Skal du kjøpe PC? Slik velger du rett bærbar PC for ditt bruk

Vi har et stort utvalg laptops og det kan derfor være vanskelig å velge. I denne artikkelen gir vi deg tipsene for å kjøpe riktig bærbare-PC for deg. Det viktigste kriteriet for valg av PC er rett maskin til ditt bruk. Klikk på, og følg kategorien som matcher din hverdag, og få etter bare to klikk opp et begrenset utvalg PC-er som passer for deg.
LES OGSÅ: Hvor ofte bør PC-en din rengjøres - og hvordan gjør du det?

Nettsurfing, studier og mail >

Du er på jakt etter en PC til oppgaver som skriving, surfing, nettbank og mail. I denne kategorien finner du bærbare maskiner og Chromebooks som i stor grad baserer seg på skybasert lagring. 


Kjøp en PC til alt >

Du er på jakt etter en PC som egner seg for flere brukere av hjemmekontoret, og som dekker de fleste PC-behov. Her finner du et knippe laptops med god størrelse og kvalitet på skjermen, slik at de kan brukes til enklere gaming i tillegg til vanlige PC-oppgaver.

Gaming >

Du liker å game, og ønsker til en stor grad denne muligheten med din nye laptop. Disse PC-ene er utstyrt med høy skjermkvalitet og ytelse for deg som foretrekker dette fremfor lav vekt. Her kan du forvente mye kvalitetstid sammen med dine gaming-kompiser.


Studenter og folk på farta >

Du bærer ofte PC-en med deg, og foretrekker en maskin med lav vekt og god batteritid i tillegg til at den dekker de vanlige PC-behov. Her finner du 2-i-1-PC og MacBooks, i tillegg til andre lette PC-er som fikser vanlige PC-oppgaver med glans.

Nettsurfing, studier og mail

Her vil du finne et utvalg maskiner uten kostbare komponenter, og som er skreddersydd for enkle oppgaver som ikke krever mye kraft. Velg mellom rimelige og "vanlige" PC-er med Windows operativsystem, eller Chromebook som har Chrome operativsystem. Disse laptopene gir deg rask tilkobling og lang batteritid - et perfekt PC-kjøp for de vanlige oppgavene.

Chromebook >

Google har laget sitt eget operativsystem og felles for Chromebooks er at de alle har Chrome OS. Disse laptopene er enkle i bruk, og du kommer raskt i gang så lenge du har nettilgang. De er alltid oppdatert* med antivirus og nyeste programvare, og passer godt for studier hvor skriving og notater er en stor del. 

Rimelige Windows-PC-er >

Windows tilbyr rimelige PC-er med god ytelse, perfekt for deg som f.eks. bruker PC-en til å surfe på nett, streame og lese e-post. Du kan lagre filer i frakoblet modus lokalt på PC-en eller i skyen når du har en nettverkstilkobling. Windows er velkjent for mange, og du vil alltid ha tilgang på de nyeste sikkerhetsoppdateringene.

* Chromebook oppdateres automatisk i bakgrunnen, så enheten din får de nyeste programmene og sikkerhetsfunksjonene uten å forstyrre deg. Se hvor lenge enheter er kvalifisert for oppdateringer, på g.co/chromeosupdates.

Rimelige Windows-PC-er

Ikke alle har behov for mye lagringsplass, da det finnes en rekke skytjenester og eksterne harddisker som kan gjøre jobben. Dersom du i tillegg ikke trenger en spesielt kjapp maskin, da PC-en stort sett skal brukes til nettavis og mail, finnes det en rekke prisgunstige laptops, noen av disse ser du her. Klikk her for å gå tilbake til hovedsiden.

Chromebook

Google har laget sitt eget operativsystem og felles for Chromebooks er at de alle har Chrome OS. Disse laptopene er enkle i bruk, og du kommer raskt i gang så lenge du har nettilgang, noe som er mer eller mindre avgjørende for denne PC-typen. De er alltid oppdatert* med antivirus og nyeste programvare. Klikk her for å gå tilbake til hovedsiden.

* Chromebook oppdateres automatisk i bakgrunnen, så enheten din får de nyeste programmene og sikkerhetsfunksjonene uten å forstyrre deg. Se hvor lenge enheter er kvalifisert for oppdateringer, på g.co/chromeosupdates.

Kjøp en PC til alt - allrounder

Disse bærbare maskinene er plukket ut til deg som vil kjøpe en PC som kan brukes til alt, og matcher familiens ulike behov. Trolig står laptopen ofte på en fast plass, og den brukes ofte kun hjemme. Da er lav vekt trolig ikke vesentlig for deg. Her får du maskiner med ytelse som også muliggjør PC-spilling, og fin størrelse på skjermene.

Stor skjerm for hele familien >

Laptop-er som er velegnet for hele familien blir gjerne stående i huset og med en 17’’ skjerm får du følelsen av å jobbe på en ekstern skjerm. Disse PC-ene løser enkelt din datahverdag, og den store skjermen øker bruksområdene til disse produktene.

Tradisjonelle allroundere >

Produktforslagene her er gode PC-er du kan ha i årevis, med skjermstørrelse opp til 15,6 tommer. De utvalgte laptopene inneholder komponenter av høy kvalitet. Med dette tygger disse også unna de noe tyngre oppgavene og egner seg til langt mer enn bare nettbank og surfing.

Tradisjonelle allroundere

Produktforslagene under er gode PC-er du kan ha i årevis, med skjermstørrelse opp til 15,6 tommer. De utvalgte laptopene inneholder komponenter av høy kvalitet. Med dette tygger bærbare også unna de noe tyngre oppgavene og egner seg til mer enn bare nettbank og surfing. Klikk her for å gå tilbake til hovedsiden.

