Vil du ha en PC for gaming eller for studiearbeid? Ja takk, begge deler

PC til gaming eller studier? Ja takk, begge deler

Publisert 10. jun. 2021 13:34, Oppdatert 22. aug. 2022 13:57

En PC laget for både gaming og studentarbeid vil få deg gjennom utdanningen.

En ting er klart når du skal være student i 2022: Det er ytterst nødvendig å investere i en pålitelig PC.

Selvsagt skal den brukes til digitale forelesninger, skriving, research og alt annet som hører til en tradisjonell studenttilværelse. Om studieretningen din handler om 3D-modellering, foto- eller videoarbeid og liknende er det desto viktigere å ha en maskin som kan sparke fra seg. Samtidig vil studie-PC-en sannsynligvis være underholdningskilden mellom slaga, og da kan du ikke ha en maskin med komponenter som er under par.

Lengre ned finner du tre maskiner vi mener passer disse beskrivelsene svært godt!

Dette er egenskapene du bør se etter

La oss ta det visuelle først.

Når du sitter på lesesalen er det muligens ikke ønskelig å ha en PC som lyser opp skrivebordet som et diskotek. Mange gaming-PC-er er utstyrt med RGB-lys og bling som skriker etter oppmerksomhet, men det er trolig ikke en fordel for deg selv eller dine medstudenter. Overdrivelser til side, en gaming-PC med et stilrent design kan være noe å holde utkikk etter.

Før vi kommer til selve innmaten i din nye studie/gaming-PC bør det nevnes at vekt og batteritid bør tas med i betraktningen. Du skal drasse rundt på denne PC-en gjennom vinter og vår, til lesesaler med begrensede lademuligheter og mer til. Derfor mener vi at en skjerm på 15 tommer vil være ypperlig, for i denne størrelsesklassen vil vekten sjeldent overstige 2.5 kilo. Batteritiden på PC-en bør være god nok til å vare gjennom store deler av skoledagen.

Under panseret på din lettvektige og stilrene PC bør det være noen kraftige komponenter. Siden sekundæroppgaven for PC-en er gaming, vil et bra skjermkort være noe du bør holde utkikk etter, dernest en rask prosessor og bra med internminne (RAM). Med dette på plass vil du få en ytelse som kan levere utmerkede bilder på skjermen – enten du ønsker å se på film, game eller stirre inn i et eviglangt Excel-dokument.

Det er også lurt å tenke på kvaliteten på tastaturet og skjermen. Disse er fastskrudd i selve dingsen, noe som gjør det umulig å bytte ut. Skjermen bør ha en oppdateringsfrekvens – maksimalt antall bilder i sekundet – på 144Hz. Dette er kanskje noe man forbinder med spillsjangre hvor tempoet er skyhøyt, men det skader heller ikke at skjermopplevelsen i eksempelvis World of Warcraft, Minecraft eller League of Legends er silkemyk.

Høy ytelse er også positivt for deg som har studieoppgaver innen grafisk design, film, foto eller programmering. Med riktig innmat vil filhåndtering, programmer, og eksportering gå hakket raskere. Summen av dette er at du får en mer effektiv studiehverdag, og hvem vil vel ikke det?

To alternativer

Den rimeligere varianten - MSI GF66 Katana 15,6" FHD 144 Hz

Gi bånn gass med MSI Katana! Utstyrt med 12. generasjons Intel® Core™ i5-prosessor, NVIDIA® GeForce RTX™ 3050Ti-grafikkort, trenger du ikke å bekymre deg for hastigheten hverken i skole- eller gamingsammenheng. PC-en har en skjerm på 15,6’’ og vekt på 2,3 kg, noe som gjør den super å pakke med seg i sekken.

For deg som vil ha litt mer trøkk - Acer Nitro 5 AN515-45 15,6" QHD 165 Hz 300 nits

Acer Nitro 5 AN515-45 har den anerkjente AMD Ryzen™ 7-prosessoren og GeForce RTX™ 3060-grafikkort fra NVIDIA® som sikrer god ytelse når du skal pløye gjennom dine favorittspill. Med sine 2,3 kg og 15,6’’ skjerm er laptopen enkel å ta meg seg til forelesning, biblioteket eller jobb. Og den gjengse gamer kan glede seg over et 4-soners RGB-tastatur. Det er heller ikke negativt at de har lagt litt ekstra kjærlighet til høyttalerne.