Minecraft RTX sprenger nye grenser

Minecraft RTX sprenger nye grenser

Publisert 30. mar. 2021 10:52, Oppdatert 13. apr. 2021 23:36

Over 126 millioner spillere setter seg ned for å spille Minecraft hver eneste måned. Det er dermed ikke få som gledet seg til oppdateringen Minecraft RTX!

Det er hele ti år siden Minecraft tok verden med storm, men skaperne av spillet fortsetter å forbløffe store og små. Vi er i en tid der reisingen er satt til et minimum – men hvem trenger å se Notre-Dame i virkeligheten, når du heller kan bygge den verdenskjente katedralen selv? Eller i denne sammenheng, blir det vel heller en restaurering. For verden er virkelig din sandkasse i 3D-spillet der du kan bygge og rive ned akkurat det du vil.

– Jeg har alltid tenkt mer på Minecraft som et verktøy enn et spill. Med utrolig mange måter å utnytte den på som: modding, bygging, rollespill, sosial hub og programmering, sier Dani Aarsnes som har delt sine tanker om spill på Youtube i en årrekke.

Minecraft er verdens mest populære spill med over 200 millioner spill solgt på tvers av plattformer. Det ligger i menneskets natur å skape og ødelegge, og det er den utfoldelsen som spillere over hele verden ikke får nok av. Den moderne verden roper om 4K og forbedringer, men likevel er det noe med enkelheten i Minecraft som treffer gang på gang.

Ny oppdatering med RTX

I den nye versjonen Minecraft RTX kommer teknologien ray tracing, som skildrer lys og skygger på en svært naturtro måte. Der lyset i spill tidligere var pre-kalkulert, er det nå simulert utfra sanntid.

– Ray tracing kan få frem de ekstra detaljene sånn at det spennende i en spillscene blir ekstra gripende. Det er lite som slår å se karakteren du har tilbrakt timevis med, henge fra kanten på et stup med rødglødende lava under seg – i en grafikk som tilsvarer filmkvalitet, forteller Aarsnes.

Om man ikke allerede var engasjert av spillet fra før, er det nå en stor fare for at oppgraderingen vil gjøre spillet enda mer oppslukende. RTX gir deg nemlig spillgrafikk på høyeste nivå.

– Ray tracing er helt vanvittig! Jeg syns også at det gir mange eldre spill nytt liv og gjør de spennende igjen. Det er flott at mange spillskapere oppdaterer spillene sine med denne muligheten, sier Aarsnes.

Ny generasjon av grafikkort øker ytelsen under spillingen

Alle gamere vet at gode spillopplevelser krever noe innsats. Mer spesifikt, du må ha godt nok utstyr for å utnytte potensialet i spillene. Man må nemlig ha et godt nok grafikkort for å oppleve et enda vakrere Minecraft-univers. Rettere sagt må bør du ha GPU som tilsvarer Nvidia GeForce RTX 20-serien eller AMD RX 6000-serien – eller noe enda kraftigere.

Gjør PC-en din klar til å kjøre RTX med dette skjermkortet!

Det kan være en fordel å også ha en prosessor som holder tritt med grafikkortet. Intel Core i5-10600K er det mest økonomiske valget som gir deg det du trenger, men om du vil ha en prosessor på elitenivå som holder det gående i lang tid er Intel Core i9-10900K veien å gå.

Få den beste opplevelsen med RTX

Men hva er vitsen med å bruke timesvis på å bygge Oslo eller din drømmeverden om kvaliteten på PC-skjermen ikke treffer standarden på verdenen du har skapt i Minecraft RTX? På samme måte man vil ha en god TV til å se film på, så er det like viktig å ha en god PC-skjerm.

– Bruk pengene dine på det du bruker tid på! Jeg bruker mye av min tid på jord med å stirre på PC-skjermen, og da skal den jaggu meg være bra!, sier Aarsnes.

En god skjerm lar deg virkelig sette pris på hva enn du driver med. Om du spiller et actionspill med heftige eksplosjoner eller drar på eventyr med romvesener til galaksens ende og ser melkeveien i all sin prakt. En monitor med høy oppdateringsfrekvens er et godt sted å begynne. Dette forteller deg hvor mange bilder i sekundet en skjerm kan levere, og måles i hertz (Hz).

Mange gamere mener du bør ha minst 144Hz, som denne Svive 34" Curved gamingskjerm Pyx 34C601. Om du allerede har lagt mye gryn i å oppdatere både CPU og GPU, er det viktig at monitoren ikke blir en flaskehals. Da er det 240Hz eller høyere som gjelder og Samsung 27" Curved gamingskjerm C27RG50 er på vår toppliste av en grunn.

Vi har oppdatert månedens gamingdeal! Finn det du trenger for å oppleve den vanvittige grafikken i Minecraft RTX.

Uansett hvilken versjon du velger av Minecraft er det fellesskapet og kreativiteten som gjør Minecraft til det spesielle spillet det er i dag. Aarsnes har fått mange gode minner med hans venner og brødre grunnet Minecraft.

– Vi har reist på eventyr, bygget slott og baser for å bekjempe nattens monstre, gravd ned til jordens indre, seilt til verdens ende. Og dette før vi lekte med mods i spillet. Jeg vil også si at et spill som tillater venner og familie å tilbringe tid sammen selv om en bor på andre siden av kloden er et bra spill, forteller Aarsnes.
– Minecraft er ikke kjent for sin fantastiske grafikk, men RTX-muligheten vil gi spillet et helt nytt liv. Jeg gleder meg også til å teste dette ut i VR. Jeg har både første generasjon HTC Vive og Oculus Quest 2. Om du kjenner en som har VR-utstyr, så er det et must å prøve – om du er gamer eller ei, avslutter Aarsnes.