Prismatch*Prismatch*

Mesh-nettverk gir god dekning

Vil du vite mer om Mesh-nettverk? Her kan lese alt om det nye nettverkssystemet som i følge ekspertene gir deg optimal nettdekning i hele hjemmet fra loftstue til kjeller.

Det er en kjent problemstilling at ruteren ikke gir tilstrekkelig nettverk til hele boligen, spesielt om huset er stort.

Tidligere har rekkeviddeforlengere vært løsningen for å gi et godt nettverk i hele hjemmet. En range extender, som det også heter, har blitt brukt for å forsterke ruterens signaler, forklarer Jonas Hvarnes Nilsen, innkjøper for nettverk i Komplett.

– Om du ønsker en enkel løsning på dårlig dekning, ustabilt nett og lave internetthastigheter er det et mesh-nettverk du trenger.

Andre nett-tips: Hvordan få opp hastigheten på eksisterende nettverk

Kort fortalt består Mesh-nettverkene av to eller flere, mindre enheter, som mottar, sender og forsterker dine trådløse signaler og fordeler signalene til hele hjemmet.

Du kan montere inntil ti mesh-enheter i samme hjem som vil gi en betydelig bedre dekning enn en tradisjonell ruter. I det nye systemet kan du benytte samme nettverksnavn og passord noe som gjør det enkelt å administrere.

Kort om mesh

– Når man setter opp mesh-nettverket kommer telefonen til å fortelle deg hvor i boligen du skal plassere nodene for å få best mulig dekning og hastighet. På den måten er de ikke for langt unna, eller for nære hverandre!

En av de beste egenskapene til et mesh-nettverk er at mesh-nodene kommuniserer med hverandre. Resultatet blir dermed at du alltid har best mulig dekning og hastighet, uansett hvor i boligen du er, forteller Nielsen.

SMARTERE: Nodene er skapt for å snakke sammen.
ILLUSTRASJON: VG PARTNERSTUDIO

  

Lese mer om nettverk? Slik velger du riktig trådløs ruter

Dagens extendere oppretter et nytt nettverk, basert på signalene den finner fra ruteren. På grunn av dette er det ikke alltid at mobiltelefoner, nettbrett og laptoper forstår hvilket nettverk de skal være på når du beveger deg rundt i huset. Dette er ikke et problem for mesh-nettverket. I mesh-systemet vil dekningsområdet øke med hver node, og dine enheter slipper å hoppe mellom de ulike nettverkene. Blir avstanden for stor, anbefaler vi å bygge på startkittene med flere noder.

Se filmen: Unboxing av Wi-Fi-løsningen TP-Link Deco som holder nettverket sterkt i hele huset

 

SNAKKER SAMMEN
ILLUSTRASJON: VG PARTNERSTUDIO

Smarte hjem krever rekkevidde

Et gjennomsnittshjem får stadige flere enheter og smarte produkter som krever nettkapasitet. Dine smarte produkter som panelovner og lamper krever dekning for å fungere, forklarer nettverkseksperten.

Produsentene tar det norske folks økende behov for god dekning seriøst, og jobber med utvikling av sine produkter for å løse fremtidens behov.

Det skjer mye innen nettverk på kort tid, og mesh er en viktig brikke i det man legger opp til å gjøre huset om til et smart hjem. Under en av verdens største elektronikkmesser, CES i Las Vegas i januar 2019, offentliggjorde flere av de største nettverksaktørene, som Netgear at kommende mesh-produkter har Wi-Fi 6 som gir nettverket lynrask gigabit hastighet.

Enkel å sette opp

Nå lurer du kanskje på hvordan du skal komme igang med ditt nye mesh-nettverk?

Ruteren er bygget inn i ditt nye mesh-system. Med dette er det nok å koble til en ethernet-kabel mellom en av mesh-nodene til modemet hjemme.

De nye mesh-nodene er utviklet til å kommunisere trådløst, men dersom du likevel velger å trekke en kabel til hver av dem, vil du oppleve en enda bedre dekning, utdyper han.

– En av de beste egenskapene til et mesh-system er hvor enkelt det er å sette opp. Hele oppsettet gjøres igjennom en app og er gjort på et par minutter.

 

Se hvor enkelt det er å installere et mesh-nettverk i filmen under:

YouTube Video - Se hvor enkelt det er å installere mesh-nettverk

Opprettet: 01.06.2017

Sist oppdatert: 05.02.2019