Ny laptop eller nettbrett? Velg 2-i-1-PC

Er du på jakt etter ny bærbar PC, bør du vurdere en såkalt 2-i-1-PC. Ifølge vår PC-ekspert er det fire gode grunner til å ende opp med en hybrid-laptop.

Tradisjonelle bærbare PCer, med skjerm, tastatur, styreflate og "bok-design", er fortsatt markedets mest solgte. 

Men den tradisjonelle laptopen har fått en mer fleksibel utfordrer. Mange vil nok betegne de nye maskinene som laptoper med tilleggsfunksjoner, da de gjerne har touchskjerm eller vridbar skjerm.

Internt i elektronikkbransjen kalles disse bærbare for 2-i-1-PC, 2-in-1, eller hybrid-laptop. Kort fortalt er det snakk om enheter som kombinerer av laptop og nettbrett.

 

Det som skiller en vanlig laptop og 2-i-1-PC er design og utseende. En konvertibel PC lar deg vri skjermen hele 360 grader. Med dette kan du bruke skjermen som et nettbrett, forklarer Robin Jørgensen, markedsansvarlig for konsument-PC-er på Komplett.

Det finnes i dag ulike typer i kategorien 2-i-1-PC, forklarer Jørgensen: Konvertible- eller avtakbare PC-er.

En avtakbar eller «detachable» PC-er gir deg muligheten til å ta av og fjerne tastaturet som er koblet til skjermen. Denne innovative løsningen gir produktene fleksibilitet og muligheter du ellers ikke ville hatt med en bærbar PC, enten du skal bruke din 2-i-1-PC på jobb eller til underholdning som et nettbrett.

Se vårt utvalg av 2-i-1-PCer.

 

Vi har summert opp de viktigste fordelene med en hybrid-laptop:

 

1. Lekkert design og lav vekt

Det finnes i dag en rekke laptoper med pent design. 2-i-1-PC-er ofte ser bra ut, men det er ikke unikt for disse enhetene.

Det som derimot er en klar fordel med hybrid-PCene, er at de ofte er lette og tynne. Lav vekt går ikke på bekostning av skjermstørrelsen, og denne type PC kommer ofte i 12 og 14 tommer, med andre ord samme størrelse som mange laptoper, forklarer PC-spesialisten.

 

2. Tilpasses ditt bruk

Lav vekt, praktisk design og stor fleksibilitet, kan gjøre en 2-i-1-PC-er til det perfekte produktet for deg bruker både nettbrett og laptop, og ønsker å holde antallet enheter nede.

Bruk PC-innstilligen som en vanlig laptop, eller ta i bruk touchskjermen, som det var en iPad eller nettbrett.

  

3. Ytelse som en laptop

Hybrid-PC kombinerer nettbrettets nette design med innmaten til en laptop. Du får med andre ord det beste fra begge verdener. Dersom du investerer i en av toppmodellene, slik som HP Spectre x360, får du en tynn og tøff bærbar med god ytelse.

 

4. Lang oppetid

Nettbrettene har relativt god batterikapasitet, men hybridene er ikke dårligere – snarere tvert imot.

En stor fordel med bedre hybrider er at størrelsen og fleksibiliteten ikke går utover hverken batteritid eller ytelse.

 

Opprettet: 29.12.2016

Sist oppdatert: 20.12.2018