Kjøp en flerbruks-PC, til både studier og gaming

PC-ene du kan bruke til studier og gaming

Publisert 09. aug. 2018 09:04, Oppdatert 09. jan. 2020 14:52

Flere studenter i dag har behov for en bærbar PC som ikke bare er for studiene, men som også fungerer godt til aktiviteter som videoredigering og gaming. Vi har plukket ut tre laptoper som er mer enn gode nok for disse oppgavene.

Bjørn Anders Gustavsen, Category Buyer, i Komplett mener at det er mange ting man bør tenke på når man skal velge en laptop.

– Batteri og vekt betyr mye for meg. Samtidig som at det må være nok kraft til å kunne gjennomføre både de faglige oppgavene, og i tillegg være til underholdning etterpå.

GODE TIPS FRA EKSPERTEN: Bjørn Anders Gustavsen, Category Buyer, i Komplett gir deg gode råd for valg av bærbar PC.

Gustavsen påpeker at ikke alle klasserom har tilstrekkelige lademuligheter, så god batterikapasitet vil helt klart være en fordel. Videre nevner han at 15.6 tommer er en fin størrelse med tanke på vekt. Den er ikke for stor til å passe i forelesningssalen og laptoper i denne størrelsen veier stort sett ikke mer enn 2.0 – 2.5 kg.

Slik velger du riktig student-PC

Bra

– Denne er bra fordi den både er rimelig og man får mange kvalitetskomponenter. Laptopen har en kraftig prosessor med nok kraft til de fleste oppgaver.

Den har en balansert mengde internminne og en rask harddisk. Batteriet er noe mindre, men vil holde i ca 1.5 – 2.5 timer under maksimal belastning. Alt i alt er dette en skikkelig arbeidshest.

Bedre

– Denne laptopen er bedre siden den kommer med de nyeste komponentene, og er både lettere og litt tynnere. Her er det også en kraftigere prosessor, og dette vil være den perfekte arbeidskamerat for deg som både skal redigere bilder, video og streame samtidig.

Den har et kraftig skjermkort som tilbyr en ganske sikker investering for fremtiden med tanke på spill og ytelse. I tillegg er det mer arbeidsminne og en større harddisk som vil gi godt med arbeidsrom

Best

– Acer Predator Triton 500 er en spennende maskin. Her har man de nyeste grafikkbrikkene, en kraftig prosessor, nok arbeidsminne og en stor harddisk. Laptopen har meget god batterikapasitet og leverer 2.5-3.5 timer batteri ved høy belastning. Ved normalt arbeid vil du kunne få hele 5-6 timer batteri.  I tillegg veier denne kun 2 kg og har et slankt og lekkert design. Svært behagelig tastatur og en stor touchpad. Denne maskinen kommer til å være med deg lenge, både i studier og i gamingverdenen.