Prismatch*Prismatch*

Åtte Spotify-triks som gjør strømmingen din bedre

Med 50 millioner brukere på verdensbasis er Spotify kongen på strømme-tronen. Her er tipsene for deg som vil få enda mer ut av tjenesten.

 

Det ryktes at Spotify nå går i fotsporene til norske Tidal, som i dag tilbyr bedre lydkvalitet enn konkurrenten. Ifølge The Verge vil nemlig Spotify introdusere en ny tjeneste, Spotify Hifi, som ved hjelp av såkalt «tapsfri komprimering» gir strømming i CD-kvalitet.

Hva tjenesten vil koste og når den eventuelt blir lansert, er enn så lenge ikke avklart – men at det er en god nyhet for musikkinteresserte er det liten tvil om.

Bedre lydkvalitet er imidlertid ikke det eneste som kan gjøre lytteopplevelsen din bedre. Her har vi samlet de beste strømmetriksene:

YouTube Video - Spotify SoMe2

     

1. Fortsett å spille musikk når spillelisten er ferdig

MUSIKK NON-STOP: Med «Autoplay» vil Spotify gi deg flere låter, selv om du har spilt gjennom hele spillelisten. FOTO: SKJERMDUMP SPOTIFY

Vi har vel alle opplevd at musikken har stoppet når spillelisten er tom. Aktiverer du «Autoplay» vil Spotify finne liknende låter og automatisk spille dem når du ikke har flere sanger på listen din. Fordelen er at du på denne måten kan oppdage ny musikk – og så klart at musikken aldri stopper.

iOS: Trykk på «Your library» > innstillinger-knappen > «Playback» > Skru på «Autoplay»

Android: Trykk på «Your library» > innstillinger-knappen > Skru på «Autoplay»

2. Ta vekk pausene mellom låtene

Du har kanskje ikke tenkt så mye over det, men i skiftet mellom låtene er det en liten pause. Denne kan du ta vekk, slik at det aldri blir helt stille. Perfekt til party-spillelisten!

Lite strøm? Lad telefonen raskere med disse triksene

iOS: Trykk på «Your library» > innstillinger-knappen > «Playback» > Skru på «Gapless playback»

Android: Trykk på «Your library» > innstillinger-knappen > Skru på «Gapless playback»

3. La låtene «fade» inn i hverandre

SPOTIFY-DJ: Legg inn en kort eller lang «fade» mellom låtene. FOTO: SKJERMDUMP SPOTIFY

Et annet triks, som kanskje passer enda bedre til festen, er å la låtene «fade» inn i hverandre. Du kan bestemme hvor lang overgangen mellom sangene skal være, mellom ett og 12 sekunder.   

iOS: Your Library > innstillinger-knappen > Playback > velg hvor mange sekunders «fade» du vil ha (mellom ett og 12 sekunder)

Android: Trykk på «Your library» > Innstillinger-knappen > velg hvor mange sekunders «fade» du vil ha

4. Lytt til en snutt av låta

IPHONE-TRIKS: Med et langt trykk kan du høre en smakebit av sangen. FOTO: SKJERMDUMP SPOTIFY

Om du har iPhone med «3D touch», har du sikkert kommet borti denne funksjonen uten å mene det: Holder du fingeren på en sang, vil du høre en liten snutt av låta, og når du slipper opp vil musikken stoppe.

Trikset fungerer også når du hører på annen musikk, og da vil sangen du hørte fortsette å spille når du slipper opp fingeren.

iOS: Hold fingeren på tittelen med 3D touch for å høre litt av sangen

5. Endre lydkvaliteten

Spotify anbefaler å bruke automatisk lydkvalitet i appen, noe som betyr at du vil få bedre lydkvalitet om du har god dekning på telefonen, og lavere kvalitet om du har dårlig dekning. Men du kan også justere dette selv.

Lytter du først og fremt til musikk når du har wi-fi-tilgang, vil du kanskje ønske best mulig strømmekvalitet hele tiden – og om du ønsker å bruke lite datatrafikk, kan det være lurt å velge en lavere kvalitet.

Sjekk også: De viktigste Netflix-triksene

iOS: Trykk på «Your library» > innstillinger-knappen > «Streaming quality» eller «Download quality» > Velg mellom Automatic, Normal, High eller Extreme

Android: Trykk på «Your library» > innstillinger-knappen > «Streaming quality» eller «Download quality» > Velg mellom Automatic, Normal, High eller Extreme

6. Lag spillelister med venner

SAMARBEID OM LISTE: Trykker du på «Make Collaborative», kan dem som følger spillelisten bidra med egne låter. FOTO: SKJERMDUMP SPOTIFY

I tillegg til å følge andre sine spillelister, eller dele egne lister med andre, kan du lage spillelister hvor flere kan legge til og fjerne låter. Enkelt og greit en morsom måte å dele musikk med venner.

Fikk du med deg? Slik blir du en mester på Google-søk

iOS: Trykk på «Your library» > Playlists > Velg en spilleliste eller legg til en ny spilleliste > Trykk på de tre prikkene øverst til høyre i vinduet > Velg «Make collaborative»

Android: Trykk på «Your library» > Playlists > Velg en spilleliste > Trykk på de tre prikkene øverst til høyre i vinduet > Velg «Make collaborative»

7. Lytt til «guilty pleasures» uten at noen vet om det

HELT PRIVAT: Noen låter er kanskje flauere å høre på enn andre, men med privatmodus kan du fråtse i «guilty pleasure»-låter uten at noen ser det. FOTO: SKJERMDUMP SPOTIFY

Hvis du hører på musikk i desktop-versjonen av Spotify, kan du se hva vennene dine hører på «akkurat nå». Skrur du på privatmodus, kan du lytte til alle dine «guilty pleasures» helt uten at noen vil kunne se det – hvis du skulle bry deg om det da!

iOS: Trykk på «Your library» > innstillinger-knappen > «Social» > Skru på «Private session»

Android: Trykk på «Your library» > innstillinger-knappen > «Social» > Skru på «Private session»

8. Gjenopprett slettede spillelister

IKKE HELT VEKK: Om du trykker deg inn til «Your account», enten via desktop-versjonen av Spotify slik som her, eller direkte på nettsiden, kan du gjenopprette spillelister du har slettet. FOTO: SKJERMDUMP SPOTIFY

Det er fort gjort å slette noe som ikke skal slettes på mobilen – for eksempel en spilleliste. Men du trenger heldigvis ikke lage hele listen på nytt igjen, om du skulle være så uheldig å slette den. På Spotify sine nettsider kan du nemlig gjenopprette slettede lister. Kjekt å vite!

Null minne igjen på telefonen? Følg disse tipsene så får du mer plass

Logg inn på Spotify sine nettsider > Gå til «Account» og trykk på «Recover Playlists»

 

Opprettet: 26.04.2017

Sist oppdatert: 08.01.2019