Trådløs høyttaler på bord

De beste trådløse høyttalerne akkurat nå

Publisert 08. mai 2018 15:14, Oppdatert 09. jan. 2020 14:52

Du er ikke klar for vårsesongen uten en trådløs høyttaler i bagen. Her får du guiden som hjelper deg å velge riktige høyttalere, enten det er på stranda, på båten eller ute på verandaen.

Når du skal kjøpe trådløs høyttaler er det smart å først tenke over hvilket bruksområde du tenker at den skal passe til. Er du en av dem som oppholder deg mest i solveggen på verandaen hjemme, henger du hele sommeren på stranda eller skal du arrangere en stor utefest?

– Tenk over behovet ditt før du vurderer i hvilken grad batteritid, lydkvalitet, design og om høyttaleren er vannbestandig eller ikke, er viktig for deg, råder Erik Berthling Olsen, produktsjef for lydprodukter i Komplett.

Sjekk også: Slik velger du riktig lyd i stua

EKSPERTER:  Erik Berthling Olsen, produktsjef for lydprodukter i Komplett og Mikkel Melsom, Kompletts YouTube-ansvarlig. FOTO: KOMPLETT

Han mener likevel at selv om du skal sette behovet ditt først, bør du huske på at lydkvalitet og byggekvalitet ofte gjenspeiles i pris, og at du får det du betaler for.

Her får du en oversikt over de beste trådløse høyttalerne på markedet akkurat nå, uansett bruksbehov:

For deg som er på stranda og nær vannet

Om du bruker store deler av sommeren ved sjøen, enten i båten eller ved vannkanten, er det vesentlig å huske på at høyttaleren bør tåle litt vann. 

Her merker høyttaleren JBL Flip4 skiller seg spesielt ut.

Så du denne? Så enkelt får du DAB i bilen - og styrer alt med mobilen

– Denne høyttaleren har mange av egenskapene du trenger om du skal ta den med på stranda. Den er liten og kompakt, har god batteritid på opptil 12 timer, har et bra design og er vanntett og solid, sier Berthling Olsen.

– Og skal du på stranda kan du også vurdere JBL Charge3, den såkalte storebroren til Flip4, som også er en av Kompletts bestselgere. 

– Denne har enda bedre lyd, og batteritid på 20 timer. Høyttaleren er større og kan ikke slenges i vesken, men er fortsatt portabel, sier han. 

Når du skal velge en vanntett høyttaler er det også viktig å sjekke at den flyter, for om den synker til havets bunn er det ikke hjelp i at høyttaleren tåler vannsprut. Dette gjelder særlig for deg som skal mer enn å bare rusle i strandlinjen.

For design-elskeren

Bose Soundlink Revolve+ er for deg som er ekstra opptatt av design.

– Høyttaleren er design-favoritten med et annerledes design, hvor det i hovedsak er brukt metaller utvendig, forklarer Berthling Olsen.

Mikkel Melsom, YouTube-ansvarlig hos Komplett, er også glad i Bose SoundLink. Den gode batterikapasiteten er mye av grunnen til at dette er et av hans favorittprodukter.

– Batteriet er ekstremt bra, i tillegg til særdeles god lyd. Det er et gjennomført Bose-produkt, og er det ingen tvil om hva du får for pengene.  

 

For deg som sitter på verandaen hjemme

Bose Soundlink Mini 2 er også en klassiker som selger veldig bra. Denne passer både for designelskeren, men også for deg som vil ha blåtann-høyttaler av kvalitet.

Berthling Olsen forteller at dette var en av de første blåtannhøyttalerne som kom som var av god kvalitet. Den er ikke vanntett, og egner seg derfor best for deg som skal være hjemme på verandaen.

For deg på farten

JBL Clip3 er for deg som ønsker å hekte høyttaleren på sekken og ta den med deg hvor som helst. Denne tåler også en liten støyt, og kan til og med senkes ned i vann.

For ordentlig lydkvalitet utendørs

Skal du arrangere større arrangement utendørs hvor det er behov for høy og god lyd, er JBL Boombox høyttaleren du bør gå for.

– Denne har 24-timers batteritid, er stor og vanntett. Høyttaleren spiller høyt, gir mye lyd og har bra med bass, sier Berthling Olsen.

Sjekk også: De beste Sonos-triksene

Gå for et kjent merke

Eksperten anbefaler at når du skal bruke penger på blåtann-høyttaler, er det smart å kjøpe et kjent merke.

– For å unngå dårlig kvalitet, irriterende problemer og støy ved lavt volum, velger du noe du kjenner til. De kjente produsentene kjennetegnes ved å være stabile, sier han.

Melsom legger til at det finnes mange nye trådløse høyttalere på markedet, og det viktigste er at den er lett og portabel å ha med seg.

– Det viktigste for meg er god lyd, og det får du som regel når du kjøper et godt merke.