Laptop eller nettbrett? Få begge med 2-i-1-PC

Er du på jakt etter ny PC? En 2-i-1-PC, også kalt hybrid-laptop, er perfekt for deg som trenger en fleksibel PC du kan bruke til det meste i en vanlig arbeids- og studiehverdag.

De fleste er vant til den tradisjonelle laptopen som består av en skjerm og et tastatur med en touchpad. Andre ønsker noe litt mindre og lettere, og velger et nettbrett.

Begge er praktiske på sin måte, og er fine til hvert sitt bruk. Velger du imidlertid en hybrid-laptop får du faktisk både PC og nettbrett i ett, altså 2-i-1.

 

De fire viktigste fordelene med en hybrid-laptop

1. Lekkert design og lav vekt

En klar fordel med hybrid-PC-ene, er at de ofte er lette og tynne. Men den lave vekten påvirker ikke skjermstørrelsen som du kan få helt opp til 15,6".


2. Tilpasses ditt bruk

Lav vekt, praktisk design og stor fleksibilitet, gjør en 2-i-1-PC til det perfekte produktet for deg som bruker både nettbrett og laptop, men ønsker å redusere antall enheter.


3. Ytelse som en laptop

Hybrid-PC kombinerer nettbrettets nette design med innmaten til en laptop, og du får dermed det beste fra begge verdener.


4. Lang oppetid

God batteritid er et fellestrekk for 2-i-1-PCene, ofte bedre enn en på vanlige laptoper.

 

Flere typer 2-i-1-PC-er

En 2-i-1-PC kommer i to varianter: Konverterbare (convertible) og avtagbare (detachable).


På de konverterbare PC-ene kan skjermen snus 360 grader rundt og gir laptopen samme funksjon som et nettbrett. Mens på de avtagbare modellene kan tastaturet fjernes helt. Felles for de alle er at de er i en lavere vektklasse enn tradisjonelle laptoper og dermed enklere å bære med seg mellom møter eller mellom forelesninger, biblioteket og hybelen.

Vi har spurt vår egen ekspert Bjørn Anders Gustavsen, Category Buyer i Komplett, om hvilke 2-i-1-PCer han vil anbefale.

ANBEFALER HYBRID-LAPTOP: Category Buyer i Komplett, Bjørn Anders Gustavsen, fremhever mange fordeler med å velge en 2-i-1-PC.

Konvertibel 2-i-1-PC

Velger du en Lenovo Yoga får du mye for pengene. Den har god batterilevetid, komfortabelt tastatur og en touch-skjerm med sylskarp presisjon.


– Dette er tynne og lette estetisk fine maskiner som støtter telt-modus og har mulighet for å snu skjermen 360 grader rundt, forteller innkjøperen.

 

 

 

Et annet alternativ er HP Spectre X360 som kommer fullspekket med det nyeste av det nye i et lekkert design. Her får du opptil 20 timers batterikapasitet og en maskinvare som hjelper deg knirkefritt gjennom studiene og arbeidshverdagen.

Opplyst tastatur er svært praktisk og gjør det mulig å jobbe på PC-en i flere miljøer.


– For både studenter og andre som ønsker det lille ekstra, vil jeg anbefale en av disse, sier Gustavsen.

 

Avtagbart tastatur

– Ønsker du et supplement til hverdagen og trenger en PC til å utføre enkle oppgaver på, vil jeg anbefale en Microsoft Surface Go eller en Acer Switch 3.

Disse passer best til deg som er mer komfortabel med et nettbrett, men i tillegg ønsker muligheten til å kunne koble til både tastatur og mus, legger Gustavsen til.

 

 

 

 

– En Microsoft Surface Pro 6 er perfekt for deg som har behov for et letthåndterlig nettbrett-format, men også er opptatt av at maskinen har nok kraft og kapasitet til å utføre alle oppgaver.


I tillegg kan man legge til ekstrautstyr som dockingstasjon, aktiv penn og tastatur. Her kan man komponere sin egen portable designmaskin basert på det behovet man har.


– Dette er utrolig fleksible maskiner man kan ta med seg hvor som helst, når som helst, legger PC-spesialisten til.

 

 

 

 

– Ønsker du en virkelig robust maskin med et flott design kan jeg anbefale en Microsoft Surface Book 2. Grafikkort fra Nvidia sørger for at du fint kan spille de fleste spill.

 

Denne er perfekt for deg som både er opptatt av design, har behov for datakraft, liker å spille litt og samtidig ønsker deg nettbrett-mulighetene, avslutter Gustavsen

 

Slik blir du en mester på Google

YouTube Video - Komplett 2-i-1 guiden

Opprettet: 29.12.2016

Sist oppdatert: 04.07.2019