Prismatch*Prismatch*

Få mest mulig ut av din Nintendo Switch - med riktig tilbehør

Nintendo Switch ble, etter bare knappe to uker på markedet, Nintendos største suksess. Her er tilbehøret som kan gjøre spillopplevelsen din enda bedre.

Det japanske selskapet har solgt mer enn 1,5 millioner av den nylig lanserte hybridkonsollen, noe som gjør Nintendo Switch til Nintendos raskest solgte konsoll noen sinne, skriver The Inquirer og Business Insider.

Mikkel Melsom, YouTube ansvarlig i Komplett, og Espen Harring, markedsansvarlig for spill, mener at lanseringen av det nye Zelda-spillet «The Legend of Zelda: Breath of the Wild» har bidratt til at konsollen har blitt så populær.

– Det er en svært etterlengtet tittel, og det er nok mange som har kjøpt Switch mye på grunn av dette spillet. Meg inkludert. Det at konsollen er portabel gjør den også veldig attraktiv, sier Melsom til Smart.


I tillegg har spillanmeldere i både inn- og utland skrytt konsollen opp i skyene.

– Populariteten gjør at produsenten nå har vanskeligheter med å levere etterspørselen. Det gjør at det kan være litt leveringstid, legger Harring til.

Sjekk hvordan det gikk da Komplett-gutta testet Nintendo Switch:

YouTube Video - Nintendo Switch Event | Event og Messer

Dette følger med konsollen

Om du er en av dem som har fått hendene på en Nintendo Switch, er du sikkert klar over hva som følger med i esken:

• Et par Joy-Con-kontrollere

• Joy-Con-stropper (for å bruke kontrollerne separat)

• Joy-Con-feste (for å bruke Joy-Con-kontrollerne som én kontroll)

• Det du trenger av kabler (strøm og HDMI)

• Dokkingstasjon

Det er med andre ord lite ekstrautstyr i esken, men det finnes mye tilbehør du kan kjøpe ved siden av. Her er spillekspertenes anbefalinger – som avhenger av hvordan du ønsker å bruke konsollen:

1. Plass til flere spill med ekstra minnekort

Du kan velge mellom å laste ned spill til konsollen eller kjøpe fysiske spill. Selv om du velger det siste alternativet, vil den interne lagringsplassen være i knappeste laget for de fleste, påpeker Harring.

– Nesten alle vil ha bruk for ekstra minne. Konsollen har 32 GB lagring internt, noe som holder til ett eller to spill.


Les mer: Slik velger du riktig minnekort

– Switch har ingen grenser for hvor stort minnekort man kan bruke, men jeg mener 128 GB er passe per i dag, legger Melsom til.

2. Mer spilletid med nødlader

Batteritiden på konsollen er ifølge Nintendo på omtrent seks timer, men vil være kortere for enkelte spill. For eksempel vil batteriet holde i omtrent tre og en halv time om du spiller «The Legend of Zelda: Breath of the Wild».

– For dem som ønsker å bruke konsollen mye portabelt, vil en ekstra batteripakke være nyttig, sier Harring.

Men konsollen trenger en kraftigere nødlader enn hva som typisk brukes til mobiltelefoner. I tillegg må en ha en USB-C-kabel for å lade enheten.

 

3. Økt komfort med proff-kontroller

Om du sikter på å spille mest fra sofakroken, kan det hende du vil oppgradere med en «Pro Controller», tipser ekspertene.

– Jeg vil påstå at Pro Controlleren er den soleklart beste kontrolleren som er på markedet i dag, sier Harring.


Sjekk også: Få bedre spillopplevelse med riktig gaming-headset

Melsom er helt enig, og beskriver den som en hybrid mellom Xbox' Elite-kontroller og PlayStation 4-kontrolleren.

– Den er kanskje ikke så hendig når du har med deg konsollen, men om du sitter i sofaen mener jeg den nesten er et must!

4. Del spillopplevelsen med flere Joy-Con-kontrollere

Flere av Nintendo Switch-spillene er sosiale spill. Dermed vil mange se nytten av å ha flere Joy-Con-kontrollere, slik at flere kan være med på moroa.

– Mario Kart er et åpenbart «GO TO»-spill for alle Switch-eiere, men favorittspillene våre så langt er Snipperclips og 1-2-Switch, som er fantastiske spill som kommer til å gi MYE moro.


Harring forklarer at 1-2-Switch er et spill mange vil ha det moro med på fest, mens Snipperclips blant annet har fire-spillers-modus hvor det er om å gjøre å «klippe hverandre i stykker».

5. Beskytt konsollen på farta

En av de store fordelene med Nintendo Switch at den også kan brukes som en håndholdt konsoll, á la GameBoy og Nintendo DS. Men det er ingen god idé å drasse med seg en såpass kostbar konsoll uten å ha noen form for beskyttelse rundt.

Det finnes ifølge ekspertene flere ulike løsninger, men et godt alternativ er «Switch Everywhere»-pakken, som kan romme hele konsollen, eller hvor du kan velge å bare bruke etuiet som rommer skjermen og Joy-Con-kontrollerne.


Opprettet: 15.03.2017

Sist oppdatert: 07.01.2019