Arlo

Arlo overvåkningskamera passer huset i ferien

Publisert 03. jul. 2019 14:40, Oppdatert 13. okt. 2021 15:10

Det finnes en rekke overvåkingskameraer på markedet, der de som styres fra mobilen har kraftigst vekst. Kameraer i denne sjangeren er trådløse, og laster opptakene praktisk opp i en skytjeneste. Skal du på ferie uten innlagt alarm? Fortvil ikke, med Arlo i hus kan du se hva som skjer hjemme når du er borte. 

Overvåkningskamera med opptak direkte til app

Kameraene fra Arlo sender og tar opptak, helt opp til 4K-kvalitet, inne som ute, dag og natt. Velg de funksjonene som passer best for ditt bruk som: toveis lyd, live streaming, gratis lagring i skytjenesten, umiddelbare varsler og andre smarte løsninger. Vipps så har du full oversikt hjemme, selv om du er borte. Det er satt et tak på tilgjengelig gratis lagringsplass, og dersom du ønsker at den lagrer mer, kan du betale for denne tjenesten.

Hvert kamera er trådløst, og strømmer video direkte til appen. Du er riktignok avhengig av kabel for basestasjonen, men kameraene kan plasseres fritt uten bruk av andre kabler. Batteriene kan lades opp og gjenbrukes for varig og miljøvennlig bruk.

Se alle Arlo-produkter her

Tyver saumfarer nabolaget

Medier omtaler bølger av innbrudd, og vi ser spesielt en økning rundt større ferieperioder som sommer, jul og påske. Ofte gjør tyvene nøye forarbeid i forkant av innbruddet og er tett på huset før de slår til. Prosedyrer som merking av dører, matter eller postkasser er ikke uvanlig. Slik som en sak i NRK, der tyvene la igjen fyrstikk i dørkarmen for å se om eieren var borte over en lengre periode.
De potensielle tyvene hadde presset fyrstikkbiter inn i toppen av døren, for deretter å komme tilbake for å sjekke om fyrstikkene hadde falt ned etter at døren hadde blitt åpnet. Ett av tipsene fra Politiet var å installere sensorstyrt utelampe.

I tillegg til belysning, har Arlo og andre overvåkningskameraer en rekke funksjoner for å øke sikkerheten rundt ditt hjem, som å varsle om at noen er ved døren når du er bortreist.

YouTube Video - Vi installerer vårt eget sikkerhetskamera

Slik installerer du Arlo på 10 minutter

Det er enkelt og raskt å sette opp ditt nye Arlo overvåkningssystem. Gjennom en intuitiv app kan du ta full kontroll over hele oppsettet. Du trenger en sentral koblet til ditt nettverk for at produktene skal fungere. Med basestasjonen installert kan du styre flere smarte hjem-produkter som kamera, sensorer, høyttalere og lyskastere.

1. Koble basestasjonen til ethernet og strømadapter.
2. Trykk "ON" på basestasjonens bakside.
3. Last ned appen på den enheten du vil styre kameraene fra.
4. Sett inn batteri i hver kameraenhet.
5. Følg "setup" i appen og velg baseenheten først.
6. Synkroniser ett og ett kamera med noe avstand.
7. Trykk først "sync" på basestasjon, deretter på sync-knappen på ett kamera av gangen.
8. Hurtig blinking av blå LED-lampe indikerer at koblingen var vellykket.
9. Arlo anbefaler å synkronisere kameraene før du monterer dem.
10. Hvert kamera kan settes flatt på en hylle, eller monteres med tilhørende veggfeste som kjøpes separat.
11. Kameraene kan installeres både innendørs og utendørs.
12. Velg det abonnementet som dekker ditt lagringsbehov, og bekreft din mailadresse.

Alarm du kan styre selv 

Ditt Arlo-system kan enkelt kobles til ditt smarte hjem, og mulighetene for å øke sikkerheten er mange med appen. Muligheten for å skru på alarm eller sirene er en god grunn til å kjøpe siste og beste versjon av Arlo. Kombinert med kamera er det i tillegg mulig å se hva som beveger seg hjemme.

Arlo med sirene kan benyttes utendørs eller der det måtte passe og volumet på signalet kan du styre selv i appen. Den skingrende lyden av sirene kan kombineres med et rødt strobelys, som skremmer mulige uvedkomme gjester. Du kan også velge å skru på TV eller sette på bjeffelyder for å late som at det er noen hjemme.

Hvorfor kjøpe overvåkningskamera?

Vi har spurt vår innkjøper og produktansvarlig, Jonas Hvarnes Nilsen, om valg av sikkerhetskamera og hvorfor vi bør kjøpe et Arlo overvåkningskamera.


Hvem bør ha overvåkningskamera?
– Overvåkningskameraer kan dekke mange behov. De kan brukes til alt fra babycall til alarmsystem. Derfor er det nok veldig mange som har bruk for kameraer, men spesielt utsatt er nok de som er mye borte fra hjemmet.
Med et overvåkningskamera kan du føle seg trygg på hva som skjer, uten å fysisk være til stede. Det gjelder både med tanke på innbrudd, men også for å for eksempel følge med på om ungene har kommet seg trygt hjem fra skolen, utdyper Nilsen.

 

GODE TIPS: Innkjøper og produktansvarlig, Jonas Hvarnes Nilsen, gir gode råd om overvåkningskamera. FOTO: PRIVAT

Hvor mange kamera bør jeg velge?
– Det kommer an på behovet. Fordelen med å velge et kamera fra Arlo er at man lett kan kjøpe og legge til flere kameraer senere. Om du kun har behov for noen få kameraer nå, har du fortsatt mulighet til å kjøpe flere hvis behovet oppstår. Når det er sagt, vil man kunne spare en del penger på å kjøpe en større «pakke». Lag en oversikt over hva kameraene skal dekke, og kjøp antall kameraer basert på den.

Hvordan bør man bruke Google Assistant kombinert med Arlo?
– Arlo er helt genial i kombinasjon med Google home hub, der du har en skjerm. Da kan man se hva som skjer rundt i hjemmet ved hjelp av stemmen. Dermed eliminerer man behovet for at alle må bruke hver sin mobil for å se og styre Arlo-systemet, og man får en lekker skjerm til fremvisning!

Best i test

Det kan være vanskelig å velge overvåkningskamera, men det er mange tester i bransjen som gir en pekepinn på hvilke produkter som er gode valg. Her har blant annet Arlo og Arlo Pro fått gode skussmål av klikk.no og tek.no.
I testene fremheves det positive egenskaper som blant annet at den er enkel å montere med smarte magnetfester. I tillegg får den pluss for å tåle vær og vind så lenge det er nok rekkevidde, slik at enhetene kan kommunisere. De oppladbare batteriene har lang utholdenhet, og var noen av produktegenskapene for den den høye scoren på henholdsvis terningkast fem av klikk.no og 8/10 på tek.no.

Toveis kommunikasjon

Pro 2-utgaven er som ordet tilsier litt bedre, og med den oppgraderte versjonen får du toveis kommunikasjon samt sirene fra basestasjonen nå sensoren utløses. Du kan til og med skremme de som snoker rundt huset ditt med å snakke til dem. Som i en scene i «Hjemme Alene» kan du med alarm eller tale, skremme vannet av ubudne gjester som snoker rundt i huset.

Sikkert hjemme med multisensorer

Kameraene har bevegelsessensorer og aktivitetssoner, og kan igjen aktivere lys, sirener, opptak og varsler på telefon. Den siste versjonen gir mulighet for å ta i bruk multi-sensor. Teknologien gjør det mulig å rigge til ekstra overvåkning for økt sikkerhet rundt eiendeler eller deler av huset du er ekstra redd for.

Sensorene oppdager unormal adferd i huset, som åpning og lukking av vinduer og dører, bevegelse, røyk og co2-utvikling, vannlekkasje, temperaturforandring med mer. Teknologien åpner for større grad av sikkerhet, da du for eksempel kan velge at kameraene begynner å filme i det en sensor er utløst.

YouTube Video - Essential Video Doorbell Wire-Free Product Video