Gaming-notebook

Du foretrekker PC som plattform for dine spill, og vil gjerne ha muligheten til å game på din laptop. Om du gamer lite eller mye, her finner du bærbare gaming-maskiner som leverer. Flere av produktene er i tillegg lette til å være i gaming-kategorien, og er perfekte for deg som er mye på farta.

Casual gamer >

Hvis du er en såkalt casual gamer spiller du gjerne på PC innimellom, og du har ikke behov for de dyreste og kraftigste maskinene. Du gamer ikke nødvendigvis i timevis daglig, og i tillegg spiller du med andre enheter som konsoll-spill. De utvalgte PC-ene er litt rimeligere gaming-maskiner som likevel takler grafikken i de fleste spilltitler.

Entusiast-gamer >

Du er en ekte gamer, og du har behov for kraft - mye kraft!. Med en bærbar gaming-PC kan du game hvor som helst uten mye rigging. Vi har valgt ut et knippe laptop-er med høy ytelse som hindrer lag. Disse produktene takler alt fra surfing, redigering og selvsagt gaming. 

Gaming-PC med lav vekt og slank utforming >

Det finnes også rå gaming-maskiner som ikke veier for mye. Våre utvalgte gaming-laptoper har ikke de største skjermene, og er ikke like rendyrkede gamere i utseende, men leverer når det gjelder som mest under dine spillsesjoner. De utvalgte PC-ene er perfekt for en student som gamer, eller en mer anonym gamer som ikke er like opptatt av det ytre som det indre.

Kjøpe PC for casual gaming?

Hvis du er en såkalt casual gamer spiller du gjerne på PC innimellom, og du har ikke behov for de dyreste og kraftigste maskinene. Du gamer ikke nødvendigvis i timevis daglig, og i tillegg spiller du med andre enheter som konsoll-spill. De utvalgte PC-ene er litt rimeligere gaming-maskiner som likevel takler grafikken i de fleste spilltitler. Klikk her for å gå tilbake til hovedsiden.

Entusiast-gamer

Du er en ekte gamer, og du har behov for kraft - mye kraft!. Med en bærbar gaming-PC kan du game hvor som helst uten mye rigging. Vi har valgt ut et knippe laptop-er med høy ytelse som hindrer lag. Disse produktene takler alt fra surfing, redigering og selvsagt gaming. Klikk her for å gå tilbake til hovedsiden.

Gaming-PC med lav vekt og slank utforming

Det finnes også rå gaming-maskiner som ikke veier for mye. Våre utvalgte gaming-laptoper har ikke de største skjermene, og er ikke nødvendigvis like rendyrkede gamere i utseende, men leverer når det gjelder som mest under dine spillsesjoner. De utvalgte PC-ene er perfekt for en student som gamer, eller en mer anonym gamer som ikke er like opptatt av det ytre som det indre. Klikk her for å gå tilbake til hovedsiden.

Studenter og folk på farta

Du bærer rundt på laptopen daglig, og trenger en PC med god batteritid. Her er bærbare for deg som løper mellom forelesninger eller møter, men likevel vil kjøpe en bra PC av høy kvalitet, og som alltid leverer. Her finner du laptopene som også kan fungere som nettbrett og som leverer år etter år.

2 - i -1 avtakbare >

En «detachable» PC er en laptop der det er mulig å ta av skjermen. Med dette blir skjerm og tastatur to separate deler. Den løse skjermen fungerer som en fullgod pad med touch-skjerm. De utvalgte PC-ene her er lette maskiner som er velegnet for deg som drar PC med deg hvor enn du er.

2 - i - 1 konvertible >

PC-er som er i kategorien konvertible PC-er, er bærbare der det er mulig å vri skjermen hele 360 grader. Med skjermen vippet rundt og på baksiden har du et fullgodt nettbrett i tillegg til en lett og hendig PC. Perfekt for deg som vil unngå utgiften med å kjøpe to enheter.

Macbook >

Macbook og Macbook Air er lette maskiner som er populære tross sin litt stive pris. Macbook er en kompakt og lekker laptop som kan brukes til de fleste PC-oppgaver. Disse maskinene passer for deg som foretrekker Apple, og som ønsker en lett maskin fordi du ofte bærer den med deg.


Ultraportabel PC >

Dette er noen av de tynneste og letteste PC-ene vi har her på Komplett. Disse blir ofte kalt ultraportable, nettopp fordi de er perfekte for deg som drasser rundt på en laptop daglig. Disse kommer i ulike prisklasser, der de dyrere versjonene jobber raskere enn de billigste alternativene på grunn av blant annet internminnet.

2 - i -1 avtakbare

En «detachable» PC er en laptop der det er mulig å ta av skjermen. Med dette blir skjerm og tastatur to separate deler, hvor den løse skjermen fungerer som et fullgodt nettbrett med touch-skjerm. De utvalgte PC-ene under er lette maskiner som er velegnet for deg som drar PC med deg hvor enn du er. Klikk her for å gå tilbake til hovedsiden.

Macbook

Macbook og Macbook Air er lette maskiner som er populære tross sin litt stive pris. Macbook er en kompakt og lekker laptop som kan brukes til de fleste PC-oppgaver. Disse maskinene passer for deg som foretrekker Apple, og som ønsker en lett maskin fordi du ofte bærer den med deg. Klikk her for å gå tilbake til hovedsiden.

Kjøp en ultraportabel PC

Dette er noen av de tynneste og letteste PC-ene vi har her på Komplett. Disse blir ofte kalt ultraportable, nettopp fordi de er perfekte for deg som drasser rundt på en laptop daglig. Disse kommer i ulike prisklasser, der de dyrere versjonene jobber raskere enn de billigste alternativene på grunn av blant annet internminnet. Klikk her for å gå tilbake til hovedsiden.