"Studenthverdagen min er veldig todelt. Jeg har ikke forelesning hver dag, så jeg har noen rolige dager innimellom. De andre dagene er hektiskte, med forelesninger fra 9-18, og PC-bruk stort sett hele dagen. At laptopen har en praktisk størrelse, er viktig for meg. I tillegg bruker jeg en del redigeringsprogrammer innen lyd og video, så pc-en må kunne tåle belastningen uten å krasje."

- Amalie bør velge en tynn og lett modell, noe som gir god mobilitet. Et godt forslag er Microsoft Surface Laptop 3 – med god batteritid for fulle dager. I tillegg er den sterk nok til kraftkrevende oppgaver. De fleste benytter seg sannsynligvis av skylagring i disse dager, for å sikre seg mot at skolearbeid ikke forsvinner ved PC-krasj, så lagringsplass er gjerne ikke en prioritet, sier PC-ekspert, Bethina Brustuenl i Komplett.

Microsoft Surface Laptop 3 13,5" Ultraportable

Microsoft Surface Laptop 3 13,5"

Core i5-1035G7, 8GB RAM, 256GB SSD, Windows 10 Home
1 stk. på lager. (1-2 dager leveringstid)
16 990,-

"Jeg bruker først og fremst PC-en til dokumentlesing og – skriving. Men jeg bruker den også til 3D-modellering av proteiner. På grunn av 3D-visining er det lurt for meg å ha noe prosessorkraft og RAM.

Prismessig kan jeg ikke strekke meg veldig langt, så PC-en bør gi mye valuta for pengene."

- Til ren tekstbehandling og lesing er det ikke veldig store krav som stilles til en PC, men når det er snakk om 3D-modellering i tillegg, blir det annerledes. Det er mange forskjellige programmer for 3D-modellering, men felles for de aller fleste, er at de krever en del ytelse, både fra selve PC-en og også grafikkort. Min anbefaling er å se etter en PC med dedikert grafikkort, minimum 8 GB minne og Core i5 prosessor. En PC som dekker de nødvendige behov for 3D-modellering og andre ytelses-krevende oppgaver starte rundt kr. 10.000, forklarer Bethina Brustuen.

"Jeg ønsker meg en PC med god batteritid, gjerne en som holder hele skolehverdagen. Lagringsplass er ikke veldig avgjørende for min del, da maskinen i hovedsak skal brukes til skolearbeid. Dokumenter og presentasjoner tar ikke mye plass, og jeg har 1TB i OneDrive. Men jeg ønsker meg en fleksibel maskin – gjerne en jeg også kan bruke som tablet."

- Mathias burde se på en av våre konvertible 2-i-1 PCer. Disse fungerer ved at tastaturet kan brettes slik at det ligger flatt på baksiden, og da har han i praksis en tablet. Alle våre konvertible PC-er er små og hendige, og har god batteritid. Lagringskapasiteten varierer, og de begynner på 256GB. Et lite tips kan være å velge en med Active Pen, for å enkelt skrive notater på skjermen. Et annet alternativ er Chromebook - flere av disse er konvertible, slik at de kan gjøre samme nytte som tablet, tipser Brustuen.