Nyt solen med god samvittighet!

Det er deilig å nyte sommerens solrike dager til det fulle, og det kan du også – bare husk at du bør ta noen forhåndsregler slik at ikke en solbrent kropp ødelegger ferien. Vi gir deg tipsene du trenger.

Soltips:

  1. Bruk nok solkrem. En liten huskeregel kan være at du skal bruke en god håndfull solkrem til å smøre inn hele kroppen.
  2. Smør før soling og underveis. Det er viktig at du smører inn kropp og ansikt med solkrem ca en halvtime før du går ut i solen og at du også ettersmører flere ganger i løpet av dagen, spesielt etter du har badet eller svettet mye.
  3. Bruk solkrem som beskytter både mot UVA- og UVB stråler og bruk høy faktor, spesielt på begynnelsen av sommeren når huden ikke har fått sol på nesten ett år. Gå heller litt ned på faktoren etter hvert hvis du ønsker det. Men for all del, ikke dropp solkremen bare fordi du vil bli brun. Med solkrem får du en dypere og mer varig brunfarge.
  4. Hold deg unna den sterkeste solen. Mellom kl 12 og 15 er solen på sitt sterkeste og denne kan det være lurt å unngå, så gjør som spanjolene og ta deg en siesta i dette tidsrommet.
  5. Beskytt hode og øyne. En caps eller hatt beskytter både hodebunn og ansiktet og kan være behagelig å bruke i løpet av dagen. Solbriller gjør at du slipper å myse hele dagen, beskytter øynene og ser veldig bra ut.
  6. Smør kroppen på kvelden med en deilig after sun som kjøler ned og fukter huden. Har du ikke after sun kan du også fint bruke en god fuktighetskrem.