For å være bedre enn motstanderen din trenger du raskt og kraftig utstyr
SPILL BEDRE: Skal du være hurtigere enn motstanderen din, bør du også ha raskt og kraftig nok utstyr. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Få en raskere og bedre spillopplevelse med riktig utstyr

Publisert 01. okt 2018 15:26, Oppdatert 04. mar 2020 12:07

En hurtig skjerm kan gi deg store fordeler når du gamer, fordi du kan se motstanderen raskere. Se hvilke skjermer og skjermkort du bør velge akkurat nå.

Med utdaterte PC-komponenter og -utstyr, kan spill oppleves som hakkete. For å få en god flyt i spillet, bør du ha et skjermkort som leverer minst 40-50 bilder per sekund (frames per second), og en skjerm som produserer bilder raskt nok.

– Hvis du spiller på PC, er det viktig at bildet på skjermen din oppdateres hurtig og presist. Da trenger du blant annet en skjerm med høy oppdateringsfrekvens (Hz) og responstid (ms eller millisekunder), sier Pål Fredrik Berg hos Komplett.

Skjerm med riktig oppdateringsfrekvens

PC-eksperten anbefaler å velge en gamingskjerm med oppdateringsfrekvens på minst 144 hertz.

– Det vil si at skjermen kan produsere 144 bilder i sekundet (FPS). I tillegg bør skjermen ha en responstid på 1-2 millisekunder. Når det gjelder størrelse, bør du velge en skjerm som er 24 eller 27 tommer stor, sier han.

Bergs erfaring er at du ser stor forskjell på en skjerm med 144 hertz sammenlignet med en med 60 Hz – som er standard på vanlige kontor-skjermer.

– Og hvis du verdsetter skarpe bilder høyt, bør du velge skjerm med 4K Ultra HD-oppløsning. Da får du sylskarpe og klare bilder.

Det perfekte skjermkortet til Fornite og PUBG

En skjerm med høy oppløsning og høy hertz krever mye av maskinen og skjermkortet ditt. Du bør derfor velge begge deler med omhu.

Uten et kraftig nok skjermkort vil nemlig ikke maskinen kunne produsere mange nok bilder til at du får utnyttet skjermen skikkelig. Se vårt utvalg av skjermkort her.

Dette skjermkortet passer til 144 Hz-skjermer, og vil fungere godt for deg som spiller spill som Fortnite, PUBG, CS:GO eller liknende:

  

– GeForce GTA 1060-grafikkort er lastet med innovative, nye spillteknologier. Det er derfor det perfekte valget for deg som har de nyeste high-definition spillene, forklarer Berg.

Tre skjermer som egner seg for spill:

ViewSonic 24" LED FreeSynC XG2401

Denne skjermen er rask, med 144 hertz i oppdateringsfrekvens og ett millisekund responstid. Den gir deg et klart bilde i FullHD – og prislappen er heller ikke avskrekkende. Et godt valg for deg som vil ha en bedre spillopplevelse.

   

MSI Optix 24" LED Curved MAG241CR

Også denne skjermen har 144 hertz og ett millisekund responstid, men denne har i tillegg et buet skjermpanel, som bidrar til en større innlevelse i spillet. Her har du alt du kan forvente fra en god gaming-skjerm.

  

Samsung 27" LED C27JG50

Denne skjermen gir deg et feilfritt og jevnt spill med en oppdateringsfrekvens på 144 hertz. Med opptil 1,7 ganger så høy pikseltetthet som i Full HD leverer WQHD utrolig detaljerte og sylskarpe bilder.

Viktig med stabilt og raskt nett

I tillegg til riktig skjermkort og skjerm, anbefaler Berg at du sørger for å ha et stabilt og raskt nettverk. Det betyr blant annet en oppdatert og relativt ny ruter.

– Hvis ruteren din er eldre enn tre-fem år, bør du høyst sannsynlig investere i en ny. I tillegg bør ruteren være raskere enn hva du hadde tenkt i utgangspunktet. Det for å sikre at du har en god ruter de neste årene. Husk også å plassere den riktig, slik at signalene ikke blokkeres. Da vil det være vanskelig å få en rask og god spillopplevelse, sier Berg.

Sjekk hvor enkelt det var å installere mesh-nettverk i dette kollektivet, som manglet internett-dekning i flere rom: