Et par som tester ut DJI Osmo Pocket

5 grunner til hvorfor kjøpe DJI Osmo Pocket

Publisert 19. des 2018 11:44, Oppdatert 09. jan 2020 14:52

Glad i film og fart? DJI Osmo Pocket er det ultimate portable kameraet som kan bli med deg på alt som er moro. Osmo Pocket tar film og bilder av høy kvalitet, så du enkelt kan dele dine minner i høy oppløsning. Pocket er bokstavelig talt perfekt å ha i lomma, og gjengir verden slik du ser den. Kjenner du til dronekameraet DJI Maverick Air? Da vil du elske morsomme Osmo Pocket, et kamera som er lekende lett å bruke.

1. Superhendig format for store øyeblikk

Det lille, store kameraet er praktisk å ha med seg i lomma, med litt over 12 cm og en vekt på kun 116 gr. Osmo Pocket er en miniatyr sammenlignet med andre kameraer i «gimbal-klassen». Et medfølgende, praktisk etui gjør den ekstra enkel å ta med, praktisk når du ser blinkskuddene foran deg. Etuiet kan benyttes selv med mobilen tilkoblet slik at kameraet er godt beskyttet.
Ikke la deg lure av størrelsen, denne lille rakkeren leverer bilder og film i 4K oppløsning med 60 bilder per sekund (fps). Er du viderekommende innen foto og film, er det mange muligheter for å gjøre innstillinger utover gode auto-innstillinger og filmfunksjoner.

     

2. Stabilitet ut av annen verden

Videokamera med «gimbal» har vært på markedet lenge, men Osmo Pocket leverer stabile filmer og bilder i miniformat, og det til en pris som passer for folk flest. Med tre akser roterer kameraet og gir optimal stabilisering når du beveger deg. Panorama-funksjonen lar deg dele den spektakulære utsikten akkurat slik du ser den.

Tracking-funksjonen bare MÅ prøves. Active Track lar deg markere et objekt som beveger seg i bilder, som for eksempel en hund eller kompisen din. Kameraet vil følge og zoome inn og følge hovedpersonen i filmen uten å flytte kameraet, som vil være i fokus gjennom hele filmen. Fast Track er en annen nyttig funksjon som gjenkjenner ansikter for fokus og klare bilder av ansikt i fart.

Les også: Kom i gang med Google Home på norsk

3. Enkel redigering

Du kan redigere direkte på den lille LCD-skjermen, men ved å koble til mobilen går redigeringen enda enklere på større skjerm. En annen funksjon som er perfekt for sosiale medier er appen Mimo. Dette er en modus som lar deg filme for Instagram i kvadrat, klippe, legge på effekter og alt annet vi elsker å gjøre med bildene før vi bretter dem ut i sosiale medier.

KOBLE TIL MOBILEN: Ved å koble mobilen til Osmo Pocket får du større skjerm og kan enkelt redigere bildene dine. FOTO: DJI

4. Proffe innstillinger

Med proff-innstillinger kan du selv justere bildestørrelsen ytterligere opp om ønskelig, og helt opp til RAW-format. Du kan i tillegg selv velge bort automatiske innstillinger og angi ISO, blenderåpning og lukketid selv. I tillegg får du med en rekke nyttige innstillinger som lar det utøke bruken av kameraet som NightShot, som er perfekt for filming under dårlige lysforhold.

5. Lett å dele dine opplevelser

DJI har skjønt at vi elsker å dele våre opplevelser i sosiale medier og du vil derfor kunne stille inn til filming med kvadrat-format. Story Mode lar deg lage snutter med filtre, design og lydspor som tryller dine filmer om til proffe. Film i 2 timer i 4K eller enda lenger med lavere oppløsning.
Stig Johannessen, Sosiale Media Koordinator på Komplett, har allerede testet det lille kameraet og skulle gjerne hatt dette privat også.

Anbefales: Slik velger du riktig hodetelefoner

Hva ville du brukt dette til?

– Osmo Pocket er som skapt for influencere, og flere bloggere har gitt kameraet gode skussmål. Det er ikke vanntett uten tilbehør, og kommer derfor i tillegg til actionkameraet fra GoPro for min del. Det er litt ulik bruk mellom de to kameraene. Ja takk, begge deler, sier jeg.

TILBEHØR: Med tilbehør som Controller Wheel kan du kjapt bytte mellom ulike moduser og gjøre en presis justering av gimbal. FOTO: DJI