Hvordan velger du ny stekeovn og platetopp? 

Kjøkkenet er familiens samlingspunkt i hverdagen. Ikke bare tilbringer vi mye tid på kjøkkenet, det er også her vi sørger for at alle får i seg den smakfulle og næringsrike maten de trenger hver dag. Da er det viktig at kjøkkenutstyret er i orden. 

For deg som er på utkikk etter å oppgradere platetoppen og ovnen hjemme, er det mye å velge mellom. Les videre for tips og råd om hvilke ting du bør tenke på.

 

Vær kreativ med størrelse og plassering 

Mange tenker kanskje at de er låst til faste standardmål når det gjelder ovn og platetopp, men du har faktisk stor fleksibilitet når det gjelder valg av både størrelse og plassering. 

Velg rett platetopp 

Platetopper kommer med egne strømtilførsler og styringspanel, dermed kan de plasseres uavhengig av stekeovnen. Kombiner den platetoppen du ønsker deg mest med den ovnen som har akkurat de funksjonene du er ute etter, og du får et unikt kjøkken skreddersydd for dine behov. Mange nye enheter med spennende funksjoner kan også passe fint inn i et standard Ikea-kjøkken, for eksempel. 

I dag får du platetopper med bredder på 30, 60, 85, 90 eller 120 centimeter. Standardmålet er 60, men det er verken komplisert eller vanskelig å bytte ut den platetoppen du har i dag med en som er bredere. 

Enkelt å bytte 

Når du kjøper platetoppen, følger det med en detaljert oppskrift på hvordan du merker opp og skjærer ut plass til den. Dette kan enkelt gjøres med minimale inngrep i den kjøkkeninnredningen du allerede har. Dermed trenger du ikke være redd for å sette inn en større platetopp en den du bruker i dag. 

Så hvordan velge riktig? Dette bør du vite om platetopp og stekeovn før du velger.

 

YouTube Video -

 

Ovner som vasker seg selv 

Komplett har også et svært godt utvalg av stekeovner. Mange har flere avanserte programmer og funksjoner, men husk at det er flest hverdager. Velg en ovn som har de egenskapene du trenger til å lage den maten dere spiser mest til hverdags. 

Et forholdsvis nytt ovnsprogram som virkelig vil spare deg for tid og arbeid, er såkalt pyrolyse. Velger du en ovn med pyrolyse, trenger du aldri å vaske den. Den vasker seg nemlig selv. Hvem i familien som skal skrubbe ovnen, blir aldri et diskusjonstema igjen. 

Selvrensende ovn 

Pyrolysen fungerer slik at ovnen varmes opp til hele 500 grader. Den varme temperaturen brenner bort alt smuss og fett, og etterpå er det bare å tørke bort asken. En spesiell katalysator filtrerer bort all lukt som oppstår under programmet. 

En litt rimeligere ovnsmodell kommer med et belegg som gjør at den er enkel å rengjøre, men den renser seg ikke selv.

YouTube Video -

 

Fleksible soner på platetoppen 

Når det gjelder platetopper, kan du velge mellom klassisk, keramisk og induksjon. Hos Komplett finner du et bredt utvalg av platetopper. 

Keramisk topp har en flat overflate, slik at gryter og panner står helt stødig, og er lett å holde ren. 

Hva er induksjon? 

Induksjonstopper er basert på magnetisme. Disse toppene er svært brannsikre og barnevennlige ettersom det kun er kokekaret, og ikke selve platen, som blir varm. De krever kokekar med magnetisk felt, det vil si gryter og panner av jern eller stål. 

De fleste kan bruke mye av det de allerede har, det er ikke nødvendig å kjøpe spesialutstyr. Du kan enkelt teste om kokekarene dine kan brukes på induksjonstopp, ved hjelp av en liten magnet, for eksempel en kjøleskapsmagnet. I tillegg er det ofte merket under stekepannen eller gryten hvis den kan brukes på induksjon.

 

 

Fleksibel koketopp

Den nye løsningen med fleksi-soner på induksjontopper gir deg enda større valgfrihet. Disse har kokesoner i ulike størrelser og fasonger, samt store kokesoner. Da kan du flytte rundt på grytene og pannene etter behov. 

Eksempelvis kan også to mindre soner enkelt fungere sammen som én stor. Temperaturen vil være den samme over hele den doble sonen, slik at du kan bruke store gryter og panner til å lage mye mat om gangen.

Dette kan være gull verdt ved større middagsbesøk, eller kanskje du ønsker å lage mye mat om gangen for å fryse ned porsjonspakker som du kan ha i bakhånd til spesielt travle dager. 

Fleksi-sonene er også praktiske hvis du har barn rundt deg når du lager mat. Grytene kan enkelt skyves innover på platetoppen for å sikre dem mot små hender, uten at du forsinkes i matlagingen.

 

 

Ekstrafunksjoner for en enklere hverdag 

Flere ekstrafunksjoner er laget nettopp med dette formål: å gjøre hverdagen enklere. Du får for eksempel ovner med 4D-varmluft, som gir jevn varmefordeling i hele ovnen og hjelper deg med å oppnå best mulig resultat med steking og baking.

Det siste nye

Det finnes programmer som kan analysere luftfuktigheten inne i ovnen, eller du kan stille inn hva slags type kjøtt du skal steke, og ovnen tilpasser automatisk stekingen etter dette. Et integrert steketermometer hjelper deg med å måle den optimale kjernetemperaturen av steken og grillmat. 

Andre spennende funksjoner kan være hurtigoppvarming, tidsstyring, booster-effekt, stop&go, varmholdingsfunksjon og sikkerhetsutkobling. Eller hva med et TFT-display, som gir deg brukervennlig betjening av ovnen med tekst og symboler?

Sett deg godt inn i hvilke egenskaper og funksjoner du finner i den ovnen og platetoppen du har sett deg ut, slik at du er sikker på at du finner de løsningene som dekker akkurat dine behov best. 

Klikk her for å se på platetopper hos Komplett. 
Klikk her for å se på ovner hos Komplett

Ønsker du heller en enhet med ovn og platetopp i ett? Se utvalget av komfyrer hos Komplett.

Opprettet: 18.08.16

Sist oppdatert: 15.01.19