dataskjerm med imponerende kvalitet og fungere som en ekstra monitor! Hva med å kjøre en liten og kompakt PC til forelesninger og en stor TV på hybelen?

Kontorstol og skrivebord:

Som student kommer du til å tilbringe mange timer ved PC-en, og da er det viktig at du sitter både godt og ergonomisk. Viktigheten av god ergonomi er ikke til å kimse av, og kan til og med forhindre belastningsskader. Og vi har vel alle sittet på en pinnestol som gir tresmak i baken etter få minutter, som igjen tærer på konsentrasjonen? Invester i en god stol og gjerne også en pult som sikrer et godt arbeidsmiljø.

Støvsuger:

Flytter du hjemmefra for første gang kan du bli overrasket over hvor fort hybelkaninene melder sin ankomst. Å benytte seg av den berømte sopelimen vil ikke nå opp til dagens standard for innendørs renhold. Men fortvil ikke, vi har selvsagt løsningen til deg! En støvsuger gjør underverker! Velg mellom den tradisjonelle typen eller for eksempel en håndholdt som du enkelt kan henge opp på veggen for å frigi gulvplass.

Et godt, støydempende headset:

En gjennomgående tips hos mange studenter er å investere i et godt, støydempende headset. Dette kommer godt med både når du skal zone ut og vil høre på favorittmusikken eller podkasten, men også for å stenge ute irriterende bakgrunnsstøy på for eksempel lesesalen. Støydempende headset kommer i mange former og varianter. Er primærfunksjonen å sikre ro, vil et over ear headset være det beste valget. Og det er som navnet tilsier, hodetelefoner som legger seg over øret. Disse er i tillegg ganske behagelige, noe passer fint dersom du sitter med de over lengre perioder.

Komplett har et bredt utvalg av produkter innen elektronikk, datautstyr, hjem og fritid, mobil, foto og mye mer. Er du på utkikk etter noe mer? Søk deg frem på våre nettsider.