Ung mann hopper på skateboard ned en trapp i en skatepark

Vi tester nye DJI Osmo Actionkamera

Publisert 15. mai 2019 16:05, Oppdatert 09. jan. 2020 14:52

Perry Pindsle (26) jobber i Customer Care på Komplett på dagtid og er en aktiv fyr privat. Han har prøvd flere actionkameraer på snowboard og da han skatet tidligere. Han var først ute med å prøve det flunkende nye kameraet fra DJI i skateparken i Sandefjord.

Mye rykter rundt nye Osmo Action

Da DJI kjøpte opp den svenske kameraprodusenten Hasselblad i 2017 startet også reisen med kamerasatsningen som vi ser i dag. DJI Osmo Pocket kom i fjor og nå i mai 2019 kom nyheten DJI Osmo Action, som er skapt nettopp for å ta opp og dele actionfylte opplevelser. Sammen med EIS sørger RockSteady-funksjonen for stabile bilder selv når det er mye action. Dette imponerte også vår tester, Perry Pindsle.

DJI har levert kameraer med stabiliseringsteknologi til filmindustrien frem til nå, men nå blir funksjonen allemannseie i form av teknologien RockSteady.

 

Perfekt kamera for norske forhold

Kameraet tåler vær og vind og er derfor velegnet for norske forhold. I følge produsenten tåler kameranyheten kulde ned til – 10 og er vanntett ned til 11 meter.

Når vi spør Pindsle hva som var det første han la merke til da han testet kameraet, svarer han at det var slående enkelt å navigere seg rundt på kameraet.

 

 

Hva likte du best med det?

– Da jeg fikk det i hånda syntes jeg det var veldig kompakt og jeg likte «interfacen» da det var super enkelt å navigere. Det er også et stort pluss at jeg kunne filme i 4K og 60 fps, og det samtidig som RockSteady-funksjonen var på.

 

Synes du navnet på funksjonen, RockSteady var treffende?

– JA, absolutt, den var overraskende bra. For eksempel skatet vi i en trapp. Det ble mye knall og fall men filmen ble helt uten hakk eller skurring.

 

Hvem bør kjøpe dette kameraet?

– Jeg synes det kan funke til alt. Det er et veldig bra tur-kamera samtidig som det kan funke til alt av idrett og ekstremsport. Siden kameraet er vanntett passer det perfekt for norske forhold og for eksempel snowboard, for min del.

 

Bra pris og enkelt i bruk

Med intuitivt system er Osmo Action perfekt som første kamera. Prisen blir i tillegg lavere enn tilsvarende kameraer hos konkurrentene.