NY OG BEDRE: Mesh-nettverk gir bedre dekning i hele huset slik at du unngår å bruke range extender/repeater i tillegg til ruter. Mesh er helt enkelt perfekt for større boliger.

 

 Mesh-nettverk gir god dekning

Vil du vite mer Mesh-nettverk? Her kan lese alt om det nye nettverkssystemet som i følge ekspertene gir deg optimal nettdekning i hele hjemmet fra loftstue til kjeller.

Det er en kjent problemstilling at ruteren ikke gir tilstrekkelig nettverk til hele boligen, spesielt om huset er stort.

Tidligere har rekkeviddeforlengere vært løsningen for gi godt nettverk i hele hjemmet. En rage extender, som det også heter, har blitt brukt for å forsterke ruterens signaler, forklarer Bjørn-Ivar Nordbø, nordisk produktsjef for nettverk i Komplett.

Dersom nettverket ditt ikke er godt nok hjemme, og du vurderer å kjøpe ny ruter i nær fremtid, bør du velge mesh, sier Nordbø.

Andre nett-tips: Få opp farta på hjemmenettet

Kort fortalt består Mesh-nettverkene av to eller flere, mindre enheter, som mottar, sender og forsterker dine trådløse signaler og fordeler signalene til hele hjemmet.

Du kan montere inntil ti mesh-enheter i samme hjem som vil gi en betydelig bedre dekning enn en tradisjonell ruter. I det nye systemet kan du benytte samme nettverksnavn og passord noe som gjør det enkelt å administrere.

 

Se filmen der Komplett forbedrer nettverket i tre hjem med ulike behov:

Kort om mesh

Sammenligner man Mesh mot en tradisjonell ruter med rekkeviddeforlenger, vil nodene i ditt nye mesh-system sende like sterke signaler. Et tips er å ikke plassere enhetene langt fra hverandre, forteller Nordbø.

Nodene i mesh-nettverket er utviklet for å kommunisere, og har derfor høyere intelligens enn ved bruk av ruter og rekkeviddeforlenger.

SMARTERE: Nodene er skapt for å snakke sammen.
ILLUSTRASJON: VG PARTNERSTUDIO

Dagens extendere oppretter et nytt nettverk, basert på signalene den finner fra ruteren. På grunn av dette er det ikke alltid at mobiltelefoner, nettbrett og laptoper forstå hvilket nettverk de skal være på når du beveger deg rundt i huset. Dette er ikke et problem for mesh-nettverket. I mesh-systemet vil dekningsområdet øke med hver node, og dine enheter slipper å hoppe mellom de ulike nettverkene.

Unboxing (video): Vi ser på TP-Link Deco

 

SNAKKER SAMMEN
ILLUSTRASJON: VG PARTNERSTUDIO

 

Smarte hjem krever rekkevidde

Et gjennomsnittshjem får stadige flere enheter og smarte produkter som krever nettkapasitet. Dine smarte produkter som panelovner og lamper krever dekning for å fungere, forklarer nettverkseksperten.

Produsentene tar det norske folks økende behov for god dekning seriøst, og jobber med utvikling av sine produkter for å løse fremtidens behov.

Under en av verdens største elektronikkmesse, CES i Las Vegas i januar 2017, så man flere av de største aktørene viste frem sine mesh-løsninger. CNET omtalte messen som en «Wi-Fi-system-krig».

Det skjer mye innen nettverk på kort tid, der mesh vil spille en stor rolle, sier Nordbø.

Enkel å sette opp

Nå lurer du kanskje på hvordan du skal komme igang med ditt nye mesh-nettverk?

Du kan pakke ned alle andre nettverksprodukter hvis du kjøper nytt mesh-system, da har du alt du trenger, utdyper Nordbø.

Ruteren er bygget inn i ditt nye mesh-system, med dette er det nok å koble til en ethernet-kabel mellom en av mesh-nodene til modemet hjemme.

De nye mesh-nodene er utviklet til å kommunisere trådløst, men dersom du likevel velger å trekke en kabel til hver av dem, vil du oppleve en enda bedre dekning, utdyper han.

Når mesh-enhetene  er plassert i hjemmet ditt, laster du ned en app til mobilen, og med få tastetrykk er ditt nye nettverk oppe og går. Det er veldig enkelt, avslutter Nordbø.

Lese mer om nettverk? Slik velger du riktig trådløs ruter

 

 

Netgear Orbi Home Router + 2 Satellites Routere
Kjøp fra: Komplett
Lagerstatus: Ikke på lager. 4 stk. forventes sendingsklare 12.des.2018 (usikker dato)
5 490,-

 

Opprettet: 01.06.2017

Sist oppdatert: 02.11.2018