Få en bedre spillopplevelse med nytt skjermkort
SISTE NYTT: Skjermkortene som lanseres nå kan gjøre spillopplevelsen din enda bedre. FOTO: Nvidia

Nå er neste generasjons grafikkort her

Publisert 01. okt. 2018 15:44, Oppdatert 09. jan. 2020 14:52

I begynnelsen av oktober kunne du endelig få tak i Nvidias helt ferske skjermkort – gode nyheter for deg som setter høye krav til grafikk når du gamer på PC. Her er hva det nye grafikkortet kan tilby.

«Ray tracing» og «deep learning super-sampling» er de to viktigste nyhetene – det er teknologi som gir mer realistiske skygger, refleksjoner og lys, og bedre bilder.

– Denne teknologien har ikke vært tilgjengelig for gamerne før, forklarer André Løver, kategorisjef for skjermkort i Komplett.

NY TEKNOLOGI: Ray tracing og DLSS er de to viktigste nyhetene som nå er tilgjengelig for gamerne. FOTO: Delta V

Banebrytende teknologi

«Ray Tracing» har tidligere blitt brukt til å lage naturtro belysning og skygger i datagenererte scener i filmer, fordi det er en effekt som krever mye datakraft. At dette nå kan gjøres i sanntid med de nye skjermkortene, er banebrytende, sier Løver.

Bruker kunstig intelligens

«Deep learning super-sampling» (DLSS) er den andre store nyheten. Det er en ny form for kantutjevning – noe som gir inntrykk av høyere oppløsning og penere detaljer. For å oppskalere og gjøre bildene bedre, brukes blant annet kunstig intelligens.

NYHET: Ved å ta i bruk kunstig intelligens, blir bildene bedre og detaljene penere, og det gis inntrykk av høyere oppløsning. FOTO: Nvidia

Krever oppdatert utstyr

For å virkelig dra nytte av de nye skjermkortene, må du naturlig nok ha PC-komponenter og -utstyr som ikke er utdatert.

– Du må ha et balansert system. Har du fem år gamle komponenter, er du nok nødt til å gjøre noen utskiftninger. I tillegg må du ha spill som støtter teknologien.

Spillene er like rundt hjørnet

Allerede i høst kommer flere spill som vil kunne utnytte de nye teknologiene. Shadow of the Tomb Raider er et av de første spillene som vil støtte både «ray tracing» og DLSS – og Battlefield V vil ha «ray tracing».

For deg som setter høye krav:

For deg som vil ha det aller beste: