Samsung Gaming-TV

Samsung QLED og Xbox utgjør en uslåelig kombinasjon med utrolig detaljrikdom og fyldige farger, slik at du får med deg hver minste detalj i spillet. 

AUTO GAME MODE

Med Auto Game Mode optimerer konsollen automatisk TV-innstillingene og sikrer en bedre spillopplevelse med minimal inngangsforsinkelse og lynraske oppdateringsfrekvenser. 

QLED

QLED setter en stopper for etterslepende grafikk. Slipp lægging og hakkete bevegelser og fokuser i stedet på spenningen.

 

 

TV til Gaming – Hvorfor velge TV med 4K

Samsung QLED og gaming er en uslåelig kombinasjon med utrolige detaljer og fyldige farger, slik at du får med deg hver minste piksel i spillet. Oppgrader til nytt Gaming-TV å la deg imponere med siste generasjon 4K-TV som tar underholdningen ett skritt videre. Knut-Eirik Rørnes er produktspesialist for TV i Samsung Norge og gir oss svar på noe av det vi lurer på om Smart TV.

 

TV-størrelsen spiller en rolle i gaming

Smart TV-ene i de norske hjem blir stadig større, og TV for gaming er intet unntak. QLED-TV finnes i alle størrelser, og helt opp til 85 tommer for de som virkelig vil dra på. Det er ikke lenger sånn at størrelsen på rommet som setter begrensing på hvor stort TV du bør ha. Siste generasjon Samsung-TV har forbedret bildekvalitet med optimal fargegjengivelse og detaljer i 4K. Det er med andre ord bare lommeboka som begrenser deg.

 

Teknologien bak QLED

Quantum Dot er teknologien bak QLED TV-ene til Samsung. Kort fortalt sørger denne for ekstra fyldige farger og god lysstyrke. QLED setter en stopper for grafikk med etterslep. Ved å legge i litt ekstra i ditt nye TV får du QLED med mindre hakkete bevegelser og mer fokus på underholdningen. I tillegg er det et «anti-glare»-filter som gir mindre irriterende refleksjon solskinnsdager.

 

QLED er perfekt match med Xbox og PS4

Ditt nye Gaming TV fra Samsung vil oppdage din XBOX eller PS4- konsoll automatisk gjennom sin «gaming mode». Du trenger ikke lenger bla for å finne konsollen i menyen, og din kontroller vil fungere som en fjernkontroll. Sett på konsollen og TV-et vil automatisk sette innstillingene over til kortere responstid for en sømløs gamingopplevelse.

 

HDR for naturtro bilder

Bokstavene står for High Dynamic Range Imaging og er en teknikk der flere bilder med samme motiv med ulik eksponer som settes sammen til ett bilde. Teknikken gir mer detaljrikt og levende bilde bestående av høyere kontraster og flere farger. Det kan være verdt å merke seg at for å dra nytte av HDR må også kilden ha denne kvaliteten. Om du gamer eller ser på film med ditt nye TV må serien ha støtte for 4K og HDR for å få maks ut av den nye skjermen.

 

Verdens første TV med FreeSync for gaming

Siste generasjon Gaming-TV fra Samsung støtter FreeSync for otimal samhandling med din PC eller konsollspill. Teknologien setter en stopper for tearing, hakking og andre forstyrrende elementer forårsaket av dårlig oppdateringsfrekvens. Samsung har i tillegg lagt til rette for å benytte Steam slik at kan game med alle PC-spill du laster ned fra denne tjenesten.

– FreeSync gir deg enda bedre bilder og responstiden øker og passer bra for strategispill eller liknende, sier Rørnes.

 

PC-gaming

De nye Samsung TV-ene er ikke kun velegnet for konsollspill, de nyeste Samsung-seriene er også tilrettelagt for PC-gaming. Nå er det enkelt å game med en Gaming-TV fra Samsung via trådløs overføring.

– Du kommer i gang ved å starte opp spillet på PC-en. Deretter kobler du til TV-en til samme nettverk og åpner Steam Link-appen på skjermen. Nå overføres bildet trådløst fra PC-en til TV-en – og det fungerer kjempebra, forteller produktspesialisten. 

Game On med Samsung

  • Bevegelseshastighet på 240ᴹ.
  • Smidig og skarpe bevegelser.
  • 15.4ms Input Lag.
  • Sømløs opplevelse også i de krevende spillene.
  • Variabel Oppdateringsfrekvens.
  • Imponerende vidvinkel.
  • Alle få den samme opplevelsen uansett sitteplass.

 

Gaming Mode gir bedre spillopplevelse

Samsung har utviklet «Auto Game Mode», som automatisk optimerer innstillingene for gaming på din TV. TV-en oppdager at du har startet Konsollen og endrer automatisk TV-innstillingene slik at du sikrer en bedre spillopplevelse. Spill-innstilingene gir minimal signalforsinkelse og variabel oppdateringsfrekvens (VRR). TV-en veksler selv mellom innstillinger for TV og gaming.

– Gaming Mode» reduserer responstiden som er i underkant av 15 ms på våre QLED TV, forteller produktspesialisten.

 

Game Motion Plus

Gaming TV-ene har i tillegg en modus skreddersydd for spill med mye bevegelse med navn: «Game Motion Plus». Tidligere ble raske scener uskarpe på LCD TV-ene, men nå har TV-produsenten funnet en ny teknologi som løser dette ved å legge til bilderammer. Resultatet er raskere og jevnere grafikk over hele synsfeltet også i FPS-spill.

 

Lyden er viktig for og gaming-opplevelse

Alle vet at lyden spiller en viktig rolle i gaming. Med en soundbar eller surroundanlegg koblet til Gaming TV-en er du garantert imponerende lyd som fyller hele rommet.
Samsung Audio Lab har utviklet Dolby Atmos som leverer rå surroundlyd med utover- og sidevendte høyttalere i en og samme lydplanke. HD Audio gir naturtro lyd med fylde til hele publikum uansett hvor du sitter.

 

Testvinnere blant Gaming-TV

Våre TV-er har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale tester som er en god indikasjon på at TV-en er et godt valg. Samsung QE65Q90RAT er et TV som er kåret til vinner av ikke mindre enn 8 tester. Tek.no stempler TV-en «Imponerende» og gir den full pot med 9,5 poeng i sin test.