Tips til rett valg av Smart-TV

Det er ikke lenger nok med "vanlig" TV, nå skal den også være smart. Vi har tipsene til hvordan du kan gjøre TV-en din smartere.

 

I følge SSB strømmer over halvparten av den norske folk  filmer og serier. Våre nye TV-vaner har gjort at stadig velger smart-TV, mener David Montanya, Nordic GMT Manager hos TV-produsenten LG.

Underholdning gjennom streaming har kommet for å bli, og mobilen blir stadig oftere brukt for tilgang til applikasjoner, videoer og annen underholdning. Produsentene lytter til kundene og kombinerer tradisjonell TV med strømmetjenester, internett og trådløs kommunikasjon.Resultatet er en mer fleksibel smart-TV.

Konkurrenten Samsung har også merket seg vårt nye TV-mønster. 

Publikum ser stadig mer TV via strømmetjenester, og trolig mer enn vanlig lineær TV. En tilpassing av TV-en som følger forbrukernes behov, er avgjørende, utdyper forteller Magnus Nilsson, Nordic Product Manager i Samsung.

Sjekkliste ved kjøp av Smart-TV:

Det finnes en rekke smart-TV på markedet fra diverse produsenter og i ulike prisklasser og av variabel kvalitet. Produktsjefene gir deg følgende sjekkliste for ditt neste TV-kjøp:

Sett denne? Så mye har TV-en forandret seg de siste 20 årene

 

1. Kan du bruke de strømmetjenestene og applikasjonene du ønsker?

Kontrollert at TV-en har støtte for de applikasjonene du bruker. TV-produsentene utvikler ikke app-ene selv (som for eksempel Netflix og HBO Nordic) og det er gjerne de største produsentene som har bredest utvalg, opplyser produktsjef Nilsson.

2. Enkel i bruk?

Se på forskjellige grensesnittene og test deg frem til en TV som passer ditt bruk. Lett og raskt å bruke? Noen modeller har «magic remote», mens andre har innebygget mikrofon i fjernkontrollen som gir mulighet for talesøk, sier Montanya.

3. Hvilken bildekvalitet og størrelse har TV-en?

Stadig flere vil ha en stor TV, og produktsjefene bekrefter at størst er best. – En stor TV vil gi deg en mer engasjerende opplevelse. For ny TV til stua anbefaler Montaya minst 55 tommer. Og for den som er på jakt etter den ultimate bildekvaliteten, anbefaler han OLED-teknologi.

Din gamle TV kan bli smart

Det behøver ikke å koste skjorta for en smartere TV. Det er nemlig ikke nødvendig å bytte ut skjermen for å strømme filmer via tjenester som Netflix, NRK TV eller HBO Nordic. Det finnes en rekke løsninger som gir deg tilgang på en helt ny verden av underholdning gjennom strømming, som ved hjelp av en smartpinne eller en liten boks.

Kontroll på ledningene hjemme: Trådløs lyd er fremtiden


Med en HDMI-inngang er mye gjort. Det koster kun noen hundrelapper for ChromeCast og Apple TV, som løser de samme oppgavene som en smart-TV. God internettforbindelse er en forutsetning for at denne løsningen skal fungere optimalt, forteller Montanya. 

 

ENKEL OG RIMELIG: Du trenger kun en HDMI-inngang og Google ChromeCast (til venstre) og Apple TV gjør din gamle tv smart. FOTO: PRODUSENTENE

Vil smart-TV-er erstatte vanlig lineær TV på sikt?

Både jo og nei, svarer produktsjef Montanya. Tradisjonell TV-underholdning vil fortsatt tilby publikum et bredere utvalg av innhold. Spesielt med tanke på direktesendinger som nyheter og sport under begivenheter som OL. Men det er en trend å bruke mer tid på strømmetjenester, som HBO og Netflix, og den øker. Fordelen med en smart-TV er at den gir deg både vanlig kabel-tv, i tillegg til apper som er tilpasset vårt nye bruksmønsteret, sier Montanya.

Se våre smart-TVer her

 

 

Innhold produsert av VG Partnerstudio for Komplett.