Få full kontroll over dem som ringer på
KAMERA-RINGEKLOKKE: Ringeklokken «ringer deg» på mobilen, slik at du kan ha full kontroll over hvem som står på trappen din. FOTO: VG Partnerstudio

Sjekk hvem som ringer på med denne ringeklokken

Publisert 17. okt. 2018 11:17, Oppdatert 10. feb. 2021 09:04

Enten du er på jobb, eller ikke orker å reise deg fra sofaen, kan du se og snakke med dem som står utenfor døra di med den smarte ringeklokken fra Ring.

Eirik Norman Hansen er administrerende direktør i selskapet Itch Design AS – og en ivrig teknologientusiast. I fjor byttet han ut den gamle ringeklokken med kamera-ringeklokken fra Ring.

– Du må sørge for at du har Wi-Fi-dekning, ellers er det bare å følge instruksjonene i appen. Ringeklokken jeg har går på batteri, så da slipper man også å tenke på strømtilførsel.

Les også: Smart belysning - seks nyttige Philips Hue-triks

Se hvordan den smarte ringeklokken Ring fungerer

Koble til flere kameraer

Det finnes også overvåkningskameraer og signalforsterkere i samme serie – som er praktisk om du vil overvåke større områder.

Lest denne? Google Home - din nye hjelper i hjemmet

– I appen kan jeg live-strømme fra alle kameraene. Jeg kan til og med snakke med dem som står i nærheten av kameraene, og hvis jeg ser noen som ikke bør være utenfor huset, kan jeg aktivere en sirene.

Lås opp døren fra mobilen

Norman Hansen har i tillegg digital dørlås, som gjør at han kan låse opp og igjen døren fra en annen app.

– Kombinasjonen gjør at jeg kan se hvem som ringer på, og låse opp døren om det skulle komme en pakke eller for eksempel en elektriker – og så kan jeg låse igjen når jeg ser at de har gått.