Spotify-triksene du trenger å vite om

Spotify på menyen for jul- og nyttårsfesten

Publisert 23. nov. 2018 13:31, Oppdatert 09. jan. 2020 14:52

Spotify har blitt en viktig del av underholdningen, og med over 50 millioner brukere spredt rundt om i verden er streamingen av julemusikk allerede godt i gang. Her er tipsene som lar deg få maks ut av julemusikken.

Tips og triks til bedre strømming

Hvordan loope en spilleliste?

Det er gørr når spillelisten er tom og gjestene begynner å tukle med musikkvalget. Ved å aktivere «Autoplay» vil Spotify fortsette å spille låter fra lista selv om du har spilt deg gjennom låtutvalget.

Slik gjør du det:
Velg «Home» > innstillinger > «Playback» > Skru på «Autoplay»

Fjern pausene

Når nyttårsfesten er i gang vil du trolig legge merke at det blir en unaturlig pause mellom låtene. Pausen kan være lang nok til at danseløvene stopper opp og tro de må bort å velge ny låt. For god flyt på dansegulvet bør du skru på funksjonen «Gapless playback».

Slik gjør du det:
Trykk på «Home» > innstillinger > «Playback» > Skru på «Gapless playback»

Spotify for hele familien i juleferien

Familieabonnement kan lønne seg, det er nemlig ikke mye ekstra du trenger å legge ut for å få resten av gjengen inn i samme abonnement. For kun 169,- ekstra kan du registrere opptil fem familiemedlemmer inn på samme abonnement. Selv om man deler abonnement vil hvert medlem ha sin egen konto, med tilhørende spillelister, som trolig vil glede tenåringene. Hele familien unngår med andre ord å få anbefalt Marcus og Martinus fra lydhistorikken til småsøsken. I tillegg unngår du påvirkning når andre i huset pauser låtene.

Slik lager du familiekonto

Gå inn på spotify.com/family og «Get started», PS du må logge deg inn dersom det ikke er gjort.
Når du har kommet deg inn på familie-siden finnes det flere ledige plasser merket med «empty slot», du tildeler den ledige plassen til et familiemedlem ved å klikke på en av disse.

Videre vil den valgte brukeren få en invitasjon via link på mail, denne kan også kopieres og deles via andre kanaler som egner seg mer for de yngste. Den du deler med vil bli bedt om å logge på for så å klikke på «Redeem».

Les også: Spill jula inn med familien

Endre lydkvaliteten

Visste du at Spotify tilpasser lydkvaliteten ettersom dekningen endrer seg? Når du lytter til musikk på offentlig steder betaler du ofte for databruken. For å unngå høy mobilregning vil du kanskje tone ned lydkvaliteten. Det motsatte er trolig tilfellet når du er logget på et Wi-Fi nettverk, da ønsker du trolig å øke kvaliteten.

Slik gjør du det for å tilpasse streaming:
Velg «Home» > Innstillinger > «Music Quality» > «Streaming» > Velg mellom Automatic, Low, Normal, Hih eller very High

Slik gjør du det for å tilpasse nedlastning:
Velg «Home» > Innstillinger > «Music Quality» > «Download» > Velg mellom Normal, High eller Very High.

Spotify spiller jula inn

Spotify merker selvsagt juletrykket, og har selv lansert sin årlige nyinnspilling av julesanger. Lista er perfekt for deg som vil ha en ny variant av kjente slagere, men ikke alle versjonene er like vellykkede. De gamle jule-hitsene er tolket av utvalgte artister, der noen er mindre kjente for oss nordmenn. Tolkningene er spilt inn på nytt i studioene til Spotify i Nashville, New York og London. Lista heter Spotify Singles: Christmas Collection, og er enkel å søke opp.

 

Lyst til å lage spillelister med kompiser?

Slik gjør du det:
Velg «Your Library» > Playlists > Velg en spilleliste du har laget eller lag en ny liste > Trykk på de tre prikkene øverst til høyre i vinduet > Velg «Make collaborative»

Hør på Spotify sammen

Det er en rekke lydprodukter som støtter streaming av din musikk på Spotify. Behovet er selvsagt ulikt, men det er lite som skal til for å løfte lyden når den skal deles med andre.

Billig og grei lyd

Ditt TV kan brukes som høyttaler. Lydkvaliteten svinger selvsagt en del mellom de ulike TV-typene, men med en rimelig Chromecast får du disko i stua for noen hundrelapper. Når du først skal kjøpe en Chromecast, bør du trolig investere i en Chromecast Ultra som lar deg streame serier i 4K-kvalitet. Men dersom den i hovedsak skal brukes til musikkstreaming klarer du deg langt med en Chromecast (3.generasjon) til nesten halve prisen.

 

   

Enkle høyttalere som sprer låtene

På Komplett finner du et bredt utvalg høyttalere, fra enkeltstående og portable høyttalere til mer avanserte Hi-Fi anlegg. Se vårt utvalg av høyttalere her.

Multiroom med Spotify

For deg som er på jakt etter å streame i flere rom, er konseptet multiroom genialt. Komplett har flere ulike merker som leverer denne tjenesten: Sonos, Yamaha, Bose og Divoom er noen av våre lydanlegg der du enkelt kan streame fra Spotify, for å nevne noen. Her er det i grunn bare design og lommebok som avgjør hvilken serie og antall høyttalere du går for.

Disco i stua

Glad i en fest og alle effektene som hører til? Discokule er jo gøy, men hva med lyseffekter anno 2018, nemlig smarte lys? En discokule må gjerne rigges opp og ned og blir liggende i boden. Smarte lyspærer fra Philips Hue kan du ha glede av hver dag, hele året. Med en startpakke fra Philips kan de smarte pærene gå fra normalt, hvitt lys til partymode i freshe farger i over 16 millioner nyanser.
Philips Hue kan brukes til betydelig mer enn en vanlig discokule, da den blant annet kan pulsere i takt, sende ut strobe-belysning og fade, i det hele tatt visualisere musikken som en ekte lysmester ville gjort det. Det er bare fantasien som setter stopper for hvilke muligheter du har til å lyssette hjemmet. La Hue foretrekke spill- og filmopplevelsen eller sett på «appen for automatisk soloppgang», alt etter dine ønsker.

   

Styr lysshowet med apper

Det finnes over 800 eksterne apper som kan styre smart-pærene. Philips anbefaler selv et knippe av disse appene for fest. Her har vi hentet ut noen, da listen er lang.

Tre utvalgte apper fra appstore som vil ta festen til nye høyder

Light DJ Entertainment Effects
Dancing light Hue Edition
Hue Christmas for Philips Hue