Robotstøvsugeren som kommer til over alt

Robotstøvsugeren alle elsker

Publisert 02. nov 2018 12:50, Oppdatert 20. mai 2020 15:30
Xiaomi Roborock S5 Max robotstøvsuger Støvsugere

Xiaomi Roborock S5 Max robotstøvsuger

Hvit
Ikke på lager. 50+ stk. bekreftet sendingsklare 28.mai.2020
4 999,-

Har du lurt på å skaffe deg robotstøvsuger? Her er noen av funksjonene som gjør den smarte hushjelpen så populær.

– Jeg kan ikke se for meg hva den skulle gjort bedre: Den støvsuger når jeg har planlagt at den skal gjøre det, sender meg en notification når den er ferdig – og gjør rett og slett jobben sin veldig bra, sier Anders Grimstad, som jobber med teknologi- og plattformtrender i Schibsted.

TILFREDS: Anders Grimstad kan ikke forestille seg hva Roborock skulle ha gjort bedre, så tilfreds er han. FOTO: VG Partnerstudio

Smarte sensorer

– Støvsugeren har flere sensorer, som blant annet gjør at den ikke faller ned trapper. Sensoren på toppen lager et kart av rommet, som den planlegger ruten sin ut fra. Men sensorene ser ikke ledninger og annet rot, så det er greit å rydde småting bort fra gulvet.

Styres via app

I appen kan du gi støvsugeren et navn, og sette opp faste rutiner for støvsuging.

– I tillegg kan du markere områder av leiligheten inne i appen, og velge at støvsugeren skal rengjøre kun der. For eksempel kun på kjøkkenet, forklarer Grimstad.

FULL KONTROLL: Med denne appen kan du velge hvor roboten skal støvsuge og opprette faste rutiner. FOTO: VG Partnerstudio

God kapasitet

«Roborock» har en batterikapasitet på 2,5 timer, og den rekker å støvsuge inntil 250 kvadratmeter på én lading. Det er mer enn de fleste robotstøvsugerne på markedet.

– Og så snart den er ferdig, eller hvis den har lite batteri, kjører den tilbake til ladestasjonen.

Kan også moppe

En snedig tilleggsfunksjon er at denne roboten også kan vaske gulvet ditt. Du fyller bare opp vanntanken og fester en mopp på undersiden, og så drypper «Roborock» litt og litt vann ned på den, mens den sveiper over gulvet i boligen din. Perfekt til å fjerne ekstra skitt, men naturligvis ikke sammenlignbart med en skikkelig våtmopp.

Kommer seg over dørstokker

De fleste robotstøvsugere kan komme seg over små hindre i boligen, og det kan så klart også «Roborock». Dørkarmer på inntil to centimeter bruker å gå som en lek, og den kan også støvsuge tepper.

– Skulle den sette seg fast et sted, skrur den seg etter hvert av og sender deg en beskjed på mobilen.

INGEN HINDRINGER: Dørkarmer og tepper stopper ikke Roborock i å gjøre jobben sin. FOTO: VG Partnerstudio

Styr med Google Home

Har du Google Home hjemme kan du styre støvsugeren ved å snakke til høyttaleren – eller til Google Assistant-appen på telefonen din. Alt du behøver å gjøre er å koble robotstøvsugeren til Google Home i appen.

Anbefales: Kom i gang med Google Home på norsk