Ikoniske hodetelefoner fra Koss Porta Pro

De ikoniske hodetelefonene er tilbake: Dette er nytt

Publisert 22. mai 2018 11:37, Oppdatert 09. jan. 2020 14:52

Sommeren 2018 gjorde populære Koss Porta Pro «comeback» – i trådløs drakt. Her er alt du trenger å vite om hodetelefonene som nekter å gå av moten.

Etter over 34 år på markedet holder Koss Porta Pro fremdeles stand som et av verdens mest elskede par med hodetelefoner. Det første originale headsetet kom til Norge i 1985, og ble raskt en «landeplage». Nå lanserer Koss en ny versjon, Koss Porta Pro Wireless – med samme kvalitet og mer bevegelsesfrihet. 

– Koss Porta Pro har blitt et slags ikonisk headset, som svært mange kjenner til, sier Erik Berthling Olsen, som er kategorisjef for HiFi i Komplett. 

Utseendemessig er den trådløse varianten av hodetelefonene helt lik sin forgjenger, med unntak av ledningen. – En stor fordel, mener Berthling Olsen. 

– I en stadig mer trådløs teknologiverden, er det mange som ønsker å droppe ledningen også på hodetelefonene. Dette gjelder ikke minst nå som iPhone har fjernet hodetelefoninngangen på sine siste modeller, sier han. 

Les mer: Slik velger du riktig hodetelefoner

Samme utseende, mer frihet!

Den nye modellen er utstyrt med en 4.1 Blåtann-brikke for overføring av trådløs lyd. Du kan også ringe en venn med hodetelefonene godt plantet på ørene, takket være en innebygget mikrofon. 

Den gamle kabelen er byttet ut med en kortere ledning som plasseres i nakken når du har det på deg. Ledningen er utstyrt med en liten 3-knappers fjernkontroll, slik at du kan styre enheten du spiller fra og svare på anrop.

Men med unntak av disse få spesifikasjonene er nye Porta Pro Wireless akkurat slik vi husker den gamle; med sammenleggbar bøyle i sort og metall, og enkle, sorte puter til ørene. 

– Den trådløse utgaven er lett å ha på seg og spesielt fine til trening fordi de, i motsetning til veldig mange andre hodetelefoner, er helt åpne. Da unngår du å bli altfor varm på ørene, tipser Berthling Olssen. 

Koss Ekstra puter for Portapro Tilbehør

Koss Ekstra puter for Portapro

Tre par øreputer
(6)
5 stk. på lager.
109,-

Så du denne? Slik lader du mobilen raskere

Elsket og hatet 

Selv om Koss Porta Pro-modellen er høyt elsket, og enkelte hevder at de er de beste hodetelefonene som noen gang er designet, er det ikke alle som er like imponert.

Mange som har eid et sett Koss Porta Pro hodetelefoner har nok opplevd at de har gått i stykker litt for enkelt, litt for mange ganger, ved at ledningen hekter seg fast i noe og deretter ryker eller blir ødelagt. Dette problemet slipper du derimot med den trådløse varianten, forteller eksperten.

I tillegg er den originale modellen kjent for lydlekkasje – og har av den grunn vært fryktet av både kollektivreisende og studenter på stillesalen.

– Den nye utgaven av Porta Pro vil nok dessverre lekke lyd på lik linje med den originale utgaven. Vær obs på å ikke spille på høyeste volum om du sitter tett på andre i stille omgivelser, tipser Berthling Olssen.

Les også: Seks nyttige Philips Hue-triks

Hvorfor er det så mange som elsker disse hodetelefonene? 

– Hovedsakelig fordi Koss leverer bra lyd med mye bass, til en svært god pris. I tillegg har modellen et tidløst design, som gjør at headsettet kan brukes av alle. Hodetelefonene, eller proppene, som følger med mobilen er ofte litt enkle. De er laget for telefonsamtaler, ikke for musikk. Koss Porta Pro Wireless et godt og prisgunstig alternativ, sier Berthling Olssen.