Jarl Roe, kategorisjef, Komplett-PC
Jarl Roe, kategorisjef i Komplett, deler sine beste tips.

Overwatch: Slik velger du riktig gaming-PC

Publisert 27. feb 2020 09:14, Oppdatert 16. mar 2020 15:16

Overwatch er et teambasert spill i FPS-sjangeren (First Person Shooter). To lag spiller mot hverandre, hvorav hvert lag består av seks spillere. Du kan velge mellom tre roller: tank, damage, eller healer; og det er viktig at de forskjellige klassene jobber sammen for å overvinne fienden. Sammen beveger man seg gjennom en løype hvor målet er å ta basene til motstanderen.

– De av oss i Komplett  som spiller Overwatch, mener at høy FPS (frames per second) er det aller viktigste for å få en god opplevelse i spillet og at man minimum bør styre mot 100+ FPS. Vi mener også at grafikk ikke nødvendigvis er det viktigste for å ha det gøy i Overwatch, men understreker at man bør sikte på max settings med 100+ FPS kombinert med en 144Hz monitor om man ønsker en optimal spillopplevelse, sier kategorisjef i Komplett, Jarl Roe.

Få best mulig oversikt

– FPS er hvor mange bilder i sekundet PC-en din klarer å vise. I spill med raske bevegelser og mye manøvrering vil høy FPS gi deg nøyaktigere informasjon og en sømløs spillopplevelse.

Det er svært viktig med god oversikt over spill-landskapet i Overwatch, ettersom kampene ofte foregår både horisontalt og vertikalt. Kategorisjefen  anbefaler derfor en monitor på 27 tommer for god oversikt over landskapet og motstanderne.

Overwatch har valgt å ikke støtte ultrawide-skjermer godt, så i stedet for å vise deg mer i bredden kutter spillet skjermen din i høyden, sånn at du ser mindre av det som skjer over eller under deg. Om du spiller Overwatch på ultrawide-skjerm anbefaler jeg å sette spillet til 16:9-format i menyen, og derfor har jeg heller ikke anbefalt ultrawide her.

Derfor er headset viktig

– Ettersom Owerwatch er et teambasert spill, er det også viktig med et godt headset som gir deg muligheten til å kommunisere med lagkameratene dine. Enda viktigere er kanskje et headset med mulighet for surround, slik at du får mulighet til å høre hvor på kartet fienden beveger seg eller du blir beskutt fra. Dette gir deg garantert en kompetitiv fordel.