Prismatch*Prismatch*
Google Home på kjøkkenbenken

Kom i gang med Google Home på norsk

Publisert 14. jan. 2019 13:35, Oppdatert 09. jan. 2020 14:52

Hei, Google, gi meg en enklere hverdag. Assisterende høyttalere, kommer i flere varianter. Interessen for Google Home har vært stor og nå snakker den norsk. De er enkle i bruk, og du trenger kun en app, Google-høyttaleren og WiFi-nett for å komme i gang.

Høyttalerne vil alltid være klare til å ta imot dine ordrer så lenge de er koblet til strøm og nettverk, og du vekker dine nye høyttalere til liv ved å alltid starte din beskjed med «Hei, Google» eller «OK Google». Alle utgavene har i tillegg manuelle knapper dersom du ikke ønsker å rope ut eller det er mye støy i rommet.

Også andre smarte høyttalere kan lystre dine oppdrag gjennom Google Assistenten. JBL Link er en serie lydprodukter der Google Assistant er klar til å befale deg. Perfekt dersom du ønsker å supplere de øvrige høyttalerne med enda mer godlyd i heimen. Men hva bør du bruke Google Home til? Her får du noen tips til hvordan Google Home kan gjøre din hverdag enklere.

En god morgen med Google Home

Hva med å bli vekket av din favorittlåt eller lyden av bølgeskvulp? Den riktige lyden kan gi deg en myk og riktig start på dagen. Etter litt enkel installering kan du si «god morgen Google, fortell meg om min dag», og vipps får du vite nyttig info om den kommende dagen. Assistenten vil da gi deg dagens gjøremål, været og trafikkstatus allerede før du står opp av sengen.

Les også: Robotstøvsugeren alle elsker

La Google Home underholde deg

Du kan si et konkret låtvalg til assistenten, eller oppgi enkelte ord i teksten dersom du ikke husker navnet på sangen. Legg til din favoritt innen musikkstrømming, som for eksempel Spotify, og assistenten vil velge denne tjenesten når du kommer med musikkønsker.
Usikker på hva du vil høre? Du kan be Google hente frem en sjanger etter et tema så du kommer i rett stemning. «Hei, Google spill avslappende bakgrunnsmusikk.»

Google Home kan selvsagt gi deg nyheter, podcast eller spille av rett kapittel i din lydbok. Perfekt når du har hendene fulle eller sitter godt plantet i sofaen. Og det er ikke bare du som kan gi beskjeder til Google Home. Du kan trene opp assistenten til å kjenne igjen opp til 6 stemmer, perfekt for familier som har flere brukere.

Se TV med Chromecast via din Google

Spill av innhold fra andre enheter til TV med hjelp av Google Home. I appen setter du opp din nye høyttaler sammen med chromecasten eller Apple-TV du bruker til å streame ditt TV-innhold. La assistenten finne frem din favorittserie, og snurr film mens du sitter godt i sofaen. Du kan selvsagt også spille YouTube-klipp og annet innhold med stemmestyring.

På utkikk etter nytt TV? Velg rett TV for deg

God hjelp på kjøkkenet

På kjøkkenet er Google Home praktisk av flere grunner. Be Google om hjelp og få oppskriften opplest når du står med hendene fulle av deig, «Hei, Google hva er neste ingrediens?» eller be assistenten vise deg en film med fremgangsmåten fra for eksempel YouTube på din mobil eller nettbrett. Google kan selvsagt også ta tiden, «Hei, Google hvor lenge skal en omelett steke?».

Gikk det for fort? Da kan du be Google gjenta innholdet ved å si «OK, Google. Si det på nytt». Ble det godt resultat? Oppskriften vil vises i appen under dine aktiviteter, så du kan se og lagre oppskriften for kommende kokkeleringer.

Påminner og nedtelling

Det er mange praktiske funksjoner med din assistent. Bruk den til vekkeklokke, nedtelling og andre alarm-funksjoner. Er du en vims som ofte mister telefonen, kan den hjelpe deg med det også. Du må vel og merke ønske denne funksjonen i appen i forkant.

Styr ditt smarte hjem

Jo flere smarte produkter du har i ditt hjem desto mer hjelp kan du få. Ikke alle er kompatible med Google Home, men vi har samlet noen av dem som er det på denne siden her. For eksempel kan du be assistenten åpne døren når du ser i sikkerhetskamera at gjestene kommer, eller du kan be om hjelp til å slå av lyset hver dag etter et visst klokkeslett.

Les mer om Google Home her.

Google Home med IFTTT

IFTTT står for if this, then that. Kort fortalt dreier det seg om en forhåndsbestemt kjedereaksjon med din elektronikk. I appen kan du be flere av dine dingser lystre akkurat som du vil, og det med korte kommandoer. De ulike produsentene har en mengde produkter som passer til dine rutiner. Du kan for eksempel sørge for at lyset dimmes, TV-en skrues av, døren låses og vekkeklokken settes på 06:30. Alt dette skjer når du gir den korte kommandoen: «Hei, Google, det er kveld».

Du vil trolig bli overrasket over alt du kommer til å bruke assistenten til.