FLERE FUNKSJONER: Fra venstre: «Lenovo Yoga 910 13.9" FHD touch sølv», «Acer Aspire Switch One 10.1" HD» og «Microsoft Surface Pro 4 12,3"» FOTO: KOMPLETT

Hvorfor 2-i-1-PC er perfekt for studenten

Hvis du er på jakt etter ny PC til studiestart, kan det være verdt å se nærmere på en 2-i-1-PC. Ifølge PC-ekspertene gir disse deg alt en gjennomsnittstudent trenger i ett.

Bærbare PC-er består normalt av skjerm, tastatur, styreflate og muligheten til å slå sammen maskinen, og disse PC-ene er fortsatt de mest solgte i markedet. Men det er verdt å merke seg en god utfordrer som har kommet på banen de siste årene. 

Anbefales: Syv tegn på at du bør bytte PC

Bransjen kaller utfordreren for 2-i-1-PC, 2-in-1, eller hybrid-laptop. Kort fortalt er dette maskiner som kombinerer laptop og nettbrett.

En 2-i-1 PC skiller seg fra en vanlig laptop i både design og utseende. Med en konvertibel PC kan du vri skjermen 360 grader, og vipps er skjermen blitt til nettbrett, forklarer markedsansvarlig for konsument-PC på Komplett, Robin Jørgensen.


Jørgensen forteller videre at det i hovedsak er to ulike typer 2-i-1-PC-er på markedet: Konvertible PC-er og PC-er som har avtakbar (detachable) skjerm.

En avtakbar laptop gir muligheten til å fjerne tastaturet som er tilkoblet skjermen. Denne nye innovasjonen gir PC.produktene nye muligheter du normalt ikke finner på en "vanlig" bærbar PC. Med dette er maskinen godt egnet til både jobb og underholdning.

Les også: Slik sjekker du om laptop-batteriet ditt bør byttes ut

DELER SINE TIPS: Markedsansvarlig, Robin Jørgensen, og kunderådgiver Knut Magnus Myrebøe i Komplett anbefaler studentene å vurdere 2-i-1-PC. FOTO: PRIVAT

Som skapt for studenten

Studentene må ofte fly mellom mellom hybel, forelesningssaler og biblioteket. Kunderådgiver Knut Magnus Myrebøe i Komplett forteller at en 2-I-1-PC kan være gunstig på grunn av lav vekt. Maskinens vekt er viktig for de som er mye på farten, utdyper han.

Les også: Så lett bytter du harddisk selv

Funksjonen til maskinen er selvsagt også viktig. Hybriden kan brukes både som nettbrett og laptop, og åpner dermed for fleksibelt bruk.

– Studiene er ulike og ikke alle studier krever tunge programmer. Studerer du derimot til å bli arkitekt, ingeniør eller holder på med bilderedigering i Photoshop, trenger PC-en litt mer kraft under panseret. 

GODT VALG: Microsoft Surface selges i ulike prisklasser og hardware, forteller Knut Magnus Myrebøe i Komplett. Fordelene med Surface-maskinene er at de er små, kompakte maskiner som har skjerm med en god oppløsning. I tillegg kan du ta av tastaturet for nettbrettfunksjon. FOTO: KOMPLETT

En viktig fordel med 2-i-1-PC er at størrelse, funksjon og lav vekt ikke går på bekostning av hardware, forteller Myrebøe.

Med 2-i-1 kan du få en liten og lett maskin som kan brukes både som laptop og nettbrett. I tillegg takler maskinen de programmene som skolen krever.

RIMELIGERE: Acer Switch har ikke like mange funksjoner som en Surface, men til en mye hyggeligere pris får du en fleksibel, liten og lett maskin med god batteritid. FOTO: KOMPLETT

Usikker på om 2-i-1-PC passer for deg? Vi har oppsummert de viktigste fordelene:

1. Design og lav vekt

Det er mange laptoper på markedet har fint design, det gjelder også 2-i-1-PC. Dette er altså ikke unikt for hybridene.

Det som derimot er en viktig fordel med 2-i-1, er at de er lette og tynne, påpeker Jørgensen. 

den lave vekten går likevel ikke på bekostning av skjermstørrelsen, som ofte er mellom 12 og 14 tommer, med andre ord samme lik størrelse som "vanlige" laptoper.

2. Kan brukes til mer

Design og fleksibiliteten gjør 2-i-1-PC-er til et godt alternativ for de som ønsker seg både nettbrett og laptop, men som vil begrense antall enheter. 

PC-en kan brukes som en vanlig laptop, eller velg å benytte touchskjermen, ikke ulikt  iPaden eller nettbrettet.

3. Tilstrekkelig ytelse

2-i-1-PC-er er hybrider bestående av det beste fra flere verdener, og kombinerer nett design fra nettbrettene sammen med innmaten til en laptop.

Dersom du velger å investere du i en toppmodell, slik som HP Spectre x360, får du en tynn og lekker PC med god ytelse.

4. Batteri hele dagen

De fleste nettbrettene har lang oppetid, og en 2-i-1-PC-ene har ikke dårligere batterikapasitet, snarere bedre. Og lang batteritid verdsettes blant studenter da det sjelden er stikkontakter til plassene i forelesningssalen. 

De bedre hybridene gir deg god størrelsen og fleksibiliteten som ikke går utover hverken maskinens batteritid eller kraft.

VIDEO: Se en student teste 2-i-1 PC

Innhold produsert av VG Partnerstudio for Komplett.

Opprettet: 31.07.2017

Sist oppdatert: 31.07.2017