Guide til hvilken MacBook du bør velge

Guide til hvilken MacBook du bør velge

Publisert 20. jun. 2019 12:58, Oppdatert 09. jan. 2020 14:52

Skal du kjøpe ny bærbar Mac, men lurer på hvilken MacBook du bør kjøpe? Enten du er student eller vil ha en fresh laptop hjemme, her er guiden som trolig gjør det enklere å velge MacBook i 2019.

MacBook, MacBook Pro eller MacBook Air hva er egentlig forskjellen? I tillegg til dine behov til spesifikasjoner vil trolig også lommeboka spille en rolle. Her får du en enkel oversikt over fordelene med de vanligste modellene og våre mest populære bærbare Mac-er.

MacBook Air – Lett og lekker for folk på farta

Lav vekt og tynt design er hovedgrunnene til at dette er en populær PC. Air er den minste versjonen av de bærbare maskinene fra Apple, og har lang batteritid på inntil 12 timer. Denne minsten er skapt deg som flyr i møter eller mellom lesesalene på campus, og har behov for en rask oppstart fremfor heftig ytelse. I tillegg er ikke prisen avskrekkende.

Oppgradert skjerm

Du vil merke forskjellen med fire millioner piksler i en lekker innpakning. Den høye oppløsningen på 2560x1600 gjengir detaljene med naturtro bilder som vil imponere de fleste. Nye kunder kan glede seg over 48 % flere farger enn tidligere, tross smalere og nettere design.

For underholdning på veien

Det er ingenting å utsette på lyden og dette er den ideelle PC-en for de store lydopplevelsene. Apple lover dobbelt så kraftig bass i de videreutviklede stereohøyttalerne. Lyden vil virke oppslukende når du koser deg med dine favorittserier og streaming av filmer.

Sikker innlogging og shopping

Med fingeravtrykket som din innlogging, låser du raskt opp laptopen i tillegg til at det gir en ekstra sikkerhet. Med Touch-ID-teknologien, kan du i tillegg shoppe med Apple Pay og med ett trykk på sensoren på din MacBook Air.

MacBook Air er den mest populære Mac-en, i en lekker innpakning.

MacBook – God nok for de fleste

MacBook ble introdusert for første gang i 2015 og har vært populær fra dag en. I 2017 fikk MacBook en større oppdatering, og nå i 2019 er det faktisk den nyeste MacBook-en som har lavest vekt av alle de bærbare maskinene til Apple, med en vekt på under 1 kg. Tross i at vekten gikk ned, gikk ytelsen opp, og dette er en kraftig lettvekter der du ikke må la deg lure.

Årsaken til den økte ytelsen gir også flere valgmuligheter ved kjøp av disse PC-ene. Her får du mer kraft enn det var i den forrige versjonen og du kan velge mellom 3-, i5- eller i7 Intel Core-prosessorer, som leverer inntil 20% bedre ytelse og 3,6 GHz Turbo Boost. I tillegg lover Apple opp til 50 % raskere lagring på SSD.

Kun USB-C

En ulempe med MacBook er at den bare kommer med en USB-C-port for strømlading og dataoverføring. Til gjengjeld er den rask og praktisk med opptil 5 Gbps for rask kobling med dine enheter som skjerm, iPhone, powerbank eller lading.

Lydløs kraft

Du slipper lyden av irriterende vifte med din nye MacBook. Med varmeavledende teknologi kombinert med lavt strømbruk, har Apple laget en serie med maskiner uten vifter. I tillegg får du et bedre batteri enn tidligere modeller som gir deg 35% økt kapasitet.

God nok for de fleste

En rask og pålitelig maskin som gir god batteritid på inntil 10 timer. Kategorien er populær på grunn av den nye styreflaten Force Touch som lar deg utføre ulike handlinger i ulike apper samtidig, uten å løfte eller flytte fingeren. Denne er ideell for deg som synes MacBook Air blir for enkel og ikke ønsker å investere i PRO-utgaven.

MacBook kjennetegnes ved lav vekt og høy ytelse

MacBook Pro – når kun det best er godt nok

På jakt etter klassens råeste laptop? – da er MacBook PRO overlegen. Navnet skjemmer ingen, og denne PC-en når absolutt opp til forventningene.

MacBook Pro er en kraftpakke av en laptop, og siste generasjon Pro er utstyrt med de nyeste prosessorene fra Intel med opptil 8 kjerner. Sammen med Turbo Boost leverer Pro 5.0 Ghz på 15 tommeren. Dette gir blant annet 40% raskere rendring sammenlignet med 4-kjerners prosessor, og er spesielt tidsbesparende for deg som jobber med å klippe levende bilder.

Åpne opp øynene for grafikk

Også denne er selvsagt utstyrt med Retina-skjerm med naturtro bilder som imponerer. En separat grafikkprosessor med navn Radeon Pro Vega sørger for stabil ytelse under krevende oppgaver som rendring av dine små og store filmprosjekter med 128 MB eDRAM.

MacBook Pro er et profesjonelt verktøy for de kreative