Prismatch*Prismatch*

 

12th Gen Intel® Core™ desktop-prosessorer

Bygget for neste generasjon av gaming.

Intels nye, hybride ytelsesarkitektur integrerer kjerner fra to ulike familier til én og samme CPU og sikrer at alt i ditt gaming-univers går sømløst.

 

FAQ, 12. generasjons Intel® Core™ desktop-prosessorer ”Alder Lake”

 

Hva er Intel ”Alder Lake” og 12. generasjons Core?

”Alder Lake” er den nyeste prosessorfamilien fra Intel. Nytt er først og fremst en helt ny hybridarkitektur som kombinerer ytelse Nytt er fremfor alt en helt ny hybridarkitektur som kombinerer høyytelse «Golden Cove»-kjerner med høyeffektive «Gracemont» i samme pakke. Prosessoren distribuerer deretter dataene automatisk for best mulig ytelse og energieffektivitet.

Kan jeg bruke det gamle hovedkortet mitt til en ny Intel 12. generasjons Core "Alder Lake"-prosessor?

Nei, du trenger et nytt Intel Alder Lake hovedkort. Prosessorfamilien bruker den nye sokkelen LGA 1700 sammen med nye kontrollkretser i 600-serien og støtte for DDR5-minne, derfor er det ingen kompatibilitet med eldre hovedkort.

Kan jeg bruke mine eksisterende RAM-moduler for Intel "Alder Lake"?

Det kommer an på hvilket hovedkort du velger. Intel "Alder Lake" støtter både ny DDR5 og velprøvd DDR4. Ulike hovedkort kommer med kompatibilitet for ulike minner – les i produktbeskrivelsen hva som gjelder for modellen du har i tankene.

Kan jeg bruke mitt eksisterende grafikkort med Intel "Alder Lake"?

Absolutt! Den nye plattformen støtter PCI Express 5.0, men er bakoverkompatibel med eldre standarder. Du kan derfor flytte med ditt eksisterende grafikkort uten problemer.

Må jeg kjøpe en ny radiator for min Intel "Alder Lake"-konstruksjon?

Kanskje - den nye basen krever en annen montering. Mange produsenter har gitt ut oppdaterte monteringssett for eksisterende radiatorer, enten gratis eller for en liten kostnad. Sjekk med produsenten av radiatoren din hva som gjelder for deg!

Kan jeg bruke min eksisterende strømforsyning for Intel "Alder Lake"?

Det kan du – hvis det gir høy nok effekt. Som med alle oppgraderinger, kan strømforsyningen drive maskinvaren i datamaskinen. Avhengig av hvilken prosessor og hvilket grafikkort du velger, kan det derfor hende du må oppgradere, selv om strømforsyningen passer fysisk.

På sikt ønsker Intel å gå over til den såkalte ATX12VO-standarden for strømforsyning, som da vil kreve nye strømforsyninger og nye hovedkort. Den første runden med maskinvare på markedet bruker imidlertid tradisjonelle tilkoblinger, for eksempel den velkjente 24-pinners kontakten.

Hva må jeg gjøre for å bruke Intels nye hybridarkitektur?

Ingenting! Prosessoren, plattformen og operativsystemet balanserer automatisk lasten til de riktige kjernene for ulike oppgaver. Du bruker datamaskinen som vanlig, uten noen spesiell håndlegging.