Prismatch*Prismatch*

En skikkelig grill hører sommeren til, men hvilken er best for deg? Stor eller liten, gass eller kull, og hva slags tilbehør er greit å ha? I videoene under gir vi deg smarte tips og enkle triks som kan gjøre grillvalget lettere.

Grill med Jørgen!

Vi har laget tre korte videosnutter som tar for seg litt mer rundt valg av grill og tilbehør. Hvor stor grill trenger du, hva slags type og hva kan det være lurt å tenke på? I tre korte avsnitt gir Jørgen deg flere gode tips å ta med seg inn i grillsesongen.

Gass eller kull? 

En kullgrill vekker til live gode sommerminner, og for mange er det bare én ting som gjelder: Den særegne smaken når kjøtt møter flammer og kull. Gassgriller er ofte både større, raskere og enklere i bruk en kullgriller. Med en stor gassgrill har du også fordelen av flere brennere, som gir mange grillsoner og mulighet for indirekte grilling.

La sjefen bestemme

Er du fortsatt i tvil om hva slags grill du skal velge; kjenn litt på sulten, lytt til magen og stol på magefølelsen – den vet hva den vil ha. Riktig grill gjør sommeren komplett.

YouTube Video -
YouTube Video -
YouTube Video -

 

 

 

Stor kapasitet til grillfesten

Når man inviterer til grillfest er det viktig med god kapasitet! Denne ekslusive grillen har stor grillflate og mye utstyr, så du uten problemer kan tilberede store mengder mat. Fire brennere er også ypperlig for indirekte grilling og grilling med flere temperaturer samtidig. Med en sidebrenner vil du i tillegg ha muligheten til å tilberede poteter, saus eller annet tilbehør.

Familiegrillen

Landmann Triton er en gjennomtenkt gassgrill i god kvalitet. Rist i kraftig støpejern gir en jevn varme og kombinasjonen rist og varmerist gjør variert matlaging mulig. 3 brennere gjør den egnet for indirekte grilling og grilling med flere temperaturer samtidig.

Perfekt for balkongen eller hytta

Lett å bære med seg og tar liten plass. En stor gassflaske gjør Pandera perfekt for verandaen, hytta eller compingvogn/bobil. Med en liten gassflaske er den praktisk å bruke på både båtutflukten, den lille balkongen, bilutflukter og grilling i parken.

 

 

 

 

Hvordan griller man "direkte" og "indirekte"?

 

 

Direkte grilling 

Legg maten direkte over varmekilden (grillkull eller gassbrenner). Passer når du griller kyllingfilet, tigerreke, hamburgere, biffer og mindre kjøttstykker, som ikke skal grilles i mer enn maks 20 minutter.

Indirekte grilling 

Tenn kun de ytterste brennerne og plasser maten midt på grillristen, ikke direkte over varmekilden. Passer når du griller lammelår, kylling, oksemørbrad, kalkun, ribbe og andre større steker som skal stekes i mer enn 20 minutter.