Konfirmant foran sin selvbygde Gaming-PC kjøpt med konfirmasjonspengene

Konfirmanten bygget sin egen drømme-PC

Publisert 05. mai 2019 18:43, Oppdatert 09. jan. 2020 14:52

Ola Johan Ranvik var ikke i tvil da konfirmasjonen nærmet seg, pengene skulle brukes til PC. Bidraget fra konfirmasjonsgjestene var nok til å kunne kjøpe guttegjengens feteste PC, en Gaming-PC skreddersydd for nettopp hans spillfavoritter.

Vi ble med 10. klassing, Ola Johan Ranvik, på gutterommet for å se PC-en han bygget selv for konfirmasjonspengene. Som mange andre ungdommer drømte Ola lenge om en heftig gaming-rigg med god ytelse. Da konfirmasjonen kom, falt valget på Komplett og en PC-i-deler, som han bygget helt selv. Et år har gått, og nå anbefaler han kommende konfirmanter om å gjøre det samme.

Ola bygget Gaming-PC med penger fra konfirmasjonen, her deler han sine erfaringer

Hva så du etter ved valg av PC?

– Jeg hadde et budsjett jeg måtte følge og ville ha en bra PC til 13-14.000 kroner. Jeg ville ha en PC som var egnet til gaming, redigering og som selvsagt også kunne brukes til skolearbeid.

Hvorfor valgte du en PC-i-deler?

– Det frista med en PC som var tilpasset meg og mine spill; Counter-Strike, Overwatch og litt Fortnite, og så liker jeg fargekombinasjonen i rødt og sort.

Hvordan gikk du frem?

– Jeg så en del på YouTube og lærte meg litt før jeg kjøpte, i tillegg fikk jeg litt hjelp. Valg av grafikkort og RAM er viktig for meg som gamer. Jeg satte inn CPU først, og så inn med hovedkort etter dette.

Var det vanskelig å skru din egen PC?

– Ja, litt vanskelig var det, men jeg har lært sykt mye og det var veldig gøy. Nå som jeg har gjort det en gang vil det gå mye fortere å bygge ved en eventuell neste gang. Nå kan jeg også hjelpe kompiser som skal bygge.

VERDT PENGENE:Ola har merket stor fremgang i gamingen etter at han oppgraderte fra laptop til Gaming-PC

Ønskelisten til konfirmanten

Det er ingen hemmelighet at gavene er en viktig del av konfirmasjonen, og dagens konfirmanter ønsker seg ofte penger i gave for å spare til noe dyrt som PC eller moped. Ola forteller at han hele tiden var tydelig på hva han ønsket seg. Sammenlignet med hva flere av kompisene brukte konfirmasjonspengene til, er PC en varig spleisegave han har mye glede av daglig.

På Komplett selges det et betydelig antall gavekort både vår og høst som følge av konfirmasjonene. Det fine med gavekort er at du velger beløpet du vil bidra med selv og at onkler og tanter kan bidra til gaveønsket i tillegg til foreldrene, som gjerne spytter inn et høyere beløp.

Fortalte du gjestene hva du ønsket deg?

- Jeg fikk penger, men alle visste at jeg ønsket meg PC og ville bruke pengene til det.

Hva kjøpte kompisene dine med sine konfirmasjonspenger?

- Mange brukte det på dyre klær, mens andre kjøpte moped. Bare noen få kjøpte seg PC som meg.

Har PC-en hjulpet deg til å bli en bedre gamer?

- Ja mye! jeg satt på laptop før, men den slutta å virke, og det er en stor forskjell. Jeg har merka kjempestor fremgang i gamingen.

Har du noen tips til årets konfirmanter som ønsker seg en heftig Gaming-PC?

- Vit hva du skal ha. Sett deg inn i de ulike komponentene før du kjøper, så det ikke blir bomtur. 

Hadde du klart å bytte ut deler nå hvis du fikk behov for å oppgradere?

- Ja, nå som jeg har bygget PC-en selv vil det være enkelt å oppgradere.

OLAS TIPS: Sett deg inn i de ulike komponentene og vit hva du skal ha før du kjøper deg PC. 

Bygge selv med PC-i-deler

Det er enklere å bygge din egen PC enn du tror, gøy er det også. Komplett har laget en bygg din egen pc film på hvordan du bør gå frem, og du må gjerne kontakte vårt kundesenter underveis hvis du er i tvil. Asbjørn Tollnes jobber som produktansvarlig på Komplett-PC og har følgende tips for deg som skal bygge din egen PC:

  1. Se en video først, så slipper du å finne ut av alt selv.

  2. Bruk en magnetisk skrutrekker. Magnetismen påvirker ikke komponentene, og løse skruer som blir liggende igjen i maskinen er ikke bra.

  3. Monter prosessor og minne i hovedkortet først, før du monterer hovedkortet inn i kabinettet.

  4. Tenk på vifteplassering, slik at du har omtrent like mange vifter som drar inn luft som ut. Ta gjerne inn luft foran eller i bunnen og luft ut bak og på toppen.

  5. Ikke bli redd om den ikke starter på første forsøk, det er nok bare en løs kabel et sted.

  6. En Komplett-PC kan være en god plattform å bygge videre på om noen år, så du kan for eksempel "jukse" første gang og så bytte ut komponenter senere.

Om Komplett-PC

Komplett har et bredt utvalg Gaming-PC-er skreddersydd for ulike spill og i alle prisklasser. Utvalget er stort og konfirmanten får garantert heftig ytelse med markedets siste og nyeste komponenter. Alle PC-ene fra Komplett består av deler som garantert jobber bra sammen i en vanntett konfigurator. Det er innmaten i en PC som drar opp prisen, men ved å legge litt penger i disse vil du ha en PC som kan vare i flere år. 

På Komplett bygger vi mer enn gjerne PC-en for deg. Det koster ikke mye mer, og er en ekstra trygghet for deg med ti tommeltotter eller som ikke har interesse av å gjøre jobben selv. 

Her ser du alle Komplett-PC-er vi kan bygge for deg