Chromecast – enkel streaming med app

Chromecast tredje generasjon

Publisert 26. okt. 2018 11:42, Oppdatert 09. jan. 2020 14:52

Slik fungerer Chromecast

Hvis strømming er nytt for deg, lurer du kanskje på hvordan det fungerer. Streaming, eller strømming på norsk begynner med avspilling fra en kilde som mobil, nettbrett eller PC. Når du velger «cast-symbolet» fra enheten sendes lyd og bilde via Chromecasten til TV-en den er koblet til. Du kan streame live eller velge ønsket opptak som også kalles «On demand».

 

SYMBOL: Slik ser «cast-symbolet» ut. FOTO: iStock

Alt styres med apper

Foruten selve Chromecastboksen trenger du tilgang til apper for underholdning, og de fleste av disse krever abonnement. På hjemmesiden til de aktuelle tilbyderne som eksempel: NRK, HBO, Netflix, Viaplay med flere, finner du basispakker med mulighet for å utvide, der kan du velge streaming som produkt. Når kundeforholdet er på plass, får du tilgang til underholdning over nett, og du kan se flere episoder i slengen eller spole over reklame.

Chromecast lar deg streame i 4K-kvalitet

Kvaliteten på serier og TV-underholdningen har blitt bedre, og dette gjelder kvaliteten på strømmingen også. Andre generasjon Google Chromecast Ultra leverer alltid beste bildekvalitet fra internett til ditt TV, også for deg som ikke har 4K-TV.

    

Kobles rett på flatskjermen

Google Chromecast er et rimelig produkt du enkelt kobler til bak TV-en i en av de ledige HDMI-utgangene. En magnet sørger for at du kan feste og gjemme selve boksen bak TV-en slik at den ikke trenger å være synlig.

Slik velger du TV som passer for deg

Enkel setup av din nye Chromecast

Du trenger ikke være et teknisk geni for å streame. Den er både enkel å installere og kjapp i bruk. Du kobler enkelt til Chromcasten i en ledig HDMI-inngang bak TV, kobler til Wi-Fi-nettverket og velger Chromecast i den appen du vil strømme fra, og vipps kan du nyte en bedre film fra Netflix. Og Hvis ditt nettverk er tregt, følger det med en nettverkskabel for enda raskere strømming av ditt favorittinnhold.

Med telefonen som fjernkontroll

Når underholdnings-appene er lastet ned til din iPhone eller Android telefon, er du klar for underholdning uten begrensinger. Velg blant kjente tilbydere som NRK, HBO eller Netflix og start avspillingen med et tastetrykk. Spol eller velg pause enkelt fra din mobil fra hvor som helst i hjemmet. Du trenger med andre ord ikke lenger lete etter fjernkontrollen hver gang du skal bytte underholdning.

Hva er nytt med 3 generasjon?

Nyheten er ute og tredje generasjon streaming er for salg. Google har gjort det igjen, i et enda lekrere design og hendig størrelse. Velg mellom calk eller grå-sort og la boksen blende inn med interiøret. Boksen har blitt enda mindre, men ikke la deg lure. Tross sin mini størrelse, er tredje generasjon enda sterkere og streamer 1080-kvalitet med en bildefrekvens på 60 fps. Resultatet er en mer naturtro bildeoverføring.

Samarbeider Perfekt med Google Home

Med tredje generasjon Chromecast og Google Home i hus trenger du ikke lenger mobil for å bytte innhold på skjermen. La Google Home finne dine favorittserier og kanaler med dine talekommandoer. Med andre ord åpner den nyeste Chromecasten for en enda mer sømløs underholdning i det smarte hjemmet.

Les også: Google Home, din nye hjelper i hjemmet

Dette sier designerne bak nye Chromecast

Feminin touch er nøkkelordet bak det nyeste designet til 3. generasjons Chromecast, og det er også to kvinnelige designere bak jobben. Oppgaven var å skape et design som passet inn hjemmet og resultatet er en eller boks som kan minne om en smakfull makron.

Diana Chang og Katie Morgenroth er designerne bak produktet og beskriver sin rolle i Chromecast-prosjektet i Google-bloggen.

Chang: – Min jobb er å gjøre teknikk mindre skremmende, mer tilgjengelig og enkelt å bruke. En brobrygger mellom forbruker og teknologien de bruker.

Morgenroth: – Det nye designet handler om enkelhet, og den likner en makron. Det er to farger slik at den skal kunne matche resten av produktfamilien til Google. Vi vil at den skal føles som en naturlig del av hjemmet.

Forskjellen mellom Chromecast Audio og Chromecast Video

Chromecast audio er kun for musikkavspilling fra nettbrett, mobil eller PC. Perfekt utnyttelse av høyttalerne på TV-en og en rimelig og enkel måte å lytte til dine spillelister.

Chromecast Video er mediespilleren de fleste forbinder med Chromecast. Denne lar deg strømme innhold fra apper direkte til TV-en med et enkelt oppsett og helt uten mengder av kabler og rigging. Chromecast Video kommer i en rimelig variant og nyeste versjon har navn Ultra. Sistnevnte gjør samme jobben bare i høyere bildekvalitet, nemlig 4K UHD.

Hva er nytt med Chromecast Ultra?

Siste versjon Chromecast levere enda skarper bilde med bedre fargegjengivelse og jevn strømming av dine film- og seriefavoritter i kinokvalitet. Underholdningen blir optimalisert slik at du uansett får god 4K-kvalitet på TV-bildene.

Spar penger med din Chromecast

De fleste vil unngå å betale for mye. Visste du at du kan spare penger på å strømme TV? Ved å si opp ditt tradisjonelle TV-abonnement, er det mulig å spare en god del penger. Besparingen avhenger av hvilke kontrakter du har i dag, og ikke alle borettslag eller sameier har denne fleksibiliteten